Güverci̇nleri̇ Evi̇mden Nasıl Uzak Tutabi̇li̇ri̇m ?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
10 Eylül 2023, Pazar
Güvercinleri Evimden Nasıl Uzak Tutabilirim ?
Bu yazıda, hiç bitmeyen bir güvercin pisliği temizleme döngüsüne takılıp kalmamanız için güvercinleri evinizden uzak tutmanın en iyi yollarından bazılarını tartışacağız.
Güvercinleri Evimden Nasıl Uzak Tutabilirim ?

Güvercinleri Evimden Nasıl Uzak Tutarım ?

Güvercinler, bu kanatlı fareler, zaman zaman biraz eğlenceli olabilir, ancak evinizi mükemmel yuvalama alanı olarak seçtiklerinde hızla bir tehdit haline gelebilirler. Güvercinlerin kendileri zararsız olsalar da, mülkünüze, arabanıza oldukça fazla zarar verebilirler ve muhtemelen hastalık taşıyan akarları veya keneleri evinize sokabilirler.

Uzun zamandır firmamızın uzman kuş kontrol ekibine sorulan ilk soru “ Kuşları Evimden Nasıl Uzak Tutabilirim “ olduğuna emin olabilirsiniz. Sizlerinde bu soruyu araştırdığınızı ve bu probleme çözüm aradığınızın farkındayız. Bu yazıda, hiç bitmeyen bir güvercin pisliği temizleme döngüsüne takılıp kalmamanız için güvercinleri evinizden uzak tutmanın en iyi yollarından bazılarını tartışacağız.

Güvercinlerle İlgili Tehlikeler ve Maddi Hasarlar

Hastalıklar: Aşağıda okuyacağınız gibi, güvercinler en temiz kuşlar değildir. Dışkılar yoluyla bir dizi parazit ve hastalık ve hava kanalları aracılığıyla binalara giren tozu iletirler. Güvercinlerin yaydığı hastalıklar E.coli, Histoplazmoz, Psittacosis, Cryptococcosis ve daha fazlasıdır.

Dışkılar: Havadaki parazit taşıyıcıları olmanın yanı sıra, güvercinler son derece aşındırıcı olan saçma bir miktarda dışkı bırakırlar. Dışkı oldukça asidiktir, üzerinde bulundukları yüzeyleri lekeleyebilir ve hatta bir yapının bozulma hızını artırabilir. Kuşlar arabanızı ya da yeni kurduğunuz yeni tenteyi boşvermeyecekler, etraftaki her şeyi kirletecekler. Kakaları kuruduktan sonra da son derece sağlamdır ve kış boyunca dayanabilmesi için yuva yapısını güçlendirmek için kullanılır.

Döküntüler: Güvercinler oldukça tüy üreticisidir ve mülkünüzün her yerine yuvalama malzemesi saçarlar. Dağınıklık hızla birikir ve neredeyse siz temizlemeyi bitirir bitirmez değiştirilir. Olukları, saçakları ve havalandırma deliklerini tıkayarak su birikmesine neden olabilir.

Diğer Zararlılar: Hastalıkların yanı sıra güvercinler, keneler, tahtakuruları, bitler ve kuş akarları gibi çeşitli haşarat türlerini başarıyla iletir . Kuşlar yuvayı terk etse bile, böcekler hala kalabilir ve size işkence edebilir.

Gürültü: Daha uzun süredir güvercinleri olan herkes, özellikle bir Cumartesi sabahı, güvercinlerinin filmlerin tasvir ettiği kadar romantik olmadığı konusunda hemfikir olacaktır.

Bahçe Problemleri: Güvercin yiyecek aramak için ekinlere saldırmaktan, bitkilere zarar vermekten ve ürünlere zarar vermekten çekinmeyecektir. Ayrıca kuşları ve diğer vahşi yaşamı besleyicilerden korkutacaktır.

Güvercinleri Korkutup Uzaklaştırma Yöntemleri Hakkında ; Güvercinlerden En Hızlı ve Ekonomik Kurtulma Yöntemleri makalemize de göz atabilirsiniz.

İlk Aşama Güvercinleri Evlerinize Çeken Nedenleri Bulun

Güvercinler insanlara yakın yaşayan canlılardır. İnsanlardan pek korkmazlar.  Yüzlerce yıldır onları mesaj taşımak, yiyecek kaynağı ve hobi ( güvercin bakıcılığı ) için kullandık. Bu uzun geçmişinden dolayı artık insanlardan korkmuyorlar. Bu korkusuzluk, onlara evlerimizin içinde veya çevresinde yuva yapma güvenini veren şeydir. Çoğu haşere gibi, güvercinler de yuva yapmalarına izin veren sabit bir besin kaynağının yakınında güvenli alanlar ararlar. Böyle bir yer bulunduğunda, güvercinler sürüler halinde yaşama eğiliminde olduklarından, birkaç yuva daha uygun hale gelecektir. Neyse ki, güvercin yuvaları genellikle birkaç doğal yırtıcıya sahip oldukları için gizlenmez.

Yemeğe gelince, Kuş besleyicilerinden veya sebze bahçelerinden gelen tohumlarda olduğu gibi, açıkta kalan abur cuburları yemekten de mutlular. Bu beslenme adaptasyonu, bu kuşların caydırılmasının bu kadar zor olmasının nedenlerinden biridir.

" Çatınızdaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz " makalemize göz atarak bu konu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Peki, bu eğlenceli ama pis kuşların mülkünüzü istila etmesini istemiyorsanız ne yapabilirsiniz?

Güvercinleri Evimden Nasıl Uzak Tutarım ?

Yukarıda kısaca bahsedildiği gibi güvercinler son derece uyumlu, oldukça zeki ve insanların karşısında korkusuzdur. Bu özellikler, güvercinleri caydırılması zor bir haşere haline getirmek için birleşir. Parazit yüklü canlıları uzak tutmak için birden fazla güvercin kovucu önlemi almak en iyisidir.

Tüylü ev arkadaşlarınızdan kurtulma arayışınıza başlamak için en iyi yer, evinizin dışını incelemek ve yuvalama alanlarını mümkün olduğunca yaşanılmaz kılmaktır. Bu hususta Uzman Kuş Kontrol Ekibimizin Önerdiği Tek ve Etkili Ürün Plastik Kuşkonmaz Bariyerlerdir. Bunlar dikenli yapısı ile kuşların tüneme ve yuvalama alanlarını kullanılmaz kılmaktadır. Onları doğal yaşam alanlarına döndürmekte önemli rol oynamaktadır. Binalarda doğan güvercin yavruları insanlar tarafından zarar görmektedir. Bunun olmasını istemeyiz. Önceliğimiz bu canlıların doğal yaşam alanlarına döndürmek ve onların sağlıklı ve mutlu olacakları yeni ortamlar yaratmaktır. Sizlere evinizden güvercinleri nasıl uzaklaştıracağınızı öğreteceğiz. 

Tüneme önleyici kuş kovucu bariyerler kullanın. Güvercinleri yaşam alanlarınızdan caydırmak için pencere pervazları ve çıkıntılar gibi stratejik noktalar seçin. Güvercinler ev aramak için başka bir yer bulmak için hareket edecektir.

Onları beslemeyin. Çoğu hayvan gibi, güvercinleri beslerseniz, geri gelmeye devam edecekler ve yiyecek bolluğu başkalarını da çekecektir. Diğer besin kaynaklarından kurtulun. Onları aktif olarak beslemede olduğu gibi, hazır herhangi bir yiyecek kaynağı onları evinize akın edecektir. Tüm çöplerin uygun şekilde kapatıldığından ve kapağı kapalı bir çöp kutusuna yerleştirildiğinden emin olun. Bir sebze bahçeniz varsa, aşağıdaki bahçe caydırıcılık ipuçlarına göz atın.

Tüm Olası Giriş Noktalarını Kapatın

Evinizin dışını potansiyel yuvalama alanları için incelerken, saçak ve tavan arasına özellikle dikkat edin. Bir güvercinin kullanabileceği açıklıkları kapatmak çok etkili bir dışlama taktiğidir.

Tavan arasını kapatın; Bir güvercinin geçebileceği kadar büyük açıklıklar varsa, bunları ya tamamen kapatın ya da metal bir tel örgü takın.

Bacaları kapatın; Evinizin bacası varsa, onu metal tel kafesle kapatmak iyi bir fikirdir. Güvercinler, yuvalarıyla bacaları tıkamalarıyla ünlüdür. Hatta bir kuş bacanın içinde sıkışıp ölebilir.

Kuş kovucu file kullanın; Güvercinler ünitenin altındaki tepsilere yuva yapmayı sevdikleri için bir klima üniteniz varsa bu tavsiye edilir.

Profesyonellerden yardım alın; Her şey başarısız olursa, uzmanları arayın. Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemlerindeki profesyoneller, yuva yapan güvercinleri evinizden insancıl yöntemler ile çıkarmak için deneyim ve bilgiye sahiptir.

Bahçenizdeki Güvercinleri Nasıl Caydırırsınız

Güvercinler tipik bir bahçe zararlısı olmasa da, bahçenizi genç bitki ve meyvelerden yok etmekten daha fazlasını yapabilirler. Bahçıvanlık emeğinizin meyvelerinin tadını çıkarmak istiyorsanız, bir dizi kuş caydırıcısı kurmanız gerekecek.

Bir korkuluk takın: Pek çok kuş ürkütücü tuzak türü vardır, ancak en etkili olanları şahin silüetine sahip olanlar ve hareket eden ve ses çıkaranlardır. Yemin pozisyonunu düzenli olarak değiştirmeniz gerekecek, aksi takdirde güvercinler gerçek bir tehlike olmadığını anlayacak ve hatta alaycı bir şekilde üstüne tüneyebilirler.

Yansıtıcı yüzeyler kullanın: Bu, kuşları caydırmak için eski bir bahçıvan hilesidir. Çoğumuz bunu kullanırken görmüşüzdür. Örneğin, CD'lerle veya diğer parlak yüzeylerle süslenmiş bahçelere sıkça rastlanır. Yansıtıcı yüzeyler, güneş ışığına maruz kaldığında güvercinlerin görüşünü geçici olarak etkileyebilecek ve bahçenizi kuşların atlayacağı bir yer haline getirebilecek bir prizma etkisi yaratır.

Barakaları koruyun: Kulübenizi veya diğer bahçe yapılarınızı istenmeyen ziyaretçilerden korumak için kuş ağı kurmayı düşünün. Ağ, kuşlara zarar vermeden herhangi bir bahçe binasını korumanın iyi bir yoludur.

Kuş yemliklerini koruyun: Paylaşım söz konusu olduğunda, güvercinler paylaşımcı olmayan tür olarak bilinir. Kuş besleyicilerinizi stokladığınız anda, "zorba kuş" hemen gelecek, daha küçük kuşları korkutacak ve gagalarına sığabilecekleri kadar yiyecek çalacaktır.

Güvercinlerden Kurtulmak İçin Ev İlaçları İşe Yarıyor Mu ?

Yukarıdaki yöntemlere ek olarak, güvercinlerden kurtulmak için birkaç doğal ev çaresi vardır. Unutmayın, kendi başlarına aşırı etkili olmayabilirler, ancak yukarıdaki taktiklerle birlikte kullanıldığında güvercinler, özellikle az sayıda kuş varsa, hoş karşılanmadıklarını çabucak anlayacaktır.

Bal çözeltisi: Daha önce besin kaynağı sağlamamamızı söylediğimiz düşünülürse bu tuhaf görünebilir, ancak kuşlar yapışkan yüzeylere konmayı sevmezler. Çatı çıkıntılarına veya balkonlara biraz bal serpmek onları uzak tutmaya yardımcı olabilir. Balın yaban arıları, karıncalar ve sinekler gibi diğer istenmeyen ziyaretçileri çekebileceğini unutmayın.

Güçlü baharatlar: Güvercinler karabiber, kırmızı biber veya tarçın gibi güçlü baharatları sevmezler. Baharat torbaları yapın veya bu baharatlardan bol miktarda onları uzak tutmak için popüler güvercin yuvalama alanlarının etrafına yayın. Bununla birlikte, etkili kalmaları için baharatları düzenli olarak değiştirmeniz gerekecektir.

Evcil Hayvanlar: Güvercinler köpeklerin en büyük hayranı değildir ve kedileri daha da çok sevmezler. Evde dolaşmak için bir evcil hayvana sahip olmak, tüylü arkadaşların cesaretini büyük ölçüde kırabilir.

Kuş Kovucu Ağlar: Kuş ağları, mevcut en insancıl kuş caydırıcılarından biridir. Güvercinler, evinizi her ziyaret ettiklerinde tuzağa düştüklerini anladıklarında, hızla yeni bir ev arayacaklar. Bu yöntemin en büyük dezavantajı, ağları düzenli olarak kontrol etmeniz ve yakalanan güvercinleri serbest bırakmanız gerektiğidir.

Sahte Yırtıcı Figürler: Bu yöntem, bir güvercin korkutması kurmaya çok benzer. Gerçek boyutlu bir plastik baykuş veya yılan satın alıp balkonunuza, verandanıza, güvertenize veya çatınıza yerleştirmek güvercinlerin iniş hakkında iki kez düşünmesini sağlayabilir. Oyuncak otomatikleşir ve hareket ederse bonus puan alırsınız.

Sadece Güvercinleri mi Uzaklaştırmak İstiyorsunuz ?

Bazen, istilacı güvercinleri kovmak için faydalı kuşları ve hatta diğer vahşi yaşamı uzaklaştırabilir ve evcil hayvanlarınıza zarar verebilirsiniz. Güvercinleri caydırma hedefinize ulaşmanın yanı sıra zarar verebilecek yöntemler şunlardır:

Ultrasonik cihazlar sonik teknolojiler: Güvercinlerin kafasını karıştıran ve onları bölgeden uzaklaşmak istemelerine neden olan ses dalgaları gönderir. Kuşları ekinlerden uzaklaştırdığı için tarımda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, araç daha geniş halk için yenidir ve bu da bulunmasını zorlaştırır. Cihaz aynı zamanda soruna geçici bir çözümdür bir kez kapattığınızda kuşların geri dönmesini hiçbir şey durduramaz. Bazı ses cihazları diğer kuşlara, kedilere ve köpeklere de zarar verebilir.

Jel kovucular: Bu jellerin oluşturduğu yapışkan film, güvercinlerin çatınızın üstüne tünemesini önler, böylece güvercinler başka bir yer seçmeye teşvik edilir. Bununla birlikte, bu çözümdeki sorun, havanın eskimesidir, yani onu yeniden uygulamanız gerekecektir. Kuşların tüylerine yapışıp uçmalarını engelleyebileceği için polibütilen jel olmayan çevre dostu bir ürün aldığınızdan emin olun. Küçük bir kuş , jele saplanırsa bu canlılar için problem yaratabilir. Düzgün ve kaliteli ürün tercih edin.

Profesyoneller Güvercinlerden Nasıl Kurtulur?

Güvercin Kovucu Ürün Çeşitleri

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Daha önce bahsedilen yöntemlerin hepsini denediyseniz ve sonuç alamadıysanız ve sabrınız tükeniyorsa, profesyonelleri aramanın zamanı geldi. Özetlemek için:

Potansiyel yuvalama alanlarını mümkün olduğunca istenmeyen hale getirin kuş kovucu bariyer en etkili çözümdür.

Gıda kaynaklarını ortadan kaldırmak, evcil hayvanlar, baharatlar veya sahte yırtıcılar gibi ek caydırıcılardan yararlanın. Bu yöntemlerin bir seçimini birleştirerek, evinizi güvercinlerden uzak tutma şansınız yüksek.

Beyazgül Group Kuş Kontrol Uzmanlarıyla bir rezervasyon yaptığınızda , tam eğitimli bir profesyonel, potansiyel yuvalama alanlarının yanı sıra herhangi bir yiyecek kaynağını bulmak için bir inceleme yapmak için evinizi ziyaret edecektir. İnceleme tamamlandıktan sonra, evinizi kuş geçirmez hale getirmeye başlayacaklar. Bu, dayanıklı sivri uçlu şeritlerin yerleştirilmesinden özel bir kuş caydırıcı file uygulamasına kadar her şeyi içerebilir.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın