Güverci̇nleri̇ Güneş Panelleri̇ni̇zden Uzak Tutmak İçi̇n 5 Neden
Buradasınız: Anasayfa / Blog
27 Mart 2023, Pazartesi
Güvercinleri Güneş Panellerinizden Uzak Tutmak için 5 Neden
Güvercinler ve diğer kuşlar güneş paneli bakım ihtiyaçlarını ve maliyetlerini artırabileceği gibi birçok başka soruna da neden olabilir. Bu yüzden onları panellerinizden uzak tutmak çok önemlidir.
Güvercinleri Güneş Panellerinizden Uzak Tutmak için 5 Neden

Güvercinleri Güneş Panellerinizden Uzak Tutmak için 5 Neden

Güneş panelleri kurmak, elektrik faturanızı düşürmenin harika bir yoludur. Teorik olarak, güneş panelleri çok az bakım gerektirir ve hareketli parça olmadığı için paneller kırılmalara karşı dayanıklıdır. Ancak güvercinler ve diğer kuşlar güneş paneli bakım ihtiyaçlarını ve maliyetlerini artırabileceği gibi birçok başka soruna da neden olabilir. Bu yüzden onları panellerinizden uzak tutmak çok önemlidir.

Güvercinleri güneş panellerinizden uzak tutmak için 5 nedeni inceleyelim

Güneş Panellerinde Oluşabilecek Hasarlar

Güneş panellerinizin altında yaşayan ve yuva yapan güvercinler büyük hasara yol açar. Bu kuşlar, güneş sistemi ekipmanına tüneme ve dinlenme eğilimindedir, bu da panellerinizin yüzeyini salgılayabileceği ve hatta çizebileceği için panellerinize zarar verir. Bu, panellerinizin ömrünü azaltır. Ayrıca, güvercin yuvaları ve güneş panellerinizin altındaki atık katmanları kemirgenleri çeker. Kemirgenler, güneş panellerinizin elektrik kablolarını çiğneyebilir. Sonuç olarak, panelleriniz artık çalışmayabilir ve hasar ayrıca elektrik yangınlarına neden olabilir. Bu sebeplerden dolayı bu kuşları panellerinizden uzak tutmanız önemlidir.

Güneş Paneli Kirliliği

Kapsamına bağlı olarak, panellerinizin üzerindeki güvercin pislikleri verimliliklerini azaltabilir. Panellerin etkinliği engellenir ve optimum düzeyde güç üretme yetenekleri büyük ölçüde azalır. Bunun dışında, pislikler güneş panellerinizin yüzeyinde korozyona neden olabilir ve bu da güneş paneli sisteminizin ömrünün azalmasına ve kalıcı hasar riskinden bahsetmiyorum bile. Yatırımınızı korumak için güneş panellerinizi güvercin geçirmez yapmanız şiddetle tavsiye edilir.

Artan Bakım Maliyeti

Güneş panellerinin etrafına veya altına yuva yapan güvercinler panellere ve kablolarına zarar verebilir. Panellerdeki güvercin pislikleri de güneş paneli veriminin düşmesine neden olur. Artan hasar riski ve düşük verim nedeniyle panellerinizin temizlik ve bakımını daha sık yapmanız gerekebilir. Ek bakım, toplam güneş paneli bakım maliyetinin artması anlamına gelir. Bu nedenle, bakım maliyetlerini düşük tutmak için bir güvercin prova şirketi ile çalışmalısınız.

Sağlık Sorunları

Güvercin dışkılarının çeşitli sağlık sorunlarına neden olan bakterilere sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, panellerinizin altına veya etrafına yuva yapan güvercin, bu nedenle hastalanabileceğiniz için sizin ve ailenizin ek sağlık maliyetlerine maruz kalacağınız anlamına gelir. Bu nedenle, ilk görüldüğü anda güvercin yuvasından kurtulmanız ve bir daha asla olmayacağından emin olmak için panellerinizi güvercin geçirmez hale getirmeniz son derece önemlidir.

Ev Fiyatında Düşüş

Güneş panelleri elektrik maliyetlerini azalttığı için mülkünüze harika bir katkı sağlar. Bu panellerin montajı mülk değerinizi arttırır. Ancak, güvercinlerin yuva yapması ve panellerinizin kendi evi olduğunu iddia etmesi nedeniyle bu değer büyük ölçüde azalır, çünkü bu olduğunda mülkünüzde kronik bir haşere sorunu olduğu kabul edilir. Panellerinizi koruyan güvercin kovucular, yalnızca güneş panellerinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda mülkünüzün genel değerini de korur.

Güneş Panellerinden Güvercinleri Uzaklaştırmak İçin 3 Ürün Önerisi

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 4D Model ( 45 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 45 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Güneş Panellerinde Kuş Problemi Yaşıyorsanız Aşağıdaki İçeriklerimize de Göz Atmanızı Öneriyoruz

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın