Kuş Kovucu Di̇kenler Kuşlara Zarar Veri̇r Mi̇ ?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
15 Mayıs 2022, Pazar
Kuş Kovucu Dikenler Kuşlara Zarar Verir mi ?
Kuş sivri uçlarının sunduğu birçok avantaja fazla girmeden önce  , bariz soruları ele almak önemlidir: Sivri uçlar kuşlara zarar verir mi? Cevap kocaman bir “ Hayır ”. Aslında, bir kuşun sivri uçta kendine zarar verme olasılığı neredeyse sıfırdır. 0 (553) 859 59 59 numarasından uzman kuş kontrol ekibimize ulaşabilirsiniz.
Kuş Kovucu Dikenler Kuşlara Zarar Verir mi ?

Kuş Kovucu Dikenler Kuşlara Zarar Verir Mi ?

Kuşlar uçmalarıyla tanınır ve sevilirler. Güzel bir mavi gökyüzünde süzülen muhteşem kanatları ile zarif bir kuşu görmekten kim hoşlanmaz ki? Nefesinizi kesebilecek bir gösteri. Ne yazık ki, kuşlar tüm zamanlarını uçarak harcamazlar onlar da tüneme, yuvalama, beslenme ve barınma gibi ihtiyaçları için yaşam alanlarımıza gelmektedirler.

Kuşlar Neden Yaşam Alanlarımızda ?

Kuşlar şehirleşmeninde etkisiyle doğal yaşam alanlarının azlığı, su kaynaklarının azalması, barınma alanlarının azalması,  orman yangınları, gıda kaynaklarının azlığı gibi birçok sebepten dolayı kendilerini daha güvenli hissettikleri bina çatılar, pencere önleri,  bahçeler, bacalar gibi alanlarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kalmışlardır. Buda doğal olarak bizler için tehdit oluşturmaktadır.


Bilimsel bilgilere dayanarak bu kuş türleri vucutlarında 60'a yakın hastalık barındırabilmektedir. Yapıları gereği onlar zarar görmezken dışkı,tüy ve döküntüleri ile bu " kuşlardan insanlara bulaşabilen hastalıkları " yaşam alanlarımıza kadar getirmektedirler.


Tünemek aslında kuşları tanımlamak için kullanılan bir kelimedir ve bir çatı hattında bir dizi tüneyen güvercinin ya da bir rıhtım korkuluğu ya da tekne kanopisinde tüneyen bir martı ailesinin görüntüsü muhteşem olmaktan başka bir şey değildir. Gerçek şu ki, tüneyen kuşlar bir karmaşadır.

Tüneyen Kuşlar Neden Bu Kadar Problem Yaratır ?

 İlk olarak, arada sırada gezen kuş ziyaretçileri ile büyük gruplar halinde kalmak için gelen kuşları ayırt etmek önemlidir. Toplu tüneme adı verilen bu davranış, kuşlar arasında yaygındır. Aynı türden kuş grupları, akşam, yağmur, gelgit değişiklikleri gibi çevresel bir sinyal tarafından tetiklendiğinde ve hatta okulda açık havada öğle yemeği zamanı veya bir balık pazarında temizlik zamanı gibi gözlemlenen insan davranışlarıyla tetiklendiğinde seçilen bir alanda tekrar tekrar bir araya gelir.

Ancak toplu tünek kuşların hayatını kolaylaştırırken, insan hayatını önemli ölçüde zorlaştırıyor. En büyük sorun, hassas bir şekilde söylemek gerekirse, kuş pisliğidir. Tüneyen kuşlar arkalarında göze hoş gelmeyen, aşındırıcı ve potansiyel olarak zehirli dışkılar bırakırlar. Popüler tünek alanlarının tuz ve biber renginde kuş pisliği izleriyle kaplanması uzun sürmez. Bu son derece göze çarpan kirlilik korkunç görünüyor, mülk değerlerini yok ediyor ve muhtemelen işletmeye zarar veriyor.

İşaretler, pencere pervazları, çatılar, korkuluklar ve duvarlar kuş pisliği birikmesinden kalıcı olarak zarar görebilir. Dışkılar hemen hemen her yapı malzemesini yiyebilecek kadar aşındırıcıdır; beton, ahşap, taş, demir ve çelik kuş dışkısı için uygun değildir. Önemli miktarda dışkı birikintileri kumaş tenteleri bozar, boyaya zarar verir, ve hatta elektrikli ekipmanı kısa devre yapar ve bu yetmezmiş gibi kuş pislikleri de zehirlidir. Bilim adamları kuş pisliklerinde 60'tan fazla farklı hastalık ve parazit buldu. Dışkılara temas, mide rahatsızlığına neden olabilir ve bunları solumak akciğerlerde ve nefes almada sorunlara neden olabilir. Sağlık ve güvenlik nedenleriyle, kuşların insanların yanına düzenli olarak tünemesine izin verilemez.

Çözüm nedir?

Kuş Kovucu Diken Uygulaması

Şimdiye kadar, maliyetli, göze hoş gelmeyen, tehlikeli kuş hasarını önlemenin en iyi yolu, kuşların tünemesini önleyen fiziksel bariyerleri stratejik olarak kullanmaktır ve hiçbir şey bunu kuş dikenlerinden daha iyi yapamaz. Kuş dikenleri, 50 yılı aşkın bir süredir, çıkıntılar, eşikler, borular, bacalar, işaretler, oluklar ve diğer herhangi bir dar yatay yüzeyde toplanan haşere kuşlarına karşı basit ama güçlü bir caydırıcı olarak kullanılmaktadır. Söylentiye göre bu ilk kurulum bugün hala yerinde ve çalışıyor. Kuş dikenleri, rahatsız edici kuşların tünemesinden kaynaklanan sorunlara zaman içinde test edilmiş bir çözümdür. Tüneyen kuşlara karşı güçlü, kalıcı koruma sağlamanın yanı sıra kullanımı kolay ve görüntü kirliliği yaratmaz.

İnsani Çözüm

Kuş sivri uçlarının sunduğu birçok avantaja fazla girmeden önce  , bariz soruları ele almak önemlidir: Sivri uçlar kuşlara zarar verir mi? Cevap kocaman bir “ Hayır ”. smile Aslında, bir kuşun sivri uçta kendine zarar verme olasılığı neredeyse sıfırdır. Birincisi, bir başak sisteminin tasarımı güvenlidir. Sivri uçlar donuk ve biraz esnektir; sivri uçlarla temas rahatsız edicidir, ancak asla zararlı değildir. Ek olarak, kuşlar tehlikeden kaçınma konusunda oldukça bilgilidir ve kuş kovucu dikenleri gördüklerinde uzak durmaları gerektiğini bilirler. Mülkünüzde kuşların konabileceği tüm alanlarda bu ürünü uyguladığınızda kuş probleminiz tamamen ortadan kalkacaktır.

Avantajları:

Kuş Kontrol Dikenleri, haşere kuşlarını kontrol etmek söz konusu olduğunda bir dizi belirgin avantaj sunar. Bunlar aşağıdakileri içerir:

Kuş Kontrol Dikenleri Etkili ve Güvenlidir

Plastik kuşkonmaz, kuşları rahatça tünemelerini önleyen ve onları uzaklaşmaya teşvik eden fizilsel bariyerlerdir. Kuşlar karaya inmeye çalıştığında, kuş kovucu teller, rahatsız edici bir şekilde dürtülmeden tutunmalarını engeller. Sivri uçlar farklı uzunluklarda mevcuttur. Caydırmanız gereken kuş ne kadar büyükse, sivri uçların o kadar fazla diken sayısına sahip olması gerekir. Balkon için kuşkonmaz, kuşlara zarar vermeyecek yuvarlatılmış uçlara sahiptir. Plastik kuşkonmazlar, kuşların ayaklarının yüzeye çıkmasını tamamen engellemeye hizmet eder, böylece her türlü tünemeyi önler.

Kuş Kovucu Dikenlerin Uygulaması Kolaydır

Sivri uçlar, genellikle 50 cm uzunluğunda olan önceden birleştirilmiş, esnek şeritler halinde gelir. Kalıcı kurulumlar için, şeridin altındaki tutkal kanalından aşağıya önerilen bir yapıştırıcı hattını borulayın ve yerine bastırın. Geçici kurulumlar için şeritler çivilenebilir, vidalanabilir ve hatta plastik fermuarlarla bağlanabilir. Profesyonel kurulum gerekli değildir; kuş çivileri kurmak, herhangi bir kendin yap kullanıcıları becerileri dahilindedir.

Kuş Dikenleri Kalıcı Koruma Sağlar

Kuş kontrol sivri uçları, alanı neredeyse hiç bakım gerektirmeden yıllarca, bazı durumlarda ömür boyu koruyacaktır. Şeritler, bozulma veya koruma kaybı olmaksızın sert, değişen hava koşullarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Kuş Kovucu Dikenlerin Çevre Üzerinde Çok Az Etkisi Vardır

Elektrik iletimlerine müdahale etmezler. Özellikle uzaktan görsel olarak göze batmazlar ve daha iyi harmanlama için farklı renklerde mevcutturlar. Kuş kontrol dikenlerini taktıktan sonra fark edeceğiniz tek şey kuşların olmamasıdır.

Başarı Stratejisi Nasıl Olmalıdır ?

Başarılı bir kuş kontrol programı, dikkatlice düşünülmüş bir stratejik yaklaşım gerektirir ve kuş sivri uçları istisna değildir. Piyasadaki en iyi kuş kontrol ürününü denemeye hazırsanız, önce aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

Kuş Kontrolü İçin Gereken İşlem Aşamalarını Gözden Geçirin

Aşağıdaki grafik, kuşların azaltılması için çeşitli seçeneklerin bir özetini sunmaktadır. İşlem aşamaları bu şekilde olduğunda ürünlerden alacağınız etki oldukça artacaktır. Ve kuş kontrolünde artık bir profesyonel olabilirsiniz. ( FOTOĞRAFI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN )

Önce Yüzeyi Temizleyin

Kuşlar, pislikler ve yuvalama malzemeleri de dahil olmak üzere kuş pisliklerine derinden ilgi duyarlar. Kuş kontrolünün kritik bir bileşeni, önceki kuş yerleşiminin kanıtlarını temizlemektir. Kuş istilası önemliyse, geride kalan pisliğin, pisliği güvenli ve kapsamlı bir şekilde temizlemek için gereken beceri ve donanıma sahip eğitimli profesyoneller tarafından temizlenmesi gerekir.

Yüzeyi Hazırlayın

Kuş sivri uçlarının montajı oldukça basittir, ancak yapıştırıcının işini yapmasına yardımcı olmak için bazı minimum hazırlıklar gereklidir. Kuş dikeni şeritlerini yerleştirmeden önce yüzeyin temiz ve kuru olması gerekir. Eski şeritleri değiştiriyorsanız, kalan tüm yapışkanları kazıyın.

Ürün Uygulancak Alanın Ölçüsünü Alın

Bu, alanı kaplamak için ihtiyacınız olan şerit sayısını ve gereken sivri uçların genişliğini belirleyecektir. Kuş sivri uçlarının dış kenardan en az 2 cm sarkması ve arka duvardan en fazla 1 cm boşluğu olması gerekir. Alanın genişliğinin tam olarak kapsanması, Güvercinlerin veya Martıların sivri uçların önüne veya arkasına konmasını önleyecektir. Dikenli şeritler, geniş bir kapsama alanı sağlamak için değişen genişliklerde gelir veya gerekirse, daha geniş çıkıntıları kapatmak için birden fazla sıra çivi şeridi kullanabilirsiniz. www.kuskovucular.net kuş kontrol uzmanları, ihtiyacınız olan şeritleri almanıza yardımcı olacaktır.

Tüm Alanı Koruma Planı

Kuşlar gerçekten alışkanlık yaratıklarıdır ve içgüdüsel olarak defalarca aynı yere geri dönerler. Kuşkonmaz dikenler, her zamanki yerlerine tünemelerini engelliyorsa, yakınlardaki başka bir yere tüneyeceklerdir. Amacınız rahatsız edici kuşları mülkünüzden tamamen uzak tutmaksa, rahatsız edici kuşların potansiyel olarak tüneyebileceği her yere sivri uçlar yerleştirmeniz gerekir.

Doğru Yapıştırıcıyı Kullanın

Firmamızın önerebileceği ve satışa sunduğumuz birkaç yapıştırıcı vardır, ancak genel olarak, kuş kontrol şeritlerinizi kalıcı olarak sabitlemek için dış mekanda inşaat sınıfı bir yapıştırıcı kullanmanız gerekir. Şeritler yüzeye yapıştırıldıktan sonra ek güvenlik için vida veya çivi kullanabilirsiniz.

Doğru Kuş Kovucu Dikenleri Seçin

Kuş dikenleri standart boyutta 50 CM uzunluğunda ve 15 CM genişliğinde gelir. Diken uzunluğu ise 11.5 CM’dir. Martılar ve güvercinler gibi daha küçük kuşlar sorununuzsa, daha kısa sivri uçlar seçin. Sorununuz martı veya leylek gibi daha büyük kuşlarsa, daha fazla diken sayısına sahip kuş kovuculara ihtiyacınız vardır.

Örneğin ;

  • 42 Dikenli Plastik Kuşkonmaz Bariyer
  • 32 Dikenli Plastik Kuşkonmaz Bariyer

Bu uzun bacaklı kuşların, tünemelerini önlemek için daha fazla diken sayısına ihtiyaç vardır. Hangi kuş kovucuyu tercih etmeniz gerektiğine dair bilgi ve öneri ihtiyacınız olduğuna dair herhangi bir sorunuz varsa, firmamızdaki bir kuş kontrol uzmanıyla görüşün. Bu sorunların her birine dikkat ederek, kuş kontrol ani artışlarıyla gelecek yıllar boyunca mülkünüzü başarılı bir şekilde korumakta sorun yaşamayacaksınız.

Hangi Kuş Dikenini Seçmeliyim ?

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Güvercin Kontrolü Konusunda Yardıma Mı İhtiyacınız Var ?

Güvercinlerden uzak bir ortam için etkili ve insancıl çözümler sunan Beyazgül Group , Türkiye’nin en büyük kuş kontrol ürünleri üreticisi ve dağıtıcısıdır. Şirket, bu ve diğer kuş kontrol önlemleri konusunda yardıma ihtiyacı olanlara ürün tavsiyesi, bilgi ve ürün satışı hizmetleri vermektedir.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

 

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın