Etki̇li̇ Ve Etki̇si̇z Kuş Kontrol Ci̇hazları İncelemesi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
2 Nisan 2022, Cumartesi
Etkili ve Etkisiz Kuş Kontrol Cihazları İncelemesi
Tabela, klima üniteleri, çatı pencereleri ve güneş panellerinin her yerine dışkı yapan haşere kuşlarından rahatsız olduysanız, bazı kuş kontrol cihazlarına bakmanın zamanı geldi .
Etkili ve Etkisiz Kuş Kontrol Cihazları İncelemesi

Etkili ve Etkisiz Kuş Kontrol Cihazları 2022

Tabela, klima üniteleri, çatı pencereleri ve güneş panellerinin her yerine dışkı yapan haşere kuşlarından rahatsız olduysanız, bazı kuş kontrol cihazlarına bakmanın zamanı geldi . Sorun şu ki, bazı cihazlar oldukça iyi çalışıyor, diğerleri ya etkisiz ya da ciddi dezavantajlara sahip. Bunlar da göz önüne alındığında Beyazgül Group firmamızın uzman kuş kontrol ekibimizin önerdiği ve önermediği ürünleri seçmeniz konusunda bilgiledirme yapacağız.

Firmamızda ki kuş kontrol uzmanları, sorunları çözmeye yardımcı olmak için ideal olmayan etkisi düşük ve maliyeti yüksek kuş kontrol cihazlarından başlayarak birkaç öneride bulunuyor.

Profesyonellerin Önermediği Kuş Kovucu Cihazlar

1- Ultrasonik Cihazlar

Ultrasonik cihazların sıkıntısı, kuşların yaydıkları sesleri duyamamasıdır ve bu cihazların çalıştığına dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Kuşlar seslere insanlardan daha hızlı tepki verse de, yine de bizim yaptığımızla aynı ses frekansı işitme aralığına sahiptirler. Bu nedenle, bu ultrasonik cihazların yaptığı tek şey köpekleri ve kedileri rahatsız etmektir (daha yüksek frekansları duyabilirler). Önerilen sağlam kuş caydırıcıları için aşağıya bakın.

Etkisi : İnsan kulağının duymadığı ve duyabildiği sesler çıkararak kuşları rahatsız etmeyi amaçlar, fakat etkisi geçicidir. Kuşlar bu seslere zamanla alışmaktadır.

Avantajları : Az yer kaplar.

Dezavantajları : Çoğu zaman insan kulağıyla duyulan gürültü çıkarır, konut ve fabrika kullanımına uygun değildir. Maliyetli ve alınan etki oldukça düşüktür.

2- Propan Gaz Topları

Propan toplarının bir yeri ve zamanı olmasına rağmen, genellikle tarla, tarımsal alanlarda tercih edilir. Asıl amacı domuz kovucu olarak bilinmektedir. Belirli aralıklar ile son derece rahatsız edici olabilen yüksek sesli gök gürültüsü patlamaları yaratırlar. Geniş açık alanlardan kuşları korkutmak asıl amaçtır. Fakat geçici çözümdür çıkardığı gürültü de cabası, birçok alanda kullanıma elverişsizdir.

Etkisi : Sadece anlık olarak kuşları uçuşa geçirir. Daha sonra kuşlar tekrar aynı konuma geri döner.

Avantajları : Yok

Dezavantajları : Gürültülü, konut ve fabrika kullanımına uygun değildir. Maliyetli ve insan hayatınıda tehlikeye atan gaz kullanımı.

3- Ölümcül Kuş Kontrolü

Bu kuş kontrol cihazları, avisitler (kuş zehirleri), pelet tabancaları, pompalı tüfekler ve ölümcül tuzakları içerir. Bu yöntemler bazı dezavantajlara sahiptir: bunları nerede ve ne zaman kullanabileceğinizle sınırlıdırlar; çok sayıda zararlı kuşa karşı yalnızca marjinal olarak etkilidirler; birçok kuş türüne karşı kullanılması yasa dışıdır. Korunan kuşlarla ilgileniyorsanız, bu yöntemlerden herhangi birinden kaçınmanızı ve danışma için bir Kuş Kontrol Uzmanı ile iletişime geçmenizi şiddetle tavsiye ederiz  .

Etkisi : İstenmeyen ve asla önerilmeyen kuş ölümleriyle sonuçlanır

Avatajları : Yok

Dezavantajları : Canlıların hayatını riske etmektedir. Asla önerilmemektedir.

Profesyonellerin Önerdiği Etkili Kuş Kovucu Cihazlar

Peki zamanınızı ve paranızı hangi kuş kontrol cihazlarına yatırmalısınız? Bird B Gone şunları önerir:

Plastik Kuş Kovucu Dikenler

Beyazgül Group, tüneme önleyici plastik kuş kovucu bariyerler, haşere kuşlarını çatılardan, parapet duvarlarından, aydınlatma armatürlerinden, güvenlik kameralarından ve tabelalardan uzak tutmak için idealdir.

Plastik Kuşkonmaz Montajı Nasıl Yapılır ?

Vidalar, yapıştırıcılar veya bağlamalar kullanılarak kolayca monte edilirler ve 1 adetinde 32 dikenli, 28 dikenli ve 42 dikenli çeşitleri mevcuttur. Beyazgül Group, haşere kuş olan güvercin , martı , karga , saksağan, ağaçkakan, serçe gibi tüm kuş türlerinde etkilidir.

Plastik Kuşkonmaz Model ve Renk Seçenekleri Nelerdir ?

Hatta farklı renk seçeneği de yapılabilmektedir. Uygulancak yüzeyin rengine göre ; Siyah – Şeffaf – Gri – Antrasit – Beyaz olarak üretilebilmektedir. Şeffaf ve Siyah harici diğer renkler özel üretim olup minimum 2000 adet (1000 metre) üretilmektedir.

Devamını Okuyun:  Plastik Kuşkonmaz Neden Etkili ve Basittir [Uzman Açıklaması]

Plastik Kuşkonmaz Nerelerde Kullanılabilir ?

  • Çatılar
  • Marinalar
  • Tekne ve Gemiler
  • Korkuluklar
  • Özel mimari yapılar
  • Tabelalar
  • Elektrik Direkleri
  • Enerji Nakil Hatları
  • Antenler
  • Bacalar
  • Cam Kanopileri
  • Pencere Önleri
  • Söveler
  • Aydınlatma Direkleri
  • Borular
  • Tenteler
  • Tarımsal Alanlar
  • Fabrika İçleri
  • Havalimanları
  • Su Olukları
  • Depolama Tesisleri
  • Güneş Panelleri
  • Klima Motorları

ve çok, çok daha fazlasında kullanılabilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuş Kovucu Diken

Korkutucu bir kuş bariyeri oluşturan Beyazgül Group, haşere kuş olan güvercin , martı , karga , saksağan, ağaçkakan, serçe gibi tüm kuş türlerinde etkilidir. çatıdaki klima ünitelerinden, tentelerden, kanopilerden, çatı pencerelerinden, güneş panellerinden ve diğer yüksek alanlardan koruyan uzun, cılız dokunaçlara sahiptir. Bu kuş kontrol cihazları, giderek daha büyük haşere kuş caydırıcılık alanları yaratmanıza olanak sağlar.

Hangi Alanlarda Kuş Kontrolüne İhtiyacınız Var ?

Kuş kontrolü birçok alanda gereklidir. Kuşlar evimize, işyerimize, fabrikalara, havalimanlarına, elektrik hatlarına birçok zarar verebilmektedir. Bunlarla başa çıkabilmek için etkili kuş kontrol cihazları kullanmanız gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki makalelerimize göz atabilirsiniz.

Tıklayın : Doğru Kuş Kovucu Ürün Seçmek İçin Uzman İpuçları

Tıklayın : Cam Önü Kuşkonmaz Uygulaması

Tıklayın : Çatıya Tüneyen Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır ?

Tıklayın : Balkona Güvercin Konmasını Engellemek ( Yapılması Gerekenler )

Tıklayın : Kuşların Pencereye Gelmemesi İçin Ne Yapmalı

İçeriklerimize göz atarak konutlarda etkili kuş kontrol sistemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Her içerik uzman kuş kontrol ekibimiz tarafından kullanıcı yorumlarından yola çıkarak hazırlanmaktadır.

Kuşların Evinize Verdiği Zararlar Nelerdir ?

Kuşlar oldukça yıkıcı olabilmektedir. Yıkıcı oldukları kadar sağlık sorunlarınıda yaşam alanlarımıza kolayca taşıyabilmektedir. Kuş dışkıları çatı ömrünü yarı yarıya azaltmaktadır. Konutlar ve İşyerleri için uzman ekiplerimizce hazırlanmış içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

1 - Ev Sahipleri ve İşletmeler için Yaygın Kuş Sorunları

2 - Evinize ve İş Yerinize Kuşların Verdiği Zarar

3 - Evinizde veya İş Yerinizde Kuşların Yuva Yapmasını Engellemek

Kuşların Sebep Olduğu Sağlık Riskleri Nelerdir ?

Yaşam alanlarınızda kuş kontrolü sağlamadığınız her saniye sağlığınızı riske atmış bulunuyorsunuz. Uzmanların da incelemeleri üzerine örneğin haşere kuşu olan güvercinler vücutlarında insan hayatını riske eden 60’ı geçik hastalık taşıyabilmektedir.

Devamını Okuyun : Kuşlardan İnsanlara Bulaşabilecek Hastalıklar Nelerdir ?

Kuş Kontrolü Konusunda Yardıma Mı İhtiyacınız Var ?

Kuşlardan uzak bir ortam için etkili ve insancıl çözümler sunan Beyazgül Group , Türkiye’nin en büyük kuş kontrol ürünleri üreticisi ve dağıtıcısıdır. Şirket, bu ve diğer kuş kontrol önlemleri konusunda yardıma ihtiyacı olanlara ürün tavsiyesi, bilgi ve ürün satışı hizmetleri vermektedir.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

 

 

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın