Güverci̇nleri̇ Kovma Yöntemleri̇ Ve Etki̇li̇ 7 Ürün
Buradasınız: Anasayfa / Blog
27 Nisan 2022, Çarşamba
Güvercinleri Kovma Yöntemleri ve Etkili 7 Ürün
Bu sayfayı okuyorsanız, muhtemelen güvercinleri belirli bir alan veya alandan uzak tutmak için en iyi çözümü arıyorsunuz demektir. Güvercinlerden kurtulmanın birçok yolu vardır ve bazı çözümler diğerlerinden daha etkilidir.
Güvercinleri Kovma Yöntemleri ve Etkili 7 Ürün

Güvercin Kovma Yöntemleri ve Etkili 7 Ürün

Bu sayfayı okuyorsanız, muhtemelen güvercinleri belirli bir alan veya alandan uzak tutmak için en iyi çözümü arıyorsunuz demektir. Güvercinlerden kurtulmanın birçok yolu vardır ve bazı çözümler diğerlerinden daha etkilidir. Etkili olması çoğunlukla sahanın ve koşulların bir işlevidir. Güvercin kovucular, güvercin problemlerinin en ekonomik ve hızlı çözümlerinden biridir ve çoğu zaman kurulumu oldukça kolaydır.

Öncelikle göz ardı etmememiz gereken birkaç konu mevcut. Öncelikle canlıların hayatını  tehlikeye atan ürün kullanımını kesinlikle önermiyoruz. Onları dosthane bir şekilde yaşam alanlarımızdan uzaklaştırmayı hedeflemeliyiz. Onlarda birer canlı ve şehirleşmenin etkisi ile doğal yaşam alanları azaldı. Bu sebeple gerek gıda gerekse barınak ve su kaynakları için bizim yaşam alanlarımıza taşınmış bulunmaktadırlar.


“ Önceliğimiz Kanatlı Canlılara Zarar Vermeden Onların Daha Mutlu Yaşayıp, Nesillerini Devam Ettirebilecekleri Doğal Yaşam Alanlarına Dönmelerine Katkı Sağlamaktır. 2012 Yılında Bu Yana Elektrik Telleri, Fabrika Atıkları, İnsancıl Olmayan Kuş Kontrol Sistemleri İle Telef Edilen Kuşların Ölüm Oranlarını %70’e Yakın Azaltmış Bulunuyoruz. "

Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 


Fakat güvercinlerin göz ardı edilemeyecek riskleri de vardır. Kuşlardan İnsanlara Bulaşan Hastalıklar makalemizde de detaylıca incelediğimiz bazı sağlık risklerini de yaşam alanlarımıza yuvalama, dışkı bırakması, tüy dökmesi, deri döküntüleri, salyalar gibi birçok şekilde yaşam alanlarımıza bunlarıda sokmaktadır. Güvercin deyip geçmemek lazım, vücutlarında onlar için problem yaratmayan fakat bizleri sonucu ölüm olabilecek salgın hastalıkları bulaştırabilir.

Gelelim esas konumuza;

En yaygın güvercin kovucular şunları içerir:

  1. Plastik Kuşkonmaz Bariyer
  2. Kuş Filesi
  3. Optik Jeller
  4. Ultrasonik Ses Cihazları
  5. Plastik Yırtıcı Figürler
  6. Kuş Kovucu Şerit ve Balonlar
  7. Propan Gazları ve Buhar Sistemleri

Bu yazıda, her bir kovucuyu ayrıntılı olarak açıklayacağız ve en uygun oldukları avantajları, dezavantajları, etkinlikleri ve kullanım alanlarını ana hatlarıyla belirteceğiz. Aşağıdaki tablo, çözümleri hızlı bir şekilde karşılaştırmanıza yardımcı olacak tüm güvercin kovucuların bir özetini sunmaktadır.

Güvercin Kovucu Ürünlerin Karşılaştırma Tablosu

Aşağıda ki tabloda sizlere en uygun ürünü, avantajlarını ve dezavantajlarından bahsettik. Uzman kuş kontrol ekibimiz en etkili olan plastik kuşkonmaz ürününü önermektedir. Plastik kuşkonmaz bariyer ürünlerimize ulaşmak için TIKLAYIN

GÜVERCİN KOVUCU ÜRÜN KARŞILAŞTIRMASI

YÖNTEM / ÜRÜN KULLANIM ALANI AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI
PLASTİK KUŞKONMAZ Kuşların konduğu tüm alanlarda etkilidir. %100 etkilidir. Kesin Çözümdür. Yok
KUŞ FİLESİ Kuşların girebilecekleri tüm alanları kapatır. Kuş girişlerinde oldukça etkilidir. Balkon vb. Her yıl yenilenmesi gerekir. Deforme olabilir.
OPTİK JEL Pencere önlerinde kullanılmaktadır. Ekonomik fiyata sahiptir. Ufak alanlarda tercih edilir. Hızlı tükenir, Ayda bir yenilenmesi gerekir.
SES CİHAZLARI Havalimanlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Kapalı alanlardaki kuşları uzaklaştırmada etkilidir. Zamanla kuşlar cihaz sesine alışmaktadır.
YIRTICI FİGÜRLER Balkon ve Teraslarda tercih edilmektedir. Ekonomik kovuculardır. Yırtıcı kuş şeklindedir. Belirli sıklıklarla yerlerinin değiştirilmesi gerekir.
ŞERİT VE BALONLAR Bahçelerde ve Balkonlarda tercih edilmektedir. Yansıyan ışıklar kuşları rahatsız etmektedir. Güneş ışınları etkisini zamanla azaltır.
PROPAN GAZLAR Bahçeler ve Tarlalarda tercih edilmektedir. Gürültülü patlama ile kuşları kovmaktadır. Maliyet, sadece anlık olarak etkilidir.

Güvercinlerden Kurtulmak İçin Uygulanması Gereken İşlem Adımları;

Güvercinlerle mücadele basit bir işlem değildir. Belirli işlem aşamalarını sağlamanız gerekmektedir. Kuş kovucu ürünlerimizden tam verimi alabilmek için aşağıdaki tablodaki işlem aşamalarını birebir uygulayıp bizler ile iletişime geçebilirsiniz. Bu şekilde sizler için en etkili ürün önerimizi yapabiliriz.

Çatıdaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulurum ? Ürünler Etki Eder Mi ?

Cevap, "evet ve hayır" dır. Kovucuların bazıları etkilidir, bazıları ise daha az etkilidir, çünkü kuşlar ortama alışmaya ve sonunda cihazı görmezden gelmeye eğilimlidir. Birçok güvercin kovucu genellikle belirli alanlarda diğerlerinden daha iyi çalışır.

Kesin olan tek şey, güvercin kovucuların güvercinlerde etkili olup olmadığıdır. Kovucular, kuşları yapınızdaki problemli alanlarda etki göstermeye başlayınca sorun hızlıca ortadan kalkacaktır. Kuş kovucuların kullanım alanları oldukça geniştir. Problemli alana en uygun kuş kovucu ürünü için uzman ekibimizden yardım alabilirsiniz.

Bakınız : Kuş Kontrol Uzmanlarını Tercih Etmek İçin 5 Neden

Herhangi bir güvercin kovucuya yatırım yapmaya karar vermeden önce, mülkünüzdeki güvercinleri tam olarak neyin çektiğini anlamaya çalışın, bu sizi daha mantıklı seçimlere götürecektir. Gözlem oldukça önemlidir. Aşağıdaki grafikten işlem aşamalarını uygulayarak bizlere ulaşıp sizler için en uygun ürünü seçmemizde yardımcı olabilirsiniz.

Güvercin Kovucu Çeşitleri Nelerdir?

Bu bölümde, mevcut her bir güvercin kovucuyu daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.

  1. Plastik Kuşkonmaz Bariyer

Genel Bakış :

 Plastik güvercin kovucu dikenler, güvercinleri fiziksel olarak dışlamak için yaygın ve ucuz bir çözümdür. Çoğunlukla şeritler halinde üretilirler, güvercinler sivri uçlarına konamayacağı için oldukça iyi çalışırlar. En etkili kuş kovucu ürünler listemizin her daim 1. Sırada olan ürünü kuş kovucu dikenlerdir. Diken formunda olması sizi korkutmasın kuşlara zarar vermezler. Görsel caydırıcı oldukları için kuşlar ürünü farkettiği anda oraya konmayı dahi düşünmeyeceklerdir. Sivri uçlar farklı diken sayısı ve renklere sahiptir. Paslanmaz çelik veya plastik olmak üzere 2 modelde bulunmaktadır. Kendi içlerinde de birçok modele ayrılmaktadır. Aşağıdaki görselde ürün çeşitlerini görebilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabilirsiniz.

Verimlilik:

 Sivri uçları etkili bir şekilde kullanmak için, onları normalde güvercinlerin binanızda, işyerinizde vb alanlarda nereye yuvaladığını ve tünediğini gözlemleyerek stratejik alanlara yerleştirmelisiniz. Neredeyse görünmez şeffaf plastik kuşkonmazların kullanımı ile hedef alanlarınızı güvence altına alabilirsiniz. Sizleri güvercin sorunundan hızlıca kurtaracaktır.

Kuşları dar tüneme alanlarından uzak tutmak için plastik kuşkonmaz kullanabilirsiniz, ancak apartman binaları gibi alanlarda ürün uygulanmamış alanlara geçebilirler. Bu sebeple kuşların konabileceği tüm alanlara bu ürünü uygulamak gereklidir. Amacınız onları tek bir alandan uzak tutmaksa, kuşkonmaz bariyer iyi bir çözüm olabilir.

Önerilen Ürün:

 Fiyat, ürünün malzemesine ve uzunluğuna bağlı olarak değişebilir, ancak satışımızda bulunan 42 dikenli ürün en etkili üründür. Tüm yüzeylerde kullanılabilir ve etkisini anında gösterir.

  1. Kuş Filesi

Genel Bakış: 

Kuş ağı, 2mm x 2mm aralıklar ile yapılmış dayanıklı iplerden imal edilmektedir. Genellikle bahçelerde sebze ve meyveleri kuşların yok etmemesi için kullanılmaktadır. Fiyat olarak ortalama bir üründür. Fabrika içlerinde de sıklıkla kullanılabilir. Normalde, güvercinlerin istenmediği yerlerde çıkıntılara veya diğer alanlara uygulanır. Kuş filelerinin bazıları, güvercinlerin rahatsız edici bulduğu bu ürün kuşların giriş çıkışlarını engellemesi ile tercih edilmektedir.

Verimlilik:

 Bu ürünler çok uzun etkili bir çözümü temsil etmez, çünkü fileler zamanla aşınır veya toz veya kalıntılarla kaplanır, etkisiz hale gelir ve temizleme ve yeniden uygulama gerektirir. Ne yazık ki, daha küçük kuşlar da bazen kalıcı olarak filelere sıkışabilir.

Önerilen Ürün:

 2mm x 2mm kuş filemizi tercih edebilirsiniz.

  1. Optik Jeller

Genel Bakış:

 Optik Jel, daha geleneksel kuş kontrol yöntemlerinin uygulanamadığı sorunlara çok yönlü bir çözüm sağlayan, toksik olmayan, düşük etkili bir kuş kovucudur. Önceden doldurulmuş tabaklarda gelen çok duyusal kovucu bir jeldir.

Optik Jel, çoklu duyusal tepkileri tetikleyerek güvercinleri caydırır. Üreticiye göre, malzeme, yaklaşan kuşlara alev gibi görünmesi için UV ışığı yayar.

Verimlilik:

Optik Jel, insanlar için hafif ve hoş, ancak kuşlar için rahatsız edici olan sitronella ve nane yağı içerir. En inatçı kuşlar için, Optik Jel yapışkandır ve ürüne dokunmayı veya üzerinde durmayı seçtikleri takdirde kuşları rahatsız eder. Jel tabaklar küçüktür ve kurulumu kolaydır. Önerilen Ürün:

Önerilen Ürün:

Firmamızda satışı bulunan kuş kovucu optik jelleri tercih edebilirsiniz.

  1. Ultrasonik Ses Cihazları

Genel Bakış:

 Bir ultrasonik cihaz, güvercin kontrolü için başka bir zararsız çözümü temsil eder. Üçlü Tarama teknolojisi, kuşları uzaktan tanıdığını ve ses dalgaları ile onları uzaklaştırdığını iddia ediyor. Cihazın kendisinde, mevsime bağlı olarak yapılandırabileceğiniz bir dizi mod vardır.

Güvercinler, insanlarla aynı işitilebilir aralıkta işitebilir. Bu nedenle, ultrasonik bir cihazdan gelen sesleri duyamıyorsanız, kuşlar da duyamaz.

Verimlilik:

Ultrasonik sistemler, insan müdahalesine neden olmadan çok çeşitli yerlerde kullanılabilir, bu da onları gürültüyle ilgili korkutma seçeneği olmayan alanlar için ideal bir seçim haline getirir. Kadınlar ve küçük çocuklar söz konusu olduğunda bu kuralın istisnası olabilir. Yaşla birlikte, insan kulağı ultrasonu duyma yeteneğini kaybeder, ancak bazı kadınlarda ve özellikle gençlerde, ultrasonik işitme aralığına düşer ve ciddi rahatsızlıklara ve baş ağrılarına neden olabilir. Bu, kentsel alanlarda ve sanayi sitelerinde güvercin ve martı kontrolü için kullanıldığında ultrasonik güvercin ve kuş avcılarının kullanımını kısıtlama etkisine sahip olabilir.

Tavsiye Edilen Ürün:

 Satışımızda bulunan 5000 m2 + etkiye sahip kuş kovucu ses cihazını satın almanızı öneriyoruz. Fakat bu tip ürünler kombin halinde uygulanmalıdır. Plastik kuşkonmaz, kuş kovucu şeritler, ses cihazları birlikte kullanıldığında tam performans göstermektedir.

  1. Plastik Yırtıcı Figürleri

Genel Bakış:

 Plastik yırtıcı kuş figürleri çoğunlukla bahçelerden, çiftliklerden ve balkon gibi küçük alanlardan kuşları korkutmak için kullanılır.

Verimlilik:

 Ne yazık ki, geçici bir kurtulma sağlasalar da, plastik baykuş, atmaca gibi heykellerin güvercin davranışı üzerinde uzun vadeli etkisi çok az veya hiç yoktur. Aynısı güvercinler için önerilen diğer heykeller için de geçerlidir.

Tavsiye Edilen Ürün:

 Plastik baykuş ve korkulukları sitemizde bulabilirsiniz. Etki istediğiniz alanlarınız ufaksa bu ürünler tercih edilebilir.

  1. Yansıtıcı Şerit ve Kuş Kovucu Balonlar

Genel Bakış:

 Her yerde kullanabileceğiniz estetik ve zararsız bir kuş kovucudur. Şeritler, pencerelere, bahçeye, arabaya ve havuza asılabilir. Set genellikle üç veya daha fazla şerit reflektörler içerir. Şeritler fazla yer gerektirmez ve evin dışını bozmaz. Kuş kovucu balonlarımızda 3 adet korkutucu figürlü balon olarak satılmaktadır.

Verimlilik:

 Bu çözüm, kuşları onlara zarar vermeden korkutup kaçırmaya yardımcı olur. Tek dezavantajı rüzgardan zarar görmeleridir. Hologram şeritler güneş ışığını ve ışınları yansıtarak onları alandan uzak tutmaya yardımcı olur. Ürün küçük alanlar için etkilidir ve evinizi veya havuzunuzu güvercin pisliklerinden korumak için kullanabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Ürün:

 3 Şerit ve 3 Kuş Kovucu Balon ürününü set halinde internet sitemizden alabilirsiniz. Belirli aralıklarla ürünlerin yerini değiştirmeniz etkisini arttıracaktır.

  1. Propan Gazları ve Buhar Sistemleri

Genel Bakış:

 Propan gazlar ve buharlar normalde daha büyük tesisler veya yapılar için daha uygundur. Genellikle de ayçiçeği tarlalarında kuş ve diğer haşere canlıları kovucu ürün olarak kullanılmaktadır. En yaygın sis ürünü, metil antranilat veya MA'ya dayanmaktadır. Metil antranilat, aroma ve kozmetik endüstrisinde üzüm kokusu ve aroması vermek için yaygın olarak kullanılmaktadır ve aroma verici gıdalarda (örneğin şekerleme, sakız, alkolsüz içecekler, alkollü içecekler ve ilaçlar) yaygın olarak kullanılmaktadır. Çeşitli ticari isimler altında pazarlanan ürün, kuşların hassas olabileceği ve kaçınmak isteyebileceği güçlü bir üzüm suyu kokusuna sahiptir. MA ayrıca bitki koruması için kuş ve kaz kovucu olarak bir uygulamaya sahiptir.

Verimlilik:

Kuşlar için, MA'nın etkili olması için, bir siste havada uçması gerekir. Normalde bu, yağ bazlı çözeltiyi havadan daha hafif olan küçük parçacıklar halinde süspanse eden bir hazer veya sisleyici ile elde edilir. Sisleyiciler, düzenli aralıklarla doğru miktarları serbest bırakmak için zamanlayıcılara ayarlanmıştır. Hedef kuşlar üzerinde sabit baskı tutmak başarı oranını arttırır. 

MA, kuşun koku ve tat alma duyusunu tahriş ederek çalışır ve ürünün havada asılı kaldığı alanlardan kaçınma eğiliminde olacaktır. Buradaki zorluk, MA buharını kuşların istenmediği alanda tutmaktır.

Önerilen Ürün:

 Bu ürün ülkemizde kullanılmamaktadır. Pek tercih edilmemektedir. Pahalı bir yatırımdır ve etkisi o kadar yüksek değildir.

Güvercinleri Neden Uzaklaştırmak İstiyorsunuz ?

Güvercinler, yavrularını yetiştirmek için mevcut gıda, su ve kaliteli yuvalama habitatı olan şehirleri ve diğer ortamları sever. Güvercinler insanlar arasında en rahat olanıdır ve onları vahşi doğada bulamazsınız. Geliştikleri yer orası değil.

Ancak şehirlerde sürekli büyüyen güvercin sürüleri, büyümeleri hem ticari hem de konut kuruluşlarına yayıldığında ciddi bir sorun haline gelebilir. Yerleşim alanlarındaki güvercinlerin sürekli olarak dışkı bırakması bir binaların ömrünü yarıya indirgemektedir. Ancak potansiyel sağlık ve güvenlik riskleri doğuran şey onların dışkılarıdır.

Ticari alanlarda kuş pislikleri merdivenlere, pencere önlerine, balkonlara ve kapı kollarına bulaşır ve güvercin dışkısı sadece kayma ve düşme tehlikesi oluşturmaz, ev, iş yeri veya hastanelerin içinde izlendiğinde sağlık tehlikesine dönüşür. Yerleşim yerlerinde güvercinler, balkonunuzu tünemek ve hatta yuvalarını inşa etmek için mükemmel bir yer olarak görebilirler.

Güvercin pislikleri, metali aşındıracak kadar güçlü aşındırıcı maddeler içerir - 2007'de Minneapolis'teki köprünün çökmesi, güvercin pislikleri göz ardı edildiğinde neler olabileceğine bir örnektir - zamanla, birikim yıkıcı sonuçlara yol açabilir. Güvercin pisliği tasarım hatasıyla birleştiğinde trajik bir olaya neden oldu.

ÖZET

Özetle, kovucular düşük ila orta "güvercin baskısı" koşullarında etkili olabilir. Garip etkililik iddialarına şüpheyle bakılmalıdır. Her durumda, kullanımları kuşları tedavi edilen alanlardan uzak tutar, ancak popülasyonu azaltmak için hiçbir şey yapmaz. Bu amaca ulaşmak için site güvercin itlafını veya doğum kontrolünü dikkate almalıdır .

GÜVERCİN KONTROL ALTERNATİFLERİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN:

  1. Güvercinlerden Hızlıca Kurtulmanın 12 Yolu
  2. Güvercinlerin Yuva Yapmasını Nasıl Engellersiniz
  3. Güvercinleri Uzaklaştırmak İçin Yapmamız Gerekenler
  4. Balkon Güvercin Kovucu Ürünler

Kuş Kontrolü Konusunda Yardıma Mı İhtiyacınız Var ?

Kuşlardan uzak bir ortam için etkili ve insancıl çözümler sunan Beyazgül Group , Türkiye’nin en büyük kuş kontrol ürünleri üreticisi ve dağıtıcısıdır. Şirket, bu ve diğer kuş kontrol önlemleri konusunda yardıma ihtiyacı olanlara ürün tavsiyesi, bilgi ve ürün satışı hizmetleri vermektedir.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın