Konutlarda 5 Kötü Kuş Problemi̇ Beli̇rti̇leri̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Konutlarda 5 Kötü Kuş Problemi Belirtileri
Kuşların mülkünüzde bir soruna neden olup olmadığını nasıl anlarsınız? Mülk yöneticileri için zayıf kuş kontrolünün belirtileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Konutlarda 5 Kötü Kuş Problemi Belirtileri

Konutlar için 5 Kötü Kuş Problemi Belirtileri

Bir mülk yöneticisi olarak endişelenecek çok şeyiniz var. Aklınızda zararlılar olabilir, ancak muhtemelen en çok böcekleri ve kemirgenleri düşünürsünüz. Bu zararlılar kesinlikle bir sorun olsa da, kuşlar gözden kaçırılmamalıdır. Kuşlar zarar verebilir ve kiracılarınızın sağlığına tehdit oluşturabilir, bu nedenle bu sorunun farkında olmak hayati önem taşır. Ancak kuşların mülkünüzde bir soruna neden olup olmadığını nasıl anlarsınız? Mülk yöneticileri için zayıf kuş kontrolünün belirtileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Mülk Yöneticileri için 5 Kötü Kuş Kontrolü İşareti

Kemirgenlerden ve böceklerden kaynaklanan hasar genellikle kolayca tanımlanabilir. Kabloları ve duvarları delerler ve binaların yapısal bileşenlerine zarar verebilirler. Ancak kuşların neden olduğu sorunlar her zaman fark edilmez. Bu nedenle bazen ciddi bir soruna neden olana kadar göz ardı edilebilirler. Bir mülk yöneticisi olarak, sağlık riski oluşturabilecek her şeye dikkat etmek de dahil olmak üzere binanızın güvenliğinden siz sorumlusunuz.

Toplu konutlar, yazlıklar, bağ evleri, işyeri olarak da baktığımızda oteller, fabrikalar, üretim tesisleri, havaalanlarında kuş kontrol sistemleri kullanılmasını önermekteyiz. Kuş istilası sinsi olabilse de, onları görmezden gelmek uzun vadede size pahalıya mal olacaktır. Dikkat etmeniz gereken birkaç kuş istilası belirtisi var.

İşte kötü kuş kontrolünün önemli ve göz ardı edilmemesi gereken beş işareti.

  1. Mülkünüzde Kuşların Dışkıları Belirleyici Olmaktadır

Mülk yöneticileri için kötü kuş kontrolünün belki de en tehlikeli işareti çok miktarda kuş pisliğidir. Bu dışkılar çirkin görünür ve kötü kokabilir, ancak estetik sorunlardan daha fazlasına neden olurlar. Kuş pislikleri salmonella gibi tehlikeli patojenler taşır. Bu dışkılar kuruduğunda, havaya karışabilecek küçük parçacıklara ayrılırlar. Bu, mülkünüzdeki kişilerin ciddi solunum sorunlarına neden olabilecek kuş pislikleri soluyabileceği anlamına gelir. Binalarınızda havalandırma sistemleri, baca, su olukları, pencere önleri gibi alanlarda kuşların taşıyabilecekleri salgın hastalık risklerini yaşam alanlarınıza hızlıca taşıyabilirler.

Yaşam Alanlarınıza Giren Hastalıkları Öğrenin : Kuşlardan İnsanlara Bulaşabilecek Hastalık Riskleri

Ayrıca kuş pislikleri asidiktir ve hemen temizlenmezse ahşap, metal, taş, çatı katranı ve boyaya zarar verebilir. Çok sayıda kuş dışkılama olarak kaldırım gibi bir yüzeyi kullanmaya karar verirse, alan kayma tehlikesi oluşturabilir. Kuş pislikleri, şüphesiz kiracılarınızın sağlığı ve güvenliği için sorunlara neden olur ve hemen müdahale edilmelidir. Maddi olarak bir çok hasara sebep olabilmektedirler. En ufak örnek ile ; Kuş dışkıları çatınızın ömrünü %50’ye yakın azaltmaktadır.

  1. Mülkünüzde Yuvaladıkları ve Tünedikleri Alanlar Belirleyici Olmaktadır

Kuşlar, yuvalama alanlarını inşa etmek için binalara zarar verir. Bacaları, olukları veya drenaj borularını kolayca tıkayabilirler. Bir kuş bacayı tıkayan bir yuva yaparsa, bina içinde karbon monoksit gibi zararlı gazların oluşmasına ve hatta yangın çıkmasına neden olabilir. Ayrıca, kuşlar drenaj borularını veya olukları tıkarsa, bu sistemler suyu binanın temelinden uzağa taşıyamaz. Bu, sızıntılara, su baskınlarına ve su hasarına neden olabilir.

Mülkünüzde bu yerlerde yuvalama yerleri fark ederseniz, bunlar zaten farkında olmadığınız sorunlara neden oluyor olabilir. Yuvaların genellikle sıcak ve kuru havalarda alev alabilen yanıcı malzemelerden yapıldığını hatırlamak da önemlidir. Yuvalama malzemelerini mümkün olan en kısa sürede çıkarın ve su hasarı olup olmadığını kontrol edin.

  1. Mülkünüzde Bölgesel Davranışları Belirleyici Olmaktadır

Tüm türlerin anneleri konu yavrularını korumaya geldiğinde agresif olabilir ve kuşlar da bundan farklı değildir. Kuşlar son derece bölgesel olabilir. Bu davranış herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir, ancak özellikle yuvalama mevsiminde sorunlu olabilir. Bir kuş, evlerine veya yavrularına yönelik bir tehdit algıladığında saldırabilir. Yuvalarına çok yaklaşan insanları, evcil hayvanları veya herhangi bir yaratığı hedef alacaklar. Kuş saldırıları nadiren ciddi yaralanmalarla sonuçlansa da, dışarı çıktığınızda kuşların üzerinize saldırması can sıkıcı olabilir.

Bölgesel kuş davranışı, kesinlikle kuşların mülkünüzde bir sorun olduğunun bir işaretidir. Ayrıca kuşların sadece dışkıları değil kendileri de zararlı viral, fungal ve bakteriyel hastalıklar ve parazitler taşırlar. Bir kuş mülkünüzdeki birine saldırır ve bunun sonucunda hastalanırsa, elinizde ciddi bir sorun olabilir.

  1. Mülkünüzde Yarattıkları Gürültü Problemi Belirleyici Olmaktadır

Kuşların gürültülü olabileceğini inkar etmek mümkün değil. Sabahın erken saatlerinde herkes gürültülü kuşlarla uyandı. Yavru kuşlar günün ve gecenin her saatinde ses çıkartıcaklardır. Kuş istilası ciddi bir gürültü sorununa neden olabilir. Bu, fiziksel hasar veya güvenlik sorunlarıyla sonuçlanmasa da, hiç kimse sürekli gürültülü bir alanı işgal etmek istemez.

  1. Mülkünüzde Yarattıkları Maddi Hasarlar

Bir mülk yöneticisinin mülkü üzerinde kuş kontrolü zayıf olduğunda ve bunu görmezden gelmeyi seçtiğinde, sonuçlar korkunç olabilir. Kuşlar hastalık taşıdıkları ve zarar verdikleri için sağlık ve güvenlik riskleri oluşturabilirler. Tek başına kuş pisliği her yıl milyonlarca türk lirası zarara yol açabiliyor ve ihmal nedeniyle meydana gelen kazalarda mülk yöneticilerine karşı davalar açıldı. Bir hafta veya bir ay daha bu kuş sorununu halletmeden önce, sorunun kendi kendine geçmeyeceğini ve uzun vadede bedelini ödemeniz gerektiğini anlayın.

Mülk Yöneticileri için Kuş Kontrolünde Sonraki Adımlar

Sorun yaşadığınız alanlarda kuş kovucu ürün kullanmanız gerekmektedir. Kuşların tünedikleri ve yuvaladıkları tüm alanlarda kullanılabilmektedir. Onları insancıl çözümler ile uzaklaştırmak onlara da fayda sağlamaktadır. Ürünlerimiz onlara zarar vermek amacı ile değil onları daha mutlu olacakları doğal yaşam alanlarına döndürmekte önemli rol oynamaktadır.

“ Ülkemizde 2012 yılından bu yana bina bacalarında, elektrik hatlarında, fabrika atıklarında telef olan ve ölümle sonuçlanan bu sevimli canlıları riske eden yapıları plastik kuşkonmaz bariyer ile koruma altına almış bulunmaktayız. Ve hayvan sever dostlarımızı da sevindirecek bir haber olarak göç yolundaki kuş ölümlerini %70’e yakın azaltmış bulunmaktayız. “

Mülkünüzde Kuş Kontrolüne Başlamanızı Gerektiren 5 Faktörden Birini Gözlemlediyseniz

Uzman Ekibimizin Önerdiği Ürünler ;

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 2D Model ( 28 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 28 adettir. Genellikle bina çatılarında, pencere önlerinde, balkonlarda ve su oluklarında kullanılmaktadır. Diken sayısını en düşük adete sahip olması nedeni ile ev, işyeri kullanımına daha uygun bir üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Binalarda Kuş Kontrolünün Önemi

Bir kiracı ya da mülk sahibi bir kuş sorununu gündeme getirirse, kuş sorununuzu kontrol altına almak için hemen bazı adımlar atabilirsiniz. İlk olarak, yiyecek kaynaklarını ve yuvalama alanlarını ortadan kaldırmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Kuşlar yiyecek bir şeyler ya da yuvalayacak, tüneyecek yer bulamadığında, mülkünüz onlar için daha az çekici olacaktır. Bir kuşun zihniyetine girin. Mülkünüzü ev olarak seçerken ne arıyorlardı? Belki yakınlarda düzenli bir su kaynağı olan tünemek için harika yerler vardır. Belki yuvaları için mükemmel çıkıntılar, köşeler vardır. Mümkünse bu alanları kuş kovucu diken ile koruma altına alın.

Kuş Kovucu Ürünler Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin ; Kuş Kovucu Dikenler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kuş probleminize neden olan her ne ise, yatırımınızı ve kiracılarınızı korumak için ele alınmalıdır. Piyasada kuşları caydırmak için kullanabileceğiniz kuş ağları, kuş dikenleri, kuş caydırıcılar ve kuş kovucular gibi birçok ürün var. Mülk yöneticileri için kuş kontrol sistemleri için en iyi ürün ve hizmetleri arıyorsanız, Beyazgül Group ekibinin nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek için bizimle iletişime geçin. Kuş sorunlarınızla kalıcı olarak ilgilenmenize yardımcı olmak için kullanabileceğimiz yaklaşık on yıllık kuş kontrol uzmanlığına sahibiz.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın