Güverci̇nlerden Nasıl Kurtulursunuz (Güverci̇n Kontrolü Rehberi̇)
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz (Güvercin Kontrolü Rehberi)
Uzman güvercin kontrolü kılavuzumuz, güvercinlerden tam olarak nasıl kurtulacağınızı ve sorunu neden hızlı bir şekilde çözmeniz gerektiğini ele almaktadır. Güvercinler dünyanın her yerinde yer almaktadır. Her park, kasaba meydanı, açık hava restaurantları, liman ve iskele ve bina çatıları, elektrik direkleri gibi birçok alanı istila etmektedir.
Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz (Güvercin Kontrolü Rehberi)

Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz (Güvercin Kontrolü Rehberi)

Uzman güvercin kontrolü kılavuzumuz, güvercinlerden tam olarak nasıl kurtulacağınızı ve sorunu neden hızlı bir şekilde çözmeniz gerektiğini ele almaktadır. Güvercinler dünyanın her yerinde yer almaktadır. Her park, kasaba meydanı, açık hava restaurantları, liman ve iskele ve bina çatıları, elektrik direkleri gibi birçok alanı istila etmektedir.

“ Önceliğimiz Kanatlı Canlılara Zarar Vermeden Onların Daha Mutlu Yaşayıp, Nesillerini Devam Ettirebilecekleri Doğal Yaşam Alanlarına Dönmelerine Katkı Sağlamaktır. 2012 Yılında Bu Yana Elektrik Telleri, Fabrika Atıkları, İnsancıl Olmayan Kuş Kontrol Sistemleri İle Telef Edilen Kuşların Ölüm Oranlarını %70’e Yakın Azaltmış Bulunuyoruz. "

Ayrıca ürünümüz Kuşlardan İnsanlara Bulaşan Hastalıkları da minimuma indirmektedir. Kuşlar vucutlarında 60’ı aşkın virüs ve bulaşıcı hastalık riskini barındırabilmektedir.

Konumuza geri dönersek ara sıra güvercinlerin çekiciliğini inkar etmek mümkün olmasa da, bir yığın güvercinin neden olabileceği toplam karmaşa ve sağlık risklerini de inkar etmek mümkün değildir. Aşağıdakiler kapsamlı bir güvercin rehberidir. Uzman kuş kontrol ekibimizin hazırladığı rehberi takip edin ve güvercinlerin neden olduğu birçok sorunu ve zorluğu anlayacak ve her tür güvercin sorunu için etkili çözümler keşfedeceksiniz.

Güvercinleri Zararlı Yapan Nedir ?

Zararlı kavramı insan endişelendiren bir kelimedir. Güvercinler de zarar veren herhangi bir türdür. Güvercinler topluluk halinde ise oldukça zararlıdır. Aslında güvercinler ülkemizde bir numaralı haşere kuşudur ve kamu dairelerine, ticari alanlara ve özel mülke etraftaki diğer kuş türlerinden daha fazla zarar verir. Dünyadaki her kentsel alan kendi güvercin popülasyonuna sahiptir; Yalnızca İstanbul’da 1 milyondan fazla kuş olduğu tahmin edilen bir güvercin popülasyonu vardır. Tek bir güvercin bile kilolarca dışkı üretir. Bu dışkılar yaşam alanlarımıza dahi gelerek sağlığımızı riske atmaktadır. Ancak sorunlara neden olan sadece güvercin dışkısı değildir; yuvaları ve yuvalama malzemeleri, pencere önlerinde, balkonlarda, çıkıntılarda, kirişlerde ve su oluklarıda sağlık riskleri ve pislikler yaratır. Evinizden ve İşyerinizden Kuşları Nasıl Uzaklaştırırsınız ? makalemizden riskler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Güvercinlerden Neden Kurtulmalıyız ?

Gerçek şu ki, kontrolsüz, yönetilmeyen güvercin pislikleri çok önemlidir. İşte nedeni:

Güvercinler Sağlık Riski Taşımaktadır

İlk olarak, güvercinler ve dışkıları hakkında kısa bir gerçek: 100 güvercin bir yılda 1,100 kg dışkı üretebilir ve bu dışkılarda ve tüylerde 60'tan fazla farklı bulaşıcı hastalık taşıyabilir. Güvercin dışkısı ve döküntüleri histoplazmoz, kriptokokoz ve psittakoz gibi ciddi hastalıkları taşıdığı bilinmektedir. Bu, yiyecek depolayan, hazırlayan veya servis eden herhangi bir mülk veya işyerinin, alanlarını güvercinlerden ve onların atıklarından uzak tutma konusunda özel bir sorumluluğu olduğu anlamına gelir. Sağlık müfettişleri, kuş pisliği kanıtı bulduklarında veya güvercinlerin varlığından şüphelenseler bile bir işyerini kapatabilirler.


Kuşlardan bulaşabilecek Zoonotik Hastalıkları İncelemek İçin TIKLAYIN


Güvercinler Evlerinize ve İşyerlerinize Zarar Verir

İkincisi, dışkıları düşünün. Güvercin dışkıları aşındırıcı ve oldukça asidiktir. Temizlenmeden kurumaya bırakılan pislikler boya, metal, plastik, ahşap ve hatta taş ve betona dönüşebilir. Güvercin dışkısının yakıcı yapısının çatılara zarar verdiği , özellikle katran bazlı çatılara zarar verdiği ve bazen çatı ömrünü yarı yarıya azalttığı bilinmektedir. Aynı zamanda oldukça yanıcı yapıdadır. Buda yangın çıkmasıa sebep olabilmektedir. Güvercin pislikleri pahalı tabelaları kalıcı olarak bozacak, çeşmeleri tamamen mahvedecek ve heykellerin ve diğer dış mekan sanat eserlerinin yüzeyini sonsuza kadar bozacaktır. Giriş yollarında, yürüyüş yollarında, banklarda, şemsiyelerde, elektrik direklerinde ve ticari veya perakende mülkünüzün diğer özelliklerinde sürekli olarak güvercin dışkısı varlığı, mülkü mahveden, işletmeniz için bir imaj sorunu yaratan ve potansiyel olarak markanıza zarar veren çirkin bir karmaşa bırakır.

Ancak güvercinlerin mülke zarar vermesinin tek yolu dışkı değildir. Yuva yapan ve tüneyen güvercinler duvarları, saçakları ve pencere pervazlarını gagalayarak arkalarında hoş olmayan delikler bırakırlar. Sizleri uyutmayacak kadar çıkardıkları sesleri de es geçmemek gerekmektedir. Ve güvercinlerin son derece düzensiz yuva yapıcılar olduğunu unutmayalım. Evlerini inşa etmek için her türlü enkazı getirirler, uçuşları sırasında arkalarına küçük parçalar bırakırlar ve sonra her şeyi bir arada tutmak için yapışkan, katran benzeri dışkılarını kullanırlar. Bu yuvalar sağlam bir şekilde inşa edilmiştir; çıkarılması zordur, kanalizasyon ve su oluklarını tıkayabilir ve muhtemelen tüm yapıya kalıcı olarak zarar verir ve tahrif eder. Sizlere maddi ve manevi bir çok sorun meydana getirir.

Güvercinler İstilacı Bir Kuş Türüdür

Güvercinler, her yiyecek hattının önüne itilen kötü huylu kabadayılardır. Büyüleyici ardıç kuşlarını ve serçeleri güvertenize çekmek için bir kuş yemliği kurduysanız, ancak bunun yerine güvercinler hareket ederse, her bir tohum tanesini hızla tüketecek ve diğer tüm kuşları korkutacaktır. Güvercinler, mikro ekosisteminizi tamamen ele geçirir, diğer hayvanlara zorbalık eder, bitkileri ezer ve sebzeleri ve meyveleri parçalar.

Güvercinler Pahalı Sorunlara Neden Olur

Güvercinlerin kendileri pahalı değil ama sebep oldukları hasar oldukça pahalı. Onların pisliklerini temizlemek zordur. Dışkıları nadiren kolayca silinir; temizleme genellikle önemli ölçüde ovma gerektirir. Birikme önemliyse, profesyonellerin işi etkili ve güvenli bir şekilde yapması gerekir.

Aslında, büyük bir güvercin pisliğini asla kendi başınıza temizlemeye çalışmamalısınız. Güvercin atığı tehlikeli olarak kabul edilir ve yanlışlıkla dışkı veya döküntüleri solumanız sizi çok hasta edebilir. Kuş pisliklerini başarıyla temizlemeye yönelik bu 8 İpucu'nu göz önünde bulundurarak, kuş kontrol ürünü kurulumundan önce kuş pisliklerini nasıl düzgün bir şekilde temizleyeceğinizi ve bir alanı nasıl sterilize edeceğinizi öğrenmeniz gerekmektedir.

Dağınıklık ortadan kalktıktan sonra, kesinlikle onarılması maliyetli olan hasarlar kalır. Önleme en iyi cevaptır; Güvercin kontrolü için ne kadar harcarsanız harcayın, bu haşerelerden sonra her zaman temizlik maliyetinden daha az olacaktır.

Güvercinlerden Hızlı ve İnsanca Kurtulmanın Yolları

Bir güvercin sorununu önlemek, temizlemekten daha kolay olduğu için, güvercinleri uzak tutmak için çok sayıda etkili çözüm bulunması iyi bir haberdir. Pelet silahlarınızı, zehirinizi ve insanlık dışı tuzaklarınızı bir kenara koyun ve bunun yerine bu diğer insancıl çözümleri deneyin.

4 Kanıtlanmış Güvercin Kontrol Yöntemleri

Güvercin kontrolü dört genel kategoriye ayrılır: çıkıntı ürünleri, korkutma taktikleri, duyusal caydırıcılar ve dışlama ürünleri. Her bir kategoriye daha yakından bakalım ve ardından hangi ürünlerin belirli konumlara ve zorluklara en uygun olduğunu keşfedelim.

1) Güvercin Kovucu Bariyer İle Güvercinlerden Kurtulun

Kuşlar toplanmayı sever. Kuşların çıkıntılara ve çatı tepelerine konmasını ve tünemesini önlemek, onların mülkünüzün etrafında dolaşmasını engellemenin başka bir yoludur.

Kuş Dikenleri ( Güvercinler İçin En Popüler Kovucu Cihaz )

Kuş kovucu dikenler paslanmaz çelikten veya plastikten yapılmıştır ve güvercinlerin rahatça inmesini imkansız kılan yatay yüzeylere monte edilebilir. Sivri uçlar kuşa zarar vermez ve montajı kolaydır.

Güvercin kovucular, birçok nedenden dolayı en popüler güvercin uzaklaştırma yöntemidir. İlk olarak, diğer kuş kovma yöntemlerinden çok daha uzun süredir sektör de bulunuyorlar. Güvercin kontrolü için bir endüstri standardı olarak kalmaları, değerlerini kanıtlıyor.

Aşağıda firmamızın satışa sunduğu ürünleri aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri

Firmamız Beyazgül GROUP olarak sizleri kuş kovma yöntemlerinin en etkilisi olan dört olağanüstü kuşkonmaz bariyer seçeneği sunar. Size en uygun ürünü seçenebilirsiniz.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 2D Model ( 28 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 28 adettir. Genellikle bina çatılarında, pencere önlerinde, balkonlarda ve su oluklarında kullanılmaktadır. Diken sayısını en düşük adete sahip olması nedeni ile ev, işyeri kullanımına daha uygun bir üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Kuşkonmaz bariyer, kurulumdan sonra çok az bakım gerektirir veya hiç bakım gerektirmez, bu da bu güvercin caydırıcılarını mülk sahipleri için mükemmel hale getirir. Beyazgül Group kuş kovucuları, hem paslanmaz çelik hem de plastik modeller için endüstri lideri garantiler sunmaktadır.  

Kuş Kovucu Diken Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin: Plastik Kuşkonmaz Neden Etkili ve Basittir [Uzman Açıklaması]

2) Korkutma Taktikleri İle Güvercinlerden Kurtulun

Korkutma taktikleri genellikle ucuzdur ve kullanımı kolaydır, bu da onları birçok güvercin kontrol rejimi için ideal bir ilk adım haline getirir. Fakat kuş kovucu dikenler kadar etkili olmamaktadır. Korkutma taktikleri, kuşlarla hiçbir şekilde temasa geçmeden veya onları etkilemeden güvercinlerde korku yaratmak için hareket, ses, optik efektler veya üçünü birden kullanır. Haşere güvercinler yiyecek, su ve başka bir yerde barınak bulmak için ayrılacaklar.

Korkutma taktiklerine örnek olarak aşağıdakiler verilebilir:

Holografik Flaş Bant ; Ticari alanlarda kullanılarak yapılan Holografik Flaş Bant esintiyle hışırdar ve ışığı yansıtır, güvercinleri şaşırtan ve korkutan işitsel ve görsel bir dikkat dağıtıcı bölge oluşturur.

Kuş Kovucu Sonik Ses Cihazları ; Güvercinleri açık alanlardan uzaklaştırmak için ses kullanmak, yeni geliştirilen güvercin sorunları için harika bir yöntemdir.

Yine, korkutma taktikleri, bir güvercin sorununu çözmeye başlamanın harika bir yoludur. Bununla birlikte, güvercinlerin çok parlak oldukları bilinmese de, üç ay boyunca en sevdikleri yiyecek kaynağı tarafından sahip olduğunuz korkutma taktiğinin aslında bir tehdit olmadığını öğrenecek kadar akıllı olduklarını hatırlamak önemlidir. Bundan kaçınmak için, taktiklerinizi sık sık değiştirmek, farklı ürünler denemek ve güvercinleri uzak tutmak için düzenli olarak hareket etmek önemlidir.

3) Kuş Kovucu Jeller İle Güvercinlerden Kurtulun

Duyusal caydırıcılar, kullanım kolaylığı ve hızlı etkileri nedeniyle son derece popülerdir. Jeller ve aromatik güvercin kovucular, güvercinleri alandan uzak tutmak için kuşların duyularından yararlanır. Mevsimsel kuş sorunlarınız varsa, bu kovucular kuş kontrol planınız için idealdir. Takın, değiştirin, çıkarın ve saklayın. Bu kadar kolay.

Çatıda zaten sivri uçlar var ama güvercinler alanın etrafına mı tüüyor? Karışıma bir güvercin kovucu atın. Mülkünüzü güvercinlerden uzak tutmak için başka bir koruma katmanı eklemenin yanlış bir tarafı yok. Uzman kuş kontrol ekibimizin önerisi ise kuşların konabileceği tüm alanlarda plastik kuşkonmaz bariyer ( kuş kovucu diken ) ile kaplanmasıdır.

Yapışkan Güvercin Kovucu Jeller

Güvercinler ayak parmaklarındaki yapışkan şeylerden hoşlanmazlar ve bundan kaçınmak için her yolu deneyeceklerdir. Yapışkan kuş önleyici jeller disklerde ve tüplerde mevcuttur. Güvercin karşıtı jel insancıldır, güvercinlere zarar vermez ve içine düşerse onları tuzağa düşürmez. Sadece tekrar yapmak için geri gelmeyecekler.

Aromatik Güvercin Kovucular

Aromatik kuş kovucular, kuşun koku alma ve nefes alma duyularından yararlanır. Üzüm çekirdeği özünde bulunan metil antranilat, çoğu kuş türü için rahatsız edici bir his uyandırır. İnsanlara ve diğer hayvanlara zarar vermeyen kuş kovucular, tartışmasız en az kullanılan kuş caydırıcı ürünlerden biridir.

Aromatik güvercin kovucular, kullanımı kolay torbalarda veya ayrı dağıtıcılarda gelir. Nefret ettikleri kokulara sahip güvercinlerden kurtulmak için onları herhangi bir güvercin kontrol planına ekleyin.

4) Dışlama Ürünleri İle Güvercinlerden Kurtulun

Korkutma taktikleri ve duyusal caydırıcılar, küçük ölçekli güvercin sorunlarından kaçınmanın etkili yollarıdır, ancak büyük ölçekli, yinelenen güvercin sorunlarıyla uğraşıyorsanız, kontrol stratejinize dışlama ürünlerini dahil etmeniz gerekir. Dışlama cihazları, güvercinlerin tamamen tünemesini ve yuvalanmasını önlemek için mülkünüze yaptığınız fiziksel eklemelerdir. Örnekler aşağıdakileri içerir:

Kuş Ağları Tercih Edin

Kuş Ağı , büyük veya küçük alanlara kurulabilen yaygın bir dışlama ürünüdür. Görsel olarak göze batmaz, çeşitli ağırlıklarda mevcuttur ve haşere kuşlarını bir alandan engellemek için en iyi çözümdür. Güvercinler yuva yapıyorsa, her yıl yuvalarını yeniden inşa etmelerini önlemek için tek etkili çözüm ağdır.

Eğimli Çatılar Tercih Edin

Eşsiz açılı tasarım, kuşların çıkıntı, pencere veya saçak gibi yatay alanlara konmasını veya yuva yapmasını imkansız hale getirir.

Güvercinler için Örnekler ve Çözümler

Mevcut güvercin kontrol türleri hakkında temel bir anlayışla, belirli problemler için özel çözümler düşünmenin zamanı geldi. Bu, her şeyi kapsayan bir liste değil, kuş kontrol stratejinizi oluşturmak için bir başlangıç ​​noktasıdır. Beyazgül GROUP kuş kontrol uzmanları, güvercin sorunlarınızın ayrıntılarını tartışmak ve sadece sizin için özel bir kuş kontrol stratejisi tasarlamak için hazırdır.

Balkondaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz ? ( En Etkili Çözüm )

Balkonunuzdaki güvercinlerden kurtulmanın en etkili yolu, özellikle kuşlar yuvada yuva yapıyorsa, plastik kuşkonmaz kurmaktır. Korkutma taktikleri, balkonla, küçük balkonlar ve teraslar için iyi sonuç vermemektedir.

Kuş kovucu dikenler ile balkon ve pencere önlerinizdeki güvercinleri kolaylıkla uzaklaştırabilirsiniz.

Evinizdeki Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz ?

Toplu konut mülkleri özel bir zorluk teşkil edebilir. Birinci adım, mülkünüzü güvercin dostu alanlar için incelemektir. İkinci adım, mevcut pislikleri temizlemenizi ve çöp ve evcil hayvan maması gibi yiyecek kaynaklarını erişemeyeceği bir yerde tutmanızı gerektirir. Üçüncü adım için ihtiyacınız olan kontrol yöntemlerini seçin.

Kuş Ağları, güvercinleri bahçenizden, otoparklarınızdan, saçaklardan ve çatılardan uzak tutmak için çalışır.

Korkutma taktikleri, güvercinleri dış mekan süslerinizden, çeşmelerinizden ve havuzlarınızdan uzak tutabilir.

Kuş kovucu ürünler ile evinizi ve yaşam alanlarınızı güvercinlerden ekonomik ve basit bir şekilde kurtarabilirsiniz.

Depolarda ki Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz ?

Büyük depolar , güvercinler için barınak sağlar ve onları binanın dış ve iç kısımlarında tünemeye, tünemeye ve yuva yapmaya çeker. Güvercinler rahatsız edilmeyecekleri alanlarda yuva yapmayı severler, gölge ve hava koşullarına ve yırtıcı hayvanlara karşı koruma sağlarlar.

Güvercin dikenleri, güvercinlerin dış parapet çıkıntılarına tünemeyi sevdiği herhangi bir çıkıntının etrafında harikadır.

Güvercinlerin yuva yapmasını önlemek için büyük kanopilerin üzerine plastik kuşkonmaz kurun.

Güvercinleri ortak tünek alanlarından uzaklaştırmak için kuş kovucu dikenler kurun.

Kapalı Otoparklarda Güvercinlerden Nasıl Kurtulursunuz ?

Güvercinleri otoparklardan uzaklaştırmak özellikle zor olabilir, ancak uygun kuş kontrol yöntemleri ile mümkündür. Plastik kuşkonmaz bariyer, güvercinlerin bir garajın derin kenarlarına yuva yapmasını engellemenin mükemmel ve uygun maliyetli bir yoludur.

Güvercinlerin aşağıdaki arabalara dışkı yapmasını önlemek için borulara kuş kovucu diken takılabilir.

Gördüğünüz gibi, çoğu güvercin problemi birden fazla yaklaşım gerektirecektir. Dikkatli bir planlamayla güvercinlere tamamen veda etmek için ihtiyacınız olan ürünleri alabilirsiniz.

Çatıdaki Güvercinlerden Nasıl Kurtulurum ?

Çatılardaki güvercinlerden nasıl kurtulacağınızı araştırıyorsanız, tüneyen kuşlar için nihai çatı için etkili kuş kovucu bariyer kılavuzumuzu okumanızı öneririz. Firmamızda satışa sunulan 1D Model Plastik Kuşkonmaz, 2D Model Plastik Kuşkonmaz, 3D Plastik Kuşkonmaz ve Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz arasından seçim yapın. Kuş kovucu dikenler, güvercin kovma yöntemleri arasında en etkilisi ve en ekonomik çözümdür.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın