Depo Ve Üreti̇m Tesi̇sleri̇ İçi̇n 8 Kuş Kontrol Çözümü
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Depo ve Üretim Tesisleri İçin 8 Kuş Kontrol Çözümü
Genellikle fabrika kuş kovucu makalemizde de anlattığımız üzere depoların tavan kısmında ki makaslarda kuş problemi yaşanmaktadır. Her yıl, depo sahipleri, kentsel haşere kuşlarının yaptığı pisliğin ardından temizlemek için binlerce Türk Lirası harcamak zorunda kalıyor.
Depo ve Üretim Tesisleri İçin 8 Kuş Kontrol Çözümü

Her yıl, depo sahipleri, kentsel haşere kuşlarının ( güvercin, kumru, karga, serçe vb ) yaptığı pisliğin ardından temizlemek için binlerce Türk Lirası harcamak zorunda kalıyor. Martılarkargalar ve güvercinler gibi haşere kuşları, çatıya çıkmaları, tünemek ve yuvalarını inşa etmek için depo yüzeylerini kullanır. Genellikle fabrika kuş kovucu makalemizde de anlattığımız üzere depoların tavan kısmında ki makaslarda kuş problemi yaşanmaktadır.

Kuş dışkısı, yapı malzemelerini hızla aşındıran asidik elementlere sahip olduğu için yapı malzemelerine çok fazla zarar verir. Ayrıca depo çalışanları için ciddi sağlık riskleri oluşturan 60'a kadar bulaşıcı hastalık taşırlar.

“ Kuşlar Tarafından İnsanlara Bulaşma Riski Olan Hastalıklar makalemizi okuyarak sizler de aldığınız riskler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. “

Ek olarak, kuş pislikleri üretim hatlarını ve depo envanterini kirletir. Kuş yuvaları, su basmasına neden olmanın yanı sıra drenaj sistemini tıkayabilir ve aydınlatmaya yakın alanlarda yangın riski oluşturabilir. Enfeksiyonları ve hasarı önlemek için, depo sahipleri, sorunu kontrolden çıkmadan önce durdurmak için depo ve fabrika kuş kontrol sistemlerini devreye sokmalıdır.

Şu anda deponuzda bir kuş sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki depo kuş kontrol önlemlerini alın.

  1. En Etkili Çözüm Olan Plastik Kuşkonmaz Bariyer Kullanın

Optimum düzeyde etki sağlayan ve kuş kontrolü konusunda birçok referansımızın da olduğu plastik kuş kovucu dikenleri tercih ederek çok kısa süre içerisinde deponuzda ki kuşlardan kurtulabilirsiniz. Dikenli yapısı olmasına rağmen canlılara hiçbir zarar vermemektedir. Kuşların konduğu alanlara uygulayarak onlara fiziksel bir engel oluşturmuş olursunuz ve kuşlar konamayacakları için o bölgeden kısa sürede uzaklaşacaklardır.

Kuş kovucu bariyer ürünleri 4 farklı tipte bulunmaktadır. Bunlar arasındaki fark üretildiği materyal ve diken sayısıdır.

Ürün Özellikleri Nelerdir ?

1- Malzeme

Plastik veya Metal kuşkonmaz hangisini tercih etmeniz gerektiği konusunda firmamızın uzman kuş kontrol ekibinden bilgi alabilirsiniz.

2- Genişlik

Uygulayacağınız ürünler sorun yaşadığınız alanı tamamen kaplamalıdır. Uygulama yaparken açık alan bırakırsanız kuşlar o bölgeyi istila edeceklerdir. Ürünlerimizin genişliği 15 CM olarak standart ölçülendirilmiştir.

3- Diken Yüksekliği

Ürünlerimizin yüksekliği taban dahil 11.5 CM olarak standart ölçülendirilmiştir. Çatılarınızda kullanıma en uygun ölçü budur.

4- Uzunluk

Plastik kuşkonmaz bariyerlerinin uzunlukları 50 CM olarak standartlandırılmıştır. Dilediğiniz boylarda kesip kullanabilirsiniz.

Olmak üzere 4 grupta satışa sunulmaktadır. Ürünlerimiz uzun yıllardır tüm türkiye’nin üretim tesislerinde, elektrik hatlarında, havalimanlarında, tarımsal depolarda, alümintum fabrikalarında kuş kontrol ürünü olarak hizmet vermektedir. BURAYA TIKLAYARAK referanslarımızın bir kısmını görebilirsiniz.

  1. Kuş Ağı Kullanın

İdeal kuş ağı ürünleri , deponuzu haşere kuş problemlerinden kurtarmak için anında ve işlevsel bir çözüm sunar. Uygun depo bölümlerine takıldıktan sonra ağlar kuşların en sevdikleri alanlarda tünemelerini ve yuva yapmalarını engelleyecektir. Haşere kuşları, deponuzun içinde evleri gibi davranan popüler yuvalama ve tüneme noktalarına sahiptir.

Ağ, sinir bozucu kuşların girişini engelleyecek ve onları başka bir yere taşınmaya zorlayacaktır. Çoğu kuş ağı türü oldukça dayanıklıdır ve uzun vadeli değer sunar. Kuşlara veya çevreye zarar vermeden kuş kontrol çözümleri sundukları için çevre dostudurlar.

  1. Kuş Şok Cihazlarını Kurun

Kuş şok cihazları , kuşları deponuzdan uzaklaştırmak için insancıl çözümler sunar. Ayrıca kuşun davranışını değiştirmeye yardımcı olurlar, böylece deponuzu artık yuva yapmak ve tünemek için ideal bir yer olarak görmezler. Tehlikeli görünseler de, kuş şok cihazları aslında zararsız depo kuş kontrolü biçimleridir. Kuş elektrik iletkenine bastığında, onu uçmaya zorlayan hoş olmayan ama zararsız bir şok alır.

Tipik olarak, elektrik iletkenleri esnek plastik raylara dikilir. Kuşlar onlarla temas ettiğinde, izler kuşları tırmalamak için yeterince güçlü bir şok yayar. Bu şok cihazları, çıkıntılar, kirişler, pencereler, borular ve parapetler dahil olmak üzere herhangi bir kuş baskı alanı için idealdir.

  1. Kuş Kovucu Jel Kullanın

Kuş kovucu jeller, kuşların uygulandıkları yüzeylere konmasını veya tünemesini engeller. Jeller, kuşun ayaklarını tahriş ederek çalışır, böylece bölgeye basmaktan kaçınırlar. İdeal jel kuşa zarar vermemeli, daha çok ayaklarına yapışarak onları rahatsız etmelidir. Doğru kuş kovucular, deponuzu sinir bozucu kuşlardan kurtarmanın etkili ve uygun maliyetli bir yolunu sunar.

Ancak, kuş kovucu ürünlerin küçük kuşlardan daha büyük kuşlarda daha iyi çalıştığını unutmamalısınız. Bu nedenle uykusuz geceler yaşatan kuş türlerini araştırıp jelin onları caydırmada etkili olup olmayacağını araştırmanız en doğrusu olacaktır.

  1. Işığı Yansıtan Işınlarını Kullanın

Işık huzmeleri , deponuzdaki sorunlu kuşları korkutup kaçıran büyük bir görünür ışık noktası üretir. Kuşlar tipik olarak ışığı yırtıcı benzeri davranışlarla ilişkilendirir. Işık düzenine maruz kaldıklarında tehlikeyi sezerler ve uçarlar. İdeal kuş lazeri, deponuzda kuşların istila ettiği yerlerin çoğunu kapsayan geniş bir ışın üretmelidir. Yeşil ışınlar, diğer ışık tabanlı depo kuş kontrol araçlarından daha iyi sonuçlar sunar. Kuş lazerleri, diğer, daha insancıl caydırıcı yöntemlerin kullanılmasının zor olduğu durumlarda kullanışlı olacaktır.

Işık huzmeleri özellikle kuşların havaalanı terminallerine yakın depolarda veya ahırlarda tünemesini önlemeye çalışıyorsanız kullanışlıdır . Bu yöntemi kullanırken istenen sonuçları elde etmek için, tüneme alanlarını alacakaranlıkta ve şafakta tekrar tekrar tedavi etmeye çalışın. Bu, kuşların alternatif evler bulması için yeterli zaman sağlayacaktır. Ayrıca, ne yaparsanız yapın, gündüz kuşlarının tam karanlıkta bir tünek alanından kaçma ihtimalinin inanılmaz derecede düşük olduğunu da unutmamalısınız.

  1. Kuş Slaytlarını Kullanın

İdeal kuş kovucu slayt ürünleri, deponuzun içinde istenmeyen yuvalama ve tüneme kuşlarını caydırmak için ek bir depo kuş kontrolü biçimi olarak da kullanabilirsiniz . Kuş kaydırakları, bu noktalara tam erişimi engelleyerek haşere kuşlarının en sevdikleri çıkıntılara tünemesini önler. Kaydıraklar, çıkıntılarda 45 derecelik bir açı oluşturduğundan, kuşlar hiçbir şekilde tutunamayacaklardır.

Kuş kaydıraklarının büyük bir avantajı, hem küçük hem de büyük tüm kuş türlerine karşı etkili olmalarıdır. Yutkunma kontrolü için, kırlangıçların sıklıkla geçtiği açıyı kesmek için kuş sürgüsünü saçakların altına baş aşağı yerleştirin. Slaytlar ayrıca çok gizlidir ve kuşlar için neredeyse görünmezdir. Binayı beş yılı aşkın bir süredir kuş problemlerinden koruyan oldukça dayanıklı malzemelerden yapılmıştır. Bunları kurarken, mülkünüzün diğer mimari detaylarıyla mükemmel bir şekilde uyum sağladıklarından emin olmak için renginizi kontrol edin.

  1. Güneş Panelleriniz Var İse Güneş Paneli Kuş Kovucu Ürün Kullanın

Kuş dışkısı, deponuzun güneş panellerine zarar verebilir. Tipik olarak, güneş panelleri kuşları hava koşullarından koruyan güzel gölgeli noktalar sağlar. Bu, haşere kuşları için cazip evler yaratır. Güneş paneli kurulumlarınızda yuva yapan güvercinler, sistemde onarılamaz hasarlara neden olabilir. Kuşları güneş sisteminizden mümkün olduğunca erken uzak tutmak için ideal depo kuş kontrol çözümlerine öncelik vermelisiniz . Güneş panellerinden kuşları uzak tutmak için etkili ve kolay bir çözüm olarak kuş ağlarını kullanabilirsiniz. Güneş paneli kuş kovucu ürünler makalemizi inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kuş ağı, doğrudan yapıya klipslenerek ve panellerin kenarlarından geçerek güneş panellerinin altındaki alanı kapatmak için tasarlanmıştır. Bu sayede kuşlar gölgelik alanlara kolayca ulaşamazlar.

  1. Kuş Tuzaklarını Kullanın

Kuşlara karşı koruma veya kuş ağları gibi bazı depo kuşu kontrol önlemleri, çoğu kuş önce tuzakla uzaklaştırılırsa daha etkili olacaktır. Bir güvercin kolonisi izole bir alanda tünemekte veya besleniyorsa, etkili bir kuş kontrol taktiği olarak ideal bir tuzak kullanabilirsiniz . Uygun tuzaklar kuşlara zarar vermeden onları yakalamalıdır. Bu tuzakların tek yönlü bir girişi vardır. Güvercinler tuzak yemiyle beslenmek için kapıyı ittiğinde, otomatik olarak içeride sıkışıp kalırlar.

Tuzakları kuşların en sevdiği beslenme alanlarına veya tünemeyi ya da çatıya çıkmayı sevdikleri yerlere yerleştirebilirsiniz. Kuşları tuzağa düşürdükten sonra, onları güvenli bir şekilde deponuzun dışına bırakın. Unutmayın, kuşları yakalama düzenlemeleri ülkeden ülkeye değişir ve tuzağa düşmeye başlamadan önce ülkenizin vahşi yaşam ofisine danışmalısınız.

  1. Kuş Kovucu Ses Aygıtlarını Kullanın

Ultrasonik ses dalgalarını kullanan ideal düşük profilli ses cihazlarını da kullanabilirsiniz. Bu sesler insanlar için sessizdir ancak kuşlar için tiz ve rahatsız edicidir. Yayılan sesler haşere kuşlarını o kadar rahatsız eder ki kuşları hedef alandan uçmaya zorlar. Bu cihazlar güvercin , karga, karatavuk, serçe, sığırcık, ördek, martı ve diğer kuş türlerinin etkin kontrolü için idealdir . Yarasalar üzerinde bile çalışıyorlar.

Depolarınızda Kuş Kontrolü için Temel İpuçları

Deponuzdaki kuş aktivitesini onayladıktan sonra, uygun önlemi alma zamanı gelmiştir. Bununla birlikte, yukarıda sıralanan ideal bir depo kuş kontrol çözümü ile ilerlemeden önce, belirli kuş türlerini koruyan Göçmen Kuş Anlaşması Yasası hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Deponuz korunan kuş türleri tarafından istila edilmişse, onlardan nasıl kurtulacağınıza ilişkin yönergeler için yerel yetkililerine danışın. Kuş sorununuz varsa ve pratik çözümlere ihtiyacınız varsa bugün bizimle iletişime geçin . Tüm depo kuşu sorunlarınız için bir dizi çözüm sunuyoruz.

Kuş Bariyeri Hakkında

Kuş Bariyeri, kuşların inmesini, tünemesini veya yuva yapmasını önlemek için tasarlanmış yenilikçi teknolojide liderdir. Kuşları insanca ve etkili bir şekilde uzaklaştırmak için kentsel kuş kontrolünde uzmanız. kuskovucular.net web sitemiz, insanların haşere kuşlarla ilgili çeşitli sorunlara yönelik kuş kontrol çözümlerini anlamalarına ve tanımlamalarına yardımcı olacak zengin bir içeriğe ev sahipliği yapmaktadır. Kuşlarla ilgili bir sorunla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa lütfen bizimle iletişime geçin .

Ayrıca ücretsiz rehberimiz Plastik Kuşkonmaz Neden Etkili ve Basittir ( Uzman Açıklaması ) yararlanabilirsiniz .

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın