Kuş Kovucu Uygulamaları İçi̇n Doğru Yapıştırıcı Nasıl Seçi̇li̇r ?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
13 Nisan 2022, Çarşamba
Kuş Kovucu Uygulamaları İçin Doğru Yapıştırıcı Nasıl Seçilir ?
Kuş kontrol ürünlerinin doğru montajı, doğru ürünlerle düzgün yapışmayı gerektirir. Çoğu kuş kontrol ürünü kurulum için yapıştırıcıya bağlı olduğundan, ticari kuş kontrol uygulamaları için doğru yapıştırıcının nasıl seçileceğini öğrenmek çok önemlidir.
Kuş Kovucu Uygulamaları İçin Doğru Yapıştırıcı Nasıl Seçilir ?

Kuş Kovucu Uygulamaları İçin Doğru Yapıştırıcı Nasıl Seçilir

Seçtiğiniz kuş kontrol ürünleri önemlidir, ancak bunlar etkili kuş kontrolünün yalnızca bir yönüdür. İyi kurulum eşit derecede önemlidir. Ucuz kurulum ürünleri veya uygun olmayan yüzey hazırlığı, ürünlerinizin yalnızca kısa bir süre yerinde kalacağı anlamına gelebilir. Daha da kötüsü, bu ağır, genellikle keskin nesneler, aşağıdaki kaldırımdaki insanları yaralamak için yüksek ticari binalardan fırlayarak gelebilir.

Kuş kontrol ürünlerinin doğru montajı, doğru ürünlerle düzgün yapışmayı gerektirir. Çoğu kuş kontrol ürünü kurulum için yapıştırıcıya bağlı olduğundan, ticari kuş kontrol uygulamaları için doğru yapıştırıcının nasıl seçileceğini öğrenmek çok önemlidir.

Yapıştırıcı Türü Neden Önemlidir?

Karlı bir işletme olarak, paradan tasarruf etmenize yardımcı olacak seçimler yapabilmek önemlidir. Yerel hırdavatçınıza gidip yarı fiyatına yapıştırıcı alabileceğinizi düşünüyorsanız, haklısınız. Ancak, görünüşte tasarruflu olan bu seçimler uzun vadede size pahalıya mal olabilir. Tüm yapıştırıcılar eşit yaratılmamıştır.

Farklı amaçlara hizmet etmek için çeşitli yapıştırıcılar mevcuttur. Örneğin, nemi dışarıda tutmak için kullandığınız dolgu macunu, uzun paslanmaz çelik çivi şeritlerini beton bir çıkıntıya kalıcı olarak yapıştırmak için ihtiyaç duyduğunuz yapıştırma özelliklerine sahip değildir. Başka amaçlar için tasarlanmış daha ucuz yapıştırıcılar, genellikle bu özelliklerden dolayı başarısız olur:

  • Zayıf UV direnci
  • Soğuk havalarda kırılgan hale gelen ve çatlayan veya bağı kaybeden sert yapıştırıcı
  • Çatlakları kapatmak için kullanılan dolgu macunları veya sert bir bağ oluşturamaz
  • Beton veya metal gibi yüzeylerde kullanım için tasarlanmamıştır
  • Dış mekan kullanımı için tasarlanmamıştır
  • Nakliye yönetmelikleri nedeniyle gelmesi daha uzun sürebilen zehirli veya yanıcı yapıştırıcılar
  • Kürleşirken çevreye zararlı kimyasallar bırakan iki bileşenli epoksiler ve diğer bazı yapıştırıcılar

Ticari Kuş Kontrolü için Doğru Yapıştırıcı Nasıl Seçilir

Ticari kuş kontrol projelerinin başarısız olmasının tehlikelerini ve birçok yapıştırıcının bu işe ayak uyduramamasının nedenlerini anlamaya başladığınızda, ihtiyacınız olan ürünlere konsantre olmak daha kolay hale gelir. Ticari kuş kontrolünde kullanılan yapıştırıcılar dış mekandaki tüm unsurlara dayanabilmeli ve uygulaması pratik olmalıdır. Yapıştırıcınız hakkında aşağıdaki bilgileri öğrenmek, tatmin edici sonuçlar elde etmenize yardımcı olabilir.

Temizleme Önerileri

Yapışkan yapıştırıcı harikadır, ancak özel aletler kullanmanızı, ciltle temastan kaçınmanızı veya çıkarmak için bir çözücü kullanmanızı gerektirecek mi? Kurumadan önce sabun ve su ile temizlenebilen bir yapıştırıcı en uygun maliyetli ve uygun çözümdür. Uygulama yaparken mutlaka eldiven, gözlük, maske gibi koruyucu önlemler alın.

Sıcaklık Dayanımı

Dış mekanlarda kullanılan yapıştırıcılar, donma ve aşırı yüksek sıcaklıklara dayanabilme özelliğine sahip olmalıdır. Bu, yapıştırıcının dayanıklı ve esnek olmasını gerektirir. Satışımızda bulunan yapıştırıcı bu şartları sağlamaktadır.

Tam Kür Süresi

Belirli hava türlerinde kurumayan veya kuruması birkaç gün süren yapıştırıcılar, kürlenme süresi tamamlanmadan hasara neden olabilir. 24 saat veya daha az idealdir.

Sarkma ve Çökme

Tutkalın tüpten çıkarken sertliği, yerinde ne kadar kalacağını belirleyecektir. Dikey bir yüzeye bir tutkal damlası uygularsanız, sıvı, sarkma, çökme ve sızma gibi akıyor mu, yoksa sıkıca yerinde mi kalıyor? İdeal yapıştırıcılar çok az sarkma ve çökme gösterir.

Doğru Konumları Tercih Etmek

Ürünleri tam olarak olması gereken yere yerleştirmek çok önemlidir. Tutkalın hala yapışkan olduğu süre, ayarlamalar yapmanızı sağlar.

Gerilme direnci

Malzemenin basınç altında kırılmaya karşı direnci, pound/inç kare (PSI) olarak ölçülür. Yapıştırıcınızın gerilme mukavemeti, şiddetli rüzgara, şiddetli yağmura veya oluşabilecek diğer streslere dayanacak kadar güçlü olmalıdır.

Esneklik

Kuş kontrolünde kullanılan yapıştırıcıların tüm sıcaklıklarda esnek kalması gerekir. Bu, sıcaklık değişimleri sırasında küçülüp genişledikçe yapıştırıcının yüzeylerle birlikte hareket etmesine ve kaymasına izin verir. İki parçalı epoksiler çok yüksek gerilme mukavemetine sahiptir, ancak sert bir yüzey elde ettikleri için bağ çatlayabilir veya ortak dış yüzeylerden ayrılabilir.

Ürün Ömrü

Ürün ne kadar dayanacak ? Birçok kuş kontrol ürünü her yıl yerinde kalabilir. Bir yıl dayanan bir yapıştırıcı kullanırsanız, işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekir.

Plastik Kuşkonmaz Yapıştırıcısı , müşterilerimiz tarafından kullanılan en popüler yapıştırıcıdır. Metalleri ve plastiği ahşap, çelik, sac, beton, tuğla ve çoğu inşaat alt tabakasına güvenli bir şekilde tutan ticari kuş kontrolü için son derece güçlü, esnek polimer bazlı bir yapıştırıcıdır. Ayrıca çoğu bina yüzeyinde görünmez bir bağ oluşturmak için gri,beyaz,siyah renktedir ve mükemmel UV özelliklerine sahiptir.

BURAYA TIKLAYARAK KUŞKONMAZ YAPIŞTIRICI SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Sıfır sarkma ve çökme derecesi, 25 dakikalık yapışma süresi, 410 PSI çekme mukavemeti ve 5 yıllık garanti, Kuşkonmaz yapıştırıcısı neredeyse tüm dış mekan kuş kontrol projeleri için etkili kılar. Kimyasal içermeyen yapıştırıcı havadaki nemi çekerek 24 saat içerisinde tam kürleşmeye ulaşır ve sabun ve su ile temizleme işlemi tamamlanır.

En İyi Sonuçlar İçin Ticari Kuş Kontrolünde Yapıştırıcının Doğru Uygulanması

Ticari kuş kontrolü için doğru yapıştırıcıyı seçmek, ticari kuş kontrol projeleriniz için en iyi kurulumu sağladığınızdan emin olmanıza yardımcı olur. Ancak bu ürünleri kullanma şekliniz de önemlidir. Herhangi bir yapıştırıcının düzgün çalışması için, amaçlanan yüzeyin hasarsız ve uygun şekilde hazırlanmış olması gerekir. Bu nedenle, yapıştırıcıyı doğru şekilde uyguladığınızdan emin olmak için bu adımları izleyin.

Yüzeyi İyice Temizleyin

Herhangi bir kuş kontrol kurulumundan önce yüzey iyice temizlenmelidir. Kuşları geri dönmeleri için çeken kuş pisliklerini ve enkazları çıkarın. Mümkün olduğunda, profesyonel bir kuş kontrol temizlik maddesi kullanın ve her türlü pisliği temizlemek için basınçlı yıkayıcı ile durulayın. Yapıştırıcının kullanılacağı herhangi bir yapı malzemesi hasar görmüşse (ufalanma, çürüme, soyulma gibi yüzeyler) yapıştırıcı uygulamadan önce tamir edilmesi gerekir.

Doğru Miktarda Yapıştırıcı Uygulayın

Yüzey iyice kuruduktan sonra yapıştırıcı uygulayabilirsiniz. Yapıştırıcı, kuş kontrol ürünlerinin kurulacağı yüzey boyunca düz bir çizgi halinde uygulanmalıdır.

Plastik Kuşkonmaz Yapıştırıcısı Özellikleri Nelerdir ?

  1. Tek komponentli, hava nemi ile kürleşen, poliüretan esaslı bir sızdırmazlık malzemesidir.
  2. Tek bileşenlidir.
  3. Tabanca ile kolay uygulanır.
  4. Boyanabilir, hiçbir hacim değişikliğine uğramaz.
  5. Hava şartlarına ve suya dayanıklıdır.
  6. Daimi elastikiyetini korur.
  7. Üstün yapışma sağlar.
  8. Korozyonu önler. Esneme ve sarkma yapıp hacim kaybetmez.
  9. Boyalı yüzeylere çok iyi yapışır, sıcak ve soğuğa dayanıklıdır.
  10. 1 Tüp (280 ML) ile yaklaşık olarak 50 adet ürün uygulanabilmektedir.
  11. Plastik Kuşkonmaz Bariyer Yapıştırıcısı Teknik Özellikleri Nelerdir ?
  12. Performans : 2 kg/m2
  13. Yoğunluk : ± 1.110 kg/m3
  14. Kopma anındaki uzama : > 300 %-600 %
  15. Sertlik (Shore A) : > 95
  16. Jelleşme Süresi : 3 - 5 saniye
  17. Katı maddeler : % 100
  18. Çekme dayanımı : 23 MPa
  19. Solventler : Yok
  20. VOC’ler : Yok
  21. Karşıt kökler : Evet

Tutkalın Yapışmasına İzin Verin

Yapıştırıcıyı uyguladıktan sonra, her yüzeye yapıştırıcıyı yapıştırmak için parçaları birbirine yapıştırın. Parçaları ayırın ve yapıştırıcının yapışkan hale gelmesi için bir ila iki dakika bekleyin. Ürünü yerine hizalayın ve binanın yüzeyine sıkıca yapıştırın.

Ticari kuş kontrolü için doğru türde yapıştırıcıyı uygun kurulum teknikleriyle kullanmak, ürünlerinizin yerinde kalmasını sağlamanıza yardımcı olur. Yüksek kaliteli ürünlerin daha iyi sonuçlar vermesi gibi, üstün yapıştırıcılar da bu ürünlerin performansını artırmak için çalışır.

Beyazgül Group, Türkiye’nin önde gelen haşere kuş kontrol ürünleri ve hizmetleri üreticisi ve tedarikçisidir. Zararlı kuşları insanca ve kalıcı olarak etkin bir şekilde ortadan kaldırmak için kentsel ve doğal kuş kontrolünde uzmanız. Kuş kontrol malzemeleri ve yöntemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız ekibimizle iletişime geçin .

Kuş Bariyeri Hakkında

Kuş Bariyeri, kuşların inmesini, tünemesini veya yuva yapmasını önlemek için tasarlanmış yenilikçi teknolojide liderdir. Kuşları insanca ve etkili bir şekilde uzaklaştırmak için kentsel kuş kontrolünde uzmanız. kuskovucular.net web sitemiz, insanların haşere kuşlarla ilgili çeşitli sorunlara yönelik kuş kontrol çözümlerini anlamalarına ve tanımlamalarına yardımcı olacak zengin bir içeriğe ev sahipliği yapmaktadır. Kuşlarla ilgili bir sorunla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa lütfen bizimle iletişime geçin . Ayrıca ücretsiz rehberimiz Plastik Kuşkonmaz Neden Etkili ve Basittir kılavuzumuzdan yararlanabilirsiniz .

Kuş Kontrolü Konusunda Yardıma Mı İhtiyacınız Var ?

Kuşlardan uzak bir ortam için etkili ve insancıl çözümler sunan Beyazgül Group , Türkiye’nin en büyük kuş kontrol ürünleri üreticisi ve dağıtıcısıdır. Şirket, bu ve diğer kuş kontrol önlemleri konusunda yardıma ihtiyacı olanlara ürün tavsiyesi, bilgi ve ürün satışı hizmetleri vermektedir.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın