Balkondaki̇ Güverci̇nlerden Nasıl Kurtulunur ?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
7 Mayıs 2022, Cumartesi
Balkondaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulunur ?
Güvercinlerden uzak bir ortam için etkili ve insancıl çözümler sunan Beyazgül Group , Türkiye’nin en büyük kuş kontrol ürünleri üreticisi ve dağıtıcısıdır. Şirket, bu ve diğer kuş kontrol önlemleri konusunda yardıma ihtiyacı olanlara ürün tavsiyesi, bilgi ve ürün satışı hizmetleri vermektedir.
Balkondaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulunur ?

Balkondaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulunur ?

Balkon gibi küçük alanlardaki güvercinlerden kurtulmak nispeten basit kuş kovucu çözümlerle halledilebilir. Kuşlar ile ilgili birçok makale bulunmaktadır. Fakat en önemlilerinden biri;

Kuşlardan İnsanlara Bulaşabilen Hastalık Riskleri olan içeriğimizdir. Bu içerikte kuşlardan insanlara bulaşan birçok ölümcül hastalığı inceledik ve detaylı bir şekilde anlattık. Göz gezdirmenizi öneriyoruz. Güvercinlerde dahil olmak üzere kuş türlerinin birçoğu vücutlarında 60’ı aşkın hastalık taşıyabilir ve bunları dışkı, tüy, salgı, döküntü, yuva malzemeleri gibi birçok şekilde yaşam alanlarımıza kadar getirir. Bu hastalık risklerinden kurtulmak bizler için oldukça avantajlı olacaktır.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer: Balkon demirlerine tüneyen güvercinleri caydırmak için plastik kuşkonmaz bariyer veya paslanmaz çelik tel bariyeri kullanabilirsiniz. Metal veya plastikten yapılan bariyerler, seçilen ürüne göre sayı ve uzunluk olarak değişmektedir. Kuş caydırıcılar genellikle güvercinler, serçeler, sığırcıklar, kargalar, saksağan, martılar ve kırlangıçlar gibi kuşları caydırmak için yararlıdır. Kuşların tüneyebilecekleri alanlara uygulanır ve o alanlarda bir daha kuş problemi yaşanmaz. Uzun yıllardır sıklıkla tercih edilen bu ürün kuş kontrol ürünleri listemizin başında yer almaktadır. En etkili kuş kovucu üründür.

Ses Cihazları: Kuşları balkonlardan uzak tutmak için “ Ultrasonik ve Sonik ” ses sistemi sunar. Ürünün çıkardıkları sesler güvercinleri rahatsız eder, kuşa zarar vermez, ancak hedeflenen tüneme alanını olumsuz hale getirmek için yeterli uyarı sağlar.

Kuş Filesi ve Ağ Sistemi: Kuşları balkonlardan fiziksel olarak uzak tutmak için bir ağ sistemi kullanmayı düşünün. Bu, en az maliyetli alternatiftir, ancak düzgün bir şekilde kurulursa oldukça etkilidir. Ağın daha yeni sürümleri neredeyse görünmezdir. Farklı renklerde mevcuttur. Fakat görsel olarak müşterilerimiz pek tercih etmemektedir. Zamanla kirlenme ve sarkma yapabilmektedir. Özellikle kuş yoğunluğu var ise, kopma dahi yapabilir. Belirli aralıklar ile kuş filesi değiştirmek gerekmektedir. Bizler her yıl değişimini öneriyoruz.

Görsel Caydırıcılar: Güvercinleri verandanızdan, güvertenizden veya balkonunuzdan caydırmanın en kolay yolu ses veya yansıyan ışıklardır. Bunu bir rüzgar çanı, kuş kovucu balon, alüminyum folyo tepsiler ve hatta asılı CD'ler ile yapabilirsiniz. Yansıyan ışık kuşların yönünü şaşırtır.

Plastik Baykuş veya Atmaca Heykelleri: Korkulukları kullanmayı düşünün. En yaygın örnek plastik bir baykuş veya atmacadır. Ne yazık ki, etkileri büyük olasılıkla kısa ömürlü olacaktır. Güvercinler korkuluğu tehdit olmayan bir şey olarak algılarlar. Belli bir süre sonra tekrar sizi rahatsız edeceklerdir.

Kuş Kovucu Dikenler: Kuşların tünemeyi sevdiği her yere takabileceğiniz tünemeyi önleyici sivri uçlar kullanmayı düşünün. Sivri uçlar, amacın kuşları başka bir yere taşımak olduğu sınırlı alanlar için en iyi şekilde tavsiye edilir. Plastikten paslanmaz çeliğe kadar farklı malzemelerde mevcutturlar.

Kuş Kovucu Jel: Güvercinlerin tünediği çıkıntılara jel kovucular kullanabilirsiniz. Jel yüzeyi yapışkan hale getirir ve kuşlar bundan kaçınmaya çalışır. Ne yazık ki, toz ve döküntülerden zarar görüyor ve genellikle yeniden uygulama gerekiyor. Daha küçük kuşların olduğu yerlerde jel kovucuların uygulanması önerilmez. Kalıcı olarak yapışkan jele saplanıp kalabilirler.

Çatıdaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulurum?

Bir konut veya ticari çatıdan güvercinlerden kurtulmak çok daha zor olabilir. Bazıları diğerlerinden daha iyi olsa da, güvercinleri balkondan uzak tutmak için uygulanan tüm çözümler (yukarıda), daha geniş açık alanlar için de geçerli olabilir.

Güvercinleri çatılara tünemekten caydırmak için uzman kuş kontrol ekibimiz kesinlikle plastik kuşkonmaz kullanımını önermektedir. Kuş kontrolüne ayırdığınız bütçe yüksek ise kombin olarak ;

  • Plastik Kuşkonmaz Bariyer
  • Kuş Kovucu File
  • Kuş Kovucu Ses Cihazları
  • Kuş Kovucu Görsel Caydırıcılar

Bu ürünlerin kombin olarak tüm alanda belirli yerlere uygulanması sizleri tamamen kuş probleminden kurtaracaktır. Köşeleri içeren bir çatı tasarımı için kuşkonmaz veya ağ kullanılması uygundur. Güvercinlerin yuva yapabileceği yerlere ağ da uygulayabilirsiniz.

Güneş panelleri güvercinler için mükemmel bir barınak sağlar. Metal ızgara ağ, kuşlara erişimi sınırlamak için en etkili yöntemdir. Güneş Paneli Kuş Kovucu Kullanımı makalemizden detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Düz ticari çatı stillerinin kendi zorlukları vardır. İlk seçenek parapet tüneme alanlarının elektriklendirilmesidir. İkinci seçenek, basit sivri uçlar kurmaktır. Güvercinlerin Havalandırma sistemlerinde yaşadığını unutmayın. Çözüm olarak, bu birimleri onlar için kullanışsız hale getirdiğinizi düşünün.

Endüstriyel Tesislerde Güvercinlerden Nasıl Kurtulunur ?

Modern endüstriyel tesislerin temel doğası ve kapsamı, onları güvercinler için oldukça çekici kılmaktadır. Bu tesislerin tasarımı genellikle açık olup, bu da kuşların giriş ve çıkışa hazır olmasını sağlar. Daha da önemlisi, borular, kirişler, direkler ve iskeleler çok çeşitli tüneme, barınma ve yuvalama seçenekleri sunar. Gıda kaynakları tipik olarak yakınlarda bulunur ve hareketli zararlılar olarak güvercinler kaynakların bir alanından diğerine serbestçe hareket edebilir.

Güvercinler, fabrikalar için maliyetli bir baş belası olabilir ve çoğu durumda tesiste kurulduğundan beridir. Zamanla, yuvalar, dışkılar ve kalıntılar bir bitkinin mekanik ve elektrik bileşenlerine önemli ölçüde zarar verebilir. Ayrıca, kuşların pislikleri ve diğer döküntüler , zaten tehlikeli olan bir alana ek sağlık tehlikeleri ekler.

Güvercin azaltmanın geleneksel yöntemlerinin çoğu, bir endüstriyel tesis için çok az rahatlık sağlar ve karar vericiler, diğer her şey ya aşırı maliyetli ya da pratik olmadığı için genellikle itlaf çözümlerini seçer. Kuşları tuzağa düşürmek ve zehirlemek gibi yöntemler , sorunu geçici olarak hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak hızlı üremeleri nedeniyle güvercinler her zaman geri döner ve çok çekici bölgeyi birkaç hafta veya ay içinde yeniden doldurur. Bizler canlılara zarar vermeden onları doğal yaşam alanlarına döndürmekle birlikte sizlere de haşere kuşlarından uzak sağlıklı yaşam alanları sunmayı hedefliyoruz. Canlılara zarar vermemeliyiz!

Daha küçük tesislerde oldukça etkili olmakla birlikte, fiziksel dışlama, daha büyük bir tesiste tipik olarak bir seçenek değildir. Bir üretim tesisini veya elektrik santralini bir ağ ile örtmek imkansızdır.

Daha küçük ölçekli tesisler için daha yaygın çözümler, yalnızca daha büyük bir tesiste izole edilmiş sorunların çözümü için uygundur. Kuşlar için sıfır toleransın olduğu bir alan, onları dışarıda tutmak için fiziksel dışlamayı zorunlu kılarken, genel kontrol stratejisinin azaltılmasına odaklanması gerekir.

Güvercinlerle Mücadelede İzlenmesi Gereken İşlem Aşamaları

Aşağıdaki grafik, kuşların azaltılması için çeşitli seçeneklerin bir özetini sunmaktadır. İşlem aşamaları bu şekilde olduğunda ürünlerden alacağınız etki oldukça artacaktır. Ve kuş kontrolünde artık bir profesyonel olabilirsiniz. ( FOTOĞRAFI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN )

-

Karmaşık bir kurulumda en etkili yöntem, Beyazgül Group tabanlı bir kontrol programıdır. Konvansiyonel kuş kontrol yöntemlerinin uygun veya uygun maliyetli olmayabileceği bu büyük alanlarda bir kombin ürün kullanmanın istisnai bir faydası vardır. Beyazgül GROUP , petrol rafinerilerinden enerji santrallerine ve güvercin popülasyonunu tamamen kontrol etmeye kadar her şey için güvenli, kullanımı kolay ve etkili bir çözüm sunar.


Beyazgül GROUP , zamanla, yıpranma yoluyla popülasyonu doğal olarak azaltır. Sürekli kullanımla, nüfus yılda kabaca %70 oranında azalmaktadır. Başarılı bir kuş kontrol programı ile endüstriyel tesisler sonunda güvercin popülasyonlarını %90 ila %95 oranında azaltacaktır.


Ayrıca, birçok endüstriyel tesis genellikle çevre yönetimi için zorlu sahalara sahiptir. Neyse ki Beyazgül GROUP , yırtıcı kuşlar veya çöpçüler için ikincil risk oluşturmayan, çevreye zarar vermeyen bir güvercin azaltma stratejisini temsil eder.

ÖZET

Özetle, kovucular düşük ila orta "güvercin baskısı" koşullarında etkili olabilir. Garip etkililik iddialarına şüpheyle bakılmalıdır. Her durumda, kullanımları kuşları tedavi edilen alanlardan uzak tutar, ancak popülasyonu azaltmak için hiçbir şey yapmaz. Bu amaca ulaşmak için site güvercin itlafını veya doğum kontrolünü dikkate almalıdır .

Çözüm

Kuşları yok etmekten başka , hepsinden kurtulmanın kusursuz bir yolu yoktur . Güvercinler binlerce yıldır insanlığa eşlik ediyor ve fareler gibi yakın zamanda ayrılmıyorlar. Ne yazık ki, öldürücü yöntemlerin etkileri bile yalnızca kısa vadede etkilidir, çünkü kalan sürü hızla eksik olanları yeniden üretir. Ölümcül çözümler, gerçek bir kontrol programının aksine, genellikle güvercinlerin “hasatını” temsil eder. Hem daha büyük hem de daha küçük problemler yukarıda özetlenen tekniklerle çözülebilir, ancak en basit sahalar hariç hepsi başarı için güvenli ve etkili bir strateji geliştirmek için biraz gözlem ve planlama gerektirir.

GÜVERCİN KONTROL ALTERNATİFLERİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN:

  1. Güvercinlerden Hızlıca Kurtulmanın 12 Yolu
  2. Güvercinlerin Yuva Yapmasını Nasıl Engellersiniz
  3. Güvercinleri Uzaklaştırmak İçin Yapmamız Gerekenler
  4. Balkon Güvercin Kovucu Ürünler

Güvercin Kontrolü Konusunda Yardıma Mı İhtiyacınız Var ?

Güvercinlerden uzak bir ortam için etkili ve insancıl çözümler sunan Beyazgül Group , Türkiye’nin en büyük kuş kontrol ürünleri üreticisi ve dağıtıcısıdır. Şirket, bu ve diğer kuş kontrol önlemleri konusunda yardıma ihtiyacı olanlara ürün tavsiyesi, bilgi ve ürün satışı hizmetleri vermektedir.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın