Türki̇yede Yüksek Patojeni̇teli̇ Kuş Gri̇bi̇ Salgını
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Türkiyede Yüksek Patojeniteli Kuş Gribi Salgını
Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de, şimdiye kadarki en tehdit edici Kuş Gribi salgınıyla karşı karşıya. Virüs son zamanlarda Kanada'da da bulundu. Aralık ayının başından bu yana, Avrupa genelinde birçok H5N1 kuş gribi vakası rapor edildi.
Türkiyede Yüksek Patojeniteli Kuş Gribi Salgını

Türkiye’de Yüksek Patojeniteli Kuş Gribi Salgını

Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de, şimdiye kadarki en tehdit edici Kuş Gribi salgınıyla karşı karşıya. Virüs son zamanlarda Kanada'da da bulundu. Aralık ayının başından bu yana, Avrupa genelinde birçok H5N1 kuş gribi vakası rapor edildi. İtalya, Almanya, Birleşik Krallık ve Çek Cumhuriyeti, virüsün yayılmasını yaşayan 13'ten fazla ülkeden sadece birkaçı.


Kuşlardan bulaşabilecek Zoonotik Hastalıkları İncelemek İçin TIKLAYIN

Kuş yuvalarının belirtilerini fark ederseniz, istiladan kaçınmak için adımlar atmak en iyisidir. 

" Önceliğimiz bu sevimli canlıların zarar görmeden, daha mutlu olacakları doğal yaşam alanlarına taşınmalarında yardımcı olmaktır. Kuş Kontrol Ürünlerimiz 2008 yılından bu yana göç eden kuşların elektrik telleri, fabrika atıkları, bilinçsiz insanların zarar vermeleri yüzünden çoğu zaman ölümle sonuçlanan tehlikeleri %70 azaltmış bulunuyoruz. "


Ülkemizde Görülen Kuş Gribi Nedir ?

Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrıları başlangıç belirtileridir. Akciğerde ağrı görülür. Bunun sonucunda zatürre, solunum sıkıntısı ve ölüme kadar giden birtakım tablolar oluşabilir. Belirtiler hastalıkla temastan 2-3 saat ila 3-4 gün içinde kendini gösterir. Tedavisi yoktur, H5 ve H7 tipleri başta ABD, Avustralya ve Türkiye'de görülmüştür. Aşılama ile korunma sağlanır. Hastalığa yakalanan hayvanların itlafı gerekir.

Ne yazık ki, bu son derece Patojenik Kuş Gribi, önümüzdeki aylarda göçmen kuşlar arasında dolaşmaya devam edecek. Bu nedenle, kanatlı çiftliklerinin artık biyo güvenlik önlemlerini güçlendirmeleri gerekmektedir. Kuş kontrol sistemlerini tercih ederek kuş gribinin canlılarınıza ve insanlara zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.

Kuş kovucu ürünler tercih edildiğinde yaşam alanlarınıza 60’ı aşkın hastalığın taşınmasını önleyebilirsiniz. Plastik kuşkonmaz ürününü pencere önleri, balkonlar, çatı kenarları, su olukları, havalandırma sistemleri, alışveriş merkezleri, toplu konutlar gibi alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Bu ürün uygulandığında kuşlardan insanlara bulaşma riski olan hastalıklarını minimuma indirgemiş olursunuz.

Almanya Federal Hayvan Sağlığı Araştırma Enstitüsü'ne göre : “Avrupa, şimdiye kadarki en güçlü Kuş Gribi salgınını yaşıyor.”

Ancak etkilenen sadece Avrupa değil. Aynı Kuş Gribi türü, Asya'daki bazı ülkelerde ve Kanada'da bulunmuştur. Bundan sonra da yeni pandemilerin olması kaçınılmaz gibi görünmektedir. Uğradıkları sık ve kalıcı antijen değişmeleri nedeniyle, dünya üzerindeki influenzavirüs aktivitesi sürekli olarak izlenmekte ve grip aşılarının bileşiminde her yıl ayarlamalar yapılması gerekmektedir.

Kanada Gıda Denetleme Kurumu , Newfoundland ve Labrador'daki bir sergi çiftliğinde vakaları bildirdi ve "etkin biyogüvenlik önlemlerinin alındığından emin olmak için kümes hayvanlarını yetiştiren herkesi" davet etti.

Kuş Gribinin Yayılmasını İçeren Etkili Biyogüvenlik Önlemi

Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi, yakın zamanda lazer teknolojisinin serbest dolaşan kümes hayvanı çiftliklerinde yabani kuşların varlığını nasıl azalttığını araştırdı.

– lazer aktifken yaban ördeklerinin %99,7 oranında önlendiği gözlemlendi;

– diğer yabani kuşların %96 oranında engellenmesi fark edilmiştir;

– serbest dolaşan kanatlı çiftliğini ziyaret eden yabani kuşların oranını azaltmak için tüm türler için %98,2 lazer etkinliği .

Birçok kümes hayvanı çiftliği, son derece patojenik Kuş Gribinin yayılmasını önlemek için dünya çapında kuş Kontrol Grubu'nun lazer teknolojisini, plastik kuşkonmaz bariyer ürününü başarıyla benimsemiştir.

Satışımızda Bulunan Etkili Kuş Kovucu Ürünler

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 2D Model ( 28 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 28 adettir. Genellikle bina çatılarında, pencere önlerinde, balkonlarda ve su oluklarında kullanılmaktadır. Diken sayısını en düşük adete sahip olması nedeni ile ev, işyeri kullanımına daha uygun bir üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın