Kuşların Nefret Etti̇ği̇ 8 Koku Nedi̇r Ve Nasıl Kullanılır ?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
10 Nisan 2024, Çarşamba
Kuşların Nefret Ettiği 8 Koku Nedir ve Nasıl Kullanılır ?
Kuşları uzak tutmanın yollarını arıyorsanız, bu kanatlı haşereleri caydırmak için kullanılabilecek bazı kokular arıyor olabilirsiniz. Güvercinler, kumrular, kargalar, martılar gibi birçok kuş türünde basit olarak etkili olabilmektedir.
Kuşların Nefret Ettiği 8 Koku Nedir ve Nasıl Kullanılır ?

Kuşların Nefret Ettiği 8 Koku Nedir ? Nasıl Kullanılmalı ?


Muhtemelen şimdiye kadar bildiğiniz gibi, kuşlar evinize, çatınıza, fabrikalarınıza yuva yapmak isteyeceğiniz bir canlı değildir. Kuşları uzak tutmanın yollarını arıyorsanız, bu kanatlı haşereleri caydırmak için kullanılabilecek bazı kokular arıyor olabilirsiniz. Güvercinler, kumrular, kargalar, martılar gibi birçok kuş türü yiyecek kaynakları bulmak ve yavrularını bir kalabalığın içinde bulmak için kullandıkları keskin bir koku alma duyusuna sahiptir. Bu özelliğinden faydalanabilir ve nane yağı, mentol, biberiye, kekik yağı, okaliptüs yağı, karanfil, sedir ağacı yağı gibi sevmedikleri kokuları kullanarak kuşları yaşam alanlarınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

Güvercinler, zeki ve meraklı kuş türleri olsalar da, bazen insan faaliyetleri nedeniyle korkabilirler. Ancak, kuş kontrol ürünleri, özellikle kuş kovucu dikenler, kuşları uzaklaştırmak için etkili bir çözüm olabilir. Bu ürünler, kuşların tüneyecekleri veya yuva yapacakları alanlara erişimini engeller, böylece zararları önlenir. Beyazgül Group'un sunduğu kuş kovucu dikenler, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmıştır ve her türlü çevre koşuluna dayanıklıdır. Ayrıca, özelleştirilebilir boyutları sayesinde her türlü alana kolaylıkla uygulanabilir.

Kuşları uzak tutan bu kokuların derinliklerine dalmadan önce, onları neden uzak tutmanız gerektiğini tartışalım. Öyleyse, konuyu detaylıca anlatalım.


Yarasaları Neden Uzaklaştırmanız Gerekiyor?

Yarasaların çoğu zaman etrafta olması oldukça iyidir. Kendilerine kalırlar, sadece alacakaranlıkta ve şafakta ortaya çıkarlar ve böcek popülasyonunu düşük tutarlar.
Etrafta olmak biraz sinir bozucu olabilir, çünkü böcekleri yakalamak için aşağı inerler, bu da onların size ulaşmak için aşağı indikleri şeklinde yorumlanabilir!
Durum bu değil. Yarasalar saldırgan değildir ve kendilerini köşeye sıkıştırılmış hissetmedikçe size bilerek saldırmazlar. Aslında, yarasaların en büyük dezavantajı, evinize yakın bir yerde otururken yaratabilecekleri sağlıksız koşullardır.

Kuşlar küçük, sıcak, karanlık alanlarda tünemeyi sever. Kapalı sundurma, çatı çevresi, fabrika içleri, havalimanlarındaki depolar gibi altında, duvarlarınızın çatıyla birleştiği alanlarda yuvalama eğiliminde bulunurlar.
Kuşların dışkıları ve döküntüleri sağlıksız olabilir, rahatsız edici kokulara neden olabilir ve duvarlarınızı veya iç mekanlarınızı lekeleyebilir. Bilmeniz gerekir ki kuşlar vucutlarında 60'ı aşkın hastalık taşıyabilmektedir. Aşağıdaki içerikten hastalıklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Zoonotik Hastalıklar ( Kuşlardan İnsanlara Bulaşabilen Hastalıklar Nelerdir )


Tavsiye Edilen 8 Kokuyu Kullanarak Kuşları Caydırın

Nane Yağı Kullanın

Kuşları yaşam alanınızdan caydırmak için kullanabileceğiniz birkaç koku. Tabii ki, bu yöntemler tamamen kusursuz değildir. Kuşları uzak tutmanın en iyi, en güvenilir yolu saklanma yerlerini bulmak ve Beyazgül Group firması ile iletişime geçmek olacaktır.  Diğer birçok zararlı gibi, kuşlarda nane kokusundan nefret eder, özellikle nane veya diğer nane bazlı yağlar kullanarak güvercinleri etkili bir şekilde uzak tutarken kuşlara zarar vermediğinizden emin olabilirsiniz. Pratik olabilir ama kokular sonsuza kadar sürmez. Uçan arkadaşlarımızı evinizden uzak tutmak için bunu sık sık uygulamanız gerekecek.

Daha fazla yüzey alanını kaplayacak ve daha sık uygulanabilecek yarı seyreltilmiş ancak daha kolay uygulanabilir bir engel oluşturmak için nane yağını suyla karıştırmayı deneyin. Bunu bütçenize dahil etmek isteyebileceğiniz için nane yağının oldukça pahalı olduğunu unutmayın. Harika bir çözüm ama en ucuz şey değil. Bununla birlikte, nane yağının faydalarını aynı şekilde elde ederken, bu maliyetle mücadele etmenin iyi bir yolu var. Konsantre nane yağı kullanmanızı öneriyoruz. Kuşlar nane kokusundan kesinlikle hoşlanmazlar, bu yüzden onları yaşam alanınızdan uzak tutmak için bir ilk aşamadır.

En etkili sonuçlar için, bunu yarasaların takılma eğiliminde olduğu her yere püskürtmek isteyeceksiniz. Konu nane solüsyonu püskürtmek olduğunda, Çatı kenarları ve pencerelerin yakınındaki çıkıntılar, boşluklar olmazsa olmazdır. 

Mentol Kuşları Uzaklaştırır

Kuşların nane yağı tarafından bu kadar güçlü bir şekilde caydırılmasının nedenlerinden biri, içerdiği mentol ile ilgili olabilir. Bu bileşen, nane yağı gibi nane bazlı ürünlerde çok yaygındır ve 'nane' ile ilişkili kokunun ana nedenidir. Bu yöntemle kullanılabilecek en iyi ürün , bir noktada büyük olasılıkla duymuş olduğunuz Vicks Vapor Rub olacaktır. Aynı şekilde, çevrenize düz bir uçucu yağ uygulamak pahalı olabilir, bu merhemi yaymak zaman alabilir ve bunu oldukça tutarlı bir şekilde yapıyorsanız nakit tüketebilir. Bu, kuşları sadece kokudan duydukları rahatsızlıktan caydırmakla kalmayacak, aynı zamanda Vicks'in tüm faydalarından da yararlanacaksınız!

Karanfil Kuşları Uzak Tutar

Bu aromatik baharatın oldukça güçlü bir kokusu vardır - can sıkıcı yarasalara zarar vermeden onları rahatlatmak için mükemmeldir. Uçucu bir yağ olarak veya kavanozlarda bütün veya öğütülmüş baharatlar olarak kullanın. Örneğin, soğuk sonbahar atmosferine uyum sağlamak için ayva tatlısı yaptığınızı varsayalım. Bu tarif için karanfil gerekecek, bu yüzden sobaharın tadını huzur içinde çıkarabilmeniz için kuşların tünediği noktalara karanfille haşladığınız suyu sprey şişeye doldurarak o bölgelere uygulayabilirsiniz.  Pencerelerin, sövelerin, dışarıya açılan doğalgaz borusu veya kombi dolabı ve kuşların girebileceği diğer alanların yakınında kullanın.

Bununla uğraşmak istemiyorsanız eğer, bunun yerine uçucu bir karanfil yağı alın. Hem güzel bir koku hemde güvercin türü kuşlar bu kokuyu sevmediği için pratik bir çözüm bulmuş olacaksınız. Uçucu yağlar kullanırken, karışımı sprey haline getirmeden önce daima seyrelttiğinizden emin olun. 1 bardak su için sadece 10-15 damla uçucu yağa ihtiyacınız var.

Kuşlar Biberiyeden Nefret Eder

Bu iyi bir şey çünkü zaten bahçenizde veya mutfağınızda olabilir ve kuşları arka bahçenizden uzak tutmaya yardımcı olabilir! Güvercinler genellikle biberiye kokusundan nefret eder çünkü bu bir besin kaynağı olduğunu göstermez ve biberiye kokusu genellikle rahatsız edicidir. Ne olursa olsun, evinizin çevresine, pencerelere ve kuşların yakınlarda çok rahat olmalarından endişe ettiğiniz herhangi bir yere biraz serpmek zarar vermez. İdeal olarak, biberiye esansiyel yağı kullanmak isteyeceksiniz.

Kekik Kullanarak Kuşları Uzaklaştırmak

Biberiye gibi, kekik de arka bahçede yetiştirilen bir başka popüler üründür. Bu, bahçenizde veya baharat rafınızda bulunan bir şey değilse, öyle olmalı ! Sadece yiyeceklerde harika olmakla kalmaz, aynı zamanda kuşları rahatsız edecek güçlü bir kokudur. Biberiyeye benzer şekilde, kekiğin güçlü kokusu yarasaların duyularına müdahale eder ve onları çekmez çünkü kekik bir besin kaynağı olmaz. Ancak daha da iyisi, uygun şekilde seyreltildiğinde kekik yapraklarından çok daha güçlü kokulu olan kekik esansiyel yağını araştırmak isteyebilirsiniz.

Çubuk Tarçın Kullanarak Kuşları Uzaklaştırmak

Bir karışıklığı önlemek için, hızlı, sorunsuz bir yarasa caydırıcılık için bölgenizin çevresine ve giriş yollarının yakınına her zaman tarçın çubukları atabilirsiniz. Tarçın çubukları bir kavanoza bile yerleştirilebilir, böylece siz sadece sonbahardaki eğlenceli ev dekoruyla ilgiliymişsiniz gibi görünebilir. Eviniz harika görünecek ve bu sırada yarasaları caydırmak için sürekli yardım alacaksınız. Tarçının güçlü kokusu yarasaların duyularını tahriş eder ve uzak durmalarına neden olur.

Tabii ki, bunu uçucu bir yağ olarak da bulacaksınız veya çok sayıda sonbahar içeceği ve şekerleme yapmayı (veya yılın herhangi bir zamanında yemeklerinizi renklendirmeyi) umuyorsanız, öğütülmüş tarçın harika bir tercih seçeneği.

Sedir Ağacı Yağı Kuşları Uzak Tutar

Bu, bir buğuya dönüştürülebilen veya sadece idareli olarak kullanılabilen başka bir uçucu yağdır. Bunun güçlü kokusu, bir yarasayı evinizden, bahçenizden veya başka herhangi bir alandan uzaklaştırmak için yeterlidir. Bu kokunun en güzel yanı, dolapların ve çekmecelerin taze kokmasını ve güzel görünmesini sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir seçenek olmasıdır. Bunların hepsi çok fazla görünüyorsa, bir Sedir Ağacı Esansiyel Yağı alın, biraz suyla karıştırın ve püskürtün. 10-15 Damla yeterli olacaktır. Tercihe göre daha fazla kullanılabilmektedir.

Kuşlar Okaliptüs'ten Nefret Eder

Okaliptüsün rahatlatıcı özelliğinden dolayı banyolarda veya duşlarda kullanılan bir koku olduğunu biliyor olabilirsiniz. Bu, hayatın kontrol edemediğiniz stres faktörlerine karşı sakin kalmak için harika bir koku. Ayrıca güvercinleri caydırmak için kullanıldığında harikalar yaratıyor. Bir dahaki sefere bir güvercini yaşam alanınızdan uzak tutmak istediğinizde Okaliptüs Spreyi gibi bir sıvı kullanın. Temel olarak, bu ürün harika!

Bu kokuların en güzel yanlarından biri de hemen hemen hepsinin kuşları kendi mekanlarında tutmak dışında günlük hayattaki şeyler için kullanılabiliyor olması. Bu kokular tükendiyse, bıktıysanız (umarız olmaz!) veya sadece uzun vadeli bir değişiklik yapmak istiyorsanız, bu sonraki bölüm sizin için.


Uzun Vadeli Kesin Çözüm: Plastik Kuşkonmaz Bariyer Kullanımı

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 4D Model ( 45 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 45 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Kuş kontrolü ürünleri arasında en etkili ve yaygın olarak kullanılanlardan biri, 1D ve 4D kuş kovucu dikenlerdir. Bu ürünler, kuşların istenmeyen alanlara konmasını önlemek için engeller oluşturur.

1D karga kovucu, bir çubuk üzerine monte edilen ince çelik iğnelerden oluşur. Bu iğneler, kuşların konmasını zorlaştırır ve kuşların yaralanmasına neden olmaz. Bu nedenle, 1D kuşkorkulukları, yalnızca kuşların konmasını önlemek isteyenler için ideal bir seçenektir. Bu ürünler, çatılar, kornişler, borular, sırtlıklar ve diğer düz yüzeylerde kullanılabilir.

4D kuş kovucu dikenler, 1D kuş kovucu dikenlerden daha etkili bir çözümdür. 4D model plastik kuşkonmaz, kuşların istenmeyen alanlara konmasını önlemek için daha yüksek bir engel sağlar. Bu ürünler, dikenli bir çubuk üzerine monte edilen ince çelik iğnelerden oluşur. İğneler, kuşların konmasını önlemek için daha yüksek bir bariyer oluşturur. 4D kuşkonmaz, büyük kuşlar için etkili bir caydırıcıdır ve genellikle çatılar, binaların dış cephesi, ışıklar, borular ve diğer alanlarda kullanılır.

Her ne kadar 1D kuşkonmaz ve 4D kuşkonmaz arasında bazı farklılıklar olsa da, her ikisi de kuş kontrolü için etkili bir seçenektir. Hangi türün kullanılacağı, hangi kuşların kontrol edilmesi gerektiğine ve ürünün nereye yerleştirileceğine bağlıdır. BG Group olarak, her ihtiyaca uygun bir kuş kontrol ürünü sunuyoruz ve müşterilerimize özel önerilerde bulunmak için uzman ekibimizle birlikte çalışıyoruz.


Kuşları uzun vadede evinizden uzak tutmanın bazı pratik, güvenli ve etkili yollarını öğrenmek için sonraki bölümlere göz atın. Şimdi, evinize neden kuşların geldiğini, güvercinlerin evinize girmesinin en yaygın yolları listemize göz atın;

Kuşları Evinizden Nasıl Uzaklaştırırsınız (Pratik Bilgiler)

1- Yiyecek Kaynakları

Bu prosedür açık görünse de, açığa çıkan çöpler nedeniyle ne kadar çok hayvan veya böcek sorununun ortaya çıktığının farkına varabilirsiniz. Bu sadece sonunda kuşları ve böcekleri yaşam alanlarınıza çekmekle kalmaz, aynı zamanda açık çöpler yırtıcı kuşlar gibi daha tehlikeli hayvanları da çekebilir. Geri kalan çabalarınızın boşuna olmadığından emin olmak için , atıklarınızı her zaman bir şekilde kapattığınızdan emin olun. Daha önce net değilse, pisliklerinizi temizlemeli ve her türlü haşereyi, özellikle de güvercinleri çekecek şeyleri dışarıda bırakmaktan kaçınmalısınız. Çöp kutunuzu sıkıca kapatın ve yerine oturan yeterli bir kapağınız yoksa çöp kutunuzu değiştirin.

2- Evinizdeki Kuşların Girdiği Delikleri Kapatın

Evinizdeki, mimari yapınızın temelinin etrafındaki ve kapı ve pencerelerinizdeki ekranlardaki delikleri yama yapmak, kuşları önlemek için alanınızı kolayca değiştirmenin en iyi yollarından biridir. Harika olan şey, bu çabanın yalnızca kuşları caydırmak için değil, aynı zamanda kişisel alanı böcekleri ve diğer ürkütücü yaratıkları uzak tutmaya da yardımcı olmasıdır. Öyleyse, o giriş alanlarını kapatın, o delikleri yamalayın. Ek olarak, giriş noktalarınızı aklınızda tutmak isteyeceksiniz. Örneğin, küçük bir çatlağı yamalamayı düşünüyoruz, ancak uygun şekilde kapatılmadığında bir bacanın her tür hayvan için doğrudan bir erişim noktası olabileceği gerçeğini gözden kaçırabiliriz.

3- Balkon Işığını Açık Bırakmaktan Kaçının

Balkon ışığını açık bırakmak birçok böceğin yaşam alanınıza girmesine neden olacaktır. Bu kuş türleri için potansiyel besin kaynağıdır. Biliyorsunuz ki güvercinler birkez alıştıkları bölgeden çok zor uzaklaşmaktadır.  Ancak esas olarak, sundurma ve balkon ışıklarına, bina ışıklarına dikkat ederseniz probleminiz hafifleyecektir. Kapalı alanınızda kaldırılması gereken bir kuş problemi olduğu durumlarda bizlere ulaşabilirsiniz. Kuş engelleyici file ile balkonlarınızı koruma altına alabilirsiniz.

Bu kokuları ve önlemleri kullanarak kuşları uzak tutabilirsiniz. Ancak, kokuların etkili olabilmesi için düzenli olarak uygulanmaları gerekebilir. Ayrıca, evinizdeki delikleri kapatmak ve çöpleri kapatmak gibi diğer önlemleri de almanız önemlidir. Kuşların evinize girmesini engellemenin en iyi yolu, önleyici adımlar atmaktır.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın