Doğru Kuş Kovucu Ürün Seçmek İçi̇n Uzman İpuçları
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Doğru Kuş Kovucu Ürün Seçmek İçin Uzman İpuçları
Bir sonraki kuş kontrol projeniz üzerinde çalışırken tekrar başvurabilmeniz için bu sayfayı kaydetmeyi ve kuş problemi yaşayan tanıdıklarınızla paylaştığınıza emin olun. Kuş kovucular hakkında en detaylı bilgileri bu yazımızda sizler ile buluşturuyoruz.
Doğru Kuş Kovucu Ürün Seçmek İçin Uzman İpuçları

Doğru Kuş Kovucu Ürün Seçmek İçin Uzman İpuçları

Bu blogda, Kuş Kontrol Ekibimizin Plastik Kuşkonmaz ve Metal Kuşkonmaz bariyer hakkındaki uzman bilgilerini sizler ile paylaştık. Ne oldukları, en etkili oldukları yerler, avantajları ve kuş probleminiz için doğru caydırıcıyı nasıl seçeceğinize kadar her şey. Bir sonraki kuş kontrol projeniz üzerinde çalışırken tekrar başvurabilmeniz için bu sayfayı kaydetmeyi ve kuş problemi yaşayan tanıdıklarınızla paylaştığınıza emin olun. Kuş kovucular hakkında en detaylı bilgileri bu yazımızda sizler ile buluşturuyoruz.

Öncelikle Kuş Kontrolü Nedir ve Zararı Var Mıdır ?

Uzun yıllar boyunca geliştirmeye çalıştığımız ürünlerimiz ile kuş kontrolü artık mümkündür. 2008 yılından bu yana Türkiye’nin tüm enerji nakil hatlarında, üretim tesislerinde, gıda firmalarında, havalimanlarında kuşların telef olmaması açısından ürünlerimiz kullanılmaktadır. Göç sırasında ülkemizden yaklaşık 5 milyar kuş geçer. Ülkemiz konumu dolayısı ile göç yolları üzerindedir. Kuşlar için güzel bir dinlenme yeri olan Ülkemizde birçok kuş türü elektik, fabrika atıkları vb sebepler ile hayatlarına son vermektedir. Fakat bizim ürünümüz kullanılmaya başlandıktan sonra ülkemizden göç eden kuş türlerinin ölümlerini %70 azaltmış bulunuyoruz.

Büyük, kontrolsüz tüneyen kuş popülasyonları bir kabus olabilir. Popüler kuş tüneme alanları, göze hoş gelmeyen dışkılarla işaretlenmiştir. Bu alanlar sadece kötü görünmekle kalmaz, aynı zamanda önemli miktarda kuş pisliği birikimi gerçekten zemine ve mimari yapılara zarar verir, kumaşları lekeler, metali, betonu ve taşı aşındırır ve elektrikli ekipmanların kısa devre yapmasına neden olur.

Bir diğer önemli husus ise HİJYEN ve SAĞLIK riskleridir. Kuşlar göç eden canlılardır ve yapıları gereği vücutlarında birçok bakteri ve parazit bulundurabilirler. Bu hayatınız için gerçekten önemli bir risktir. Dışkılar ile temasınız ve farkında olmadan solumanız ile birçok zehirli içeriği vücudunuza almış oluyorsunuz. Kuş dışkılarını ve döküntülerini yaşam alanlarınızdan uzaklaştırmak gerçekten önemli bir husus haline gelmiştir. Bizde tam burada devreye giriyoruz.

Uzman kuş kontrol ekiplerimiz tarafından uzun süren çalışmalar sonucu sürekli olarak geliştirmeye çalıştığımız ürünleri tercih ederek sizler de kuş kontrolünü sağlayabilirsiniz. Bu aşamalı işlemlerden geçmektedir. Hazırladığımız Kuş Kontrolü Klavuzumuzda yer aldığı gibi ;

  • Kuş Problemi Yaşanan Alanların Belirlenmesi
  • Yaşanılan Problemin Ne Olduğunun Belirlenmesi
  • Ölçü Alınması
  • Doğru Ürünün Seçilmesi
  • Uygulanacak Yüzeylerin Kabaca Temizliği
  • Ürün Satın Alınması
  • Uygulanacak Yüzeyin Cinsinin Belirlenmesi ( Ahşap, Beton, Metal vb )
  • Doğru Yapıştırıcı veya Vida Seçilmesi
  • Ürünün Doğru Şekilde Uygulanması

Ve sonrasında kuş probleminiz tamamen ortadan kalkacaktır.

Eviniz veya işyeriniz haşere kuşları tarafından ortak tüneme alanı olarak seçilmişse, bu davranışın devam etmesine izin veremezsiniz. Mülkünüzü tüylü ziyaretçilere karşı daha az misafirperver hale getirmek için kararlı adımlar atmanız gerekiyor.

Etkili Kuş Kovucu Ürünler Nelerdir ?

Tünemenin önündeki fiziksel engeller, mülkünüzü korumanın etkili bir yoludur ve Beyazgül GROUP plastik kuşkonmaz bariyerleri mükemmel bir seçenektir. Kuş bariyerleri, 50 yılı aşkın bir süredir, her türden kuşun çıkıntılar, eşikler, borular, bacalar, tabelalar, oluklar ve daha fazlası gibi dar yatay yüzeylerde tünemesini önlemenin basit bir yolu olarak kullanılmaktadır. Bir kuş dikeni şeridinde, çeşitli açılarda bir tabana yerleştirilmiş çok sayıda ince, dikey, metal veya plastik diken bulunur.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 2D Model ( 28 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 28 adettir. Genellikle bina çatılarında, pencere önlerinde, balkonlarda ve su oluklarında kullanılmaktadır. Diken sayısını en düşük adete sahip olması nedeni ile ev, işyeri kullanımına daha uygun bir üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Kuş Kovucu Ürünler Tehlikeli Midir ?

Sivri uçlar yuvarlatılmıştır ve asla keskin değildir, ürünlerimiz görsel caydırıcıdır kuşlar için konamayacakları alanlar inşa eder, kuşlar bu dikenlerin üzerine konmaya çalışmazlar, tünemek için alçaldıkları sırada ürünü fark edip oradan hemen uzaklaşırlar. Kuş dikeni şeritleri %100 insancıldır ve hiçbir şekilde kuşlara zarar vermez. Sivri uçların amacı, kuşların ayaklarının şeridin altındaki düz yüzeyle temas etmesini engellemektir; Kuşların ayakları tutunacak yer bulamazsa tüneyemez ve başka bir yere geçerler.

Maliyetleri Düşük Ama Etkili Ürünlerdir

Kuş dikeni şeritleri 50 CM’lik parçalar halinde gelir ve farklı uygulamalar için çeşitli genişliklerde ve konfigürasyonlarda mevcuttur.  Montaj veya kurulum için özel bir alet gerekmez. Başka hiçbir kuş kontrol cihazı, maliyet etkinliği açısından kuş dikeni ile rekabet edemez. Nispeten daha az yatırım için, yıllarca bakım gerektirmeyen kuş kontrolü elde edersiniz.

Plastik Kuşkonmaz Kurulumu Nasıl Yapılır ?

Ürün altına yapıştırıcı sürüp uygulancak yüzeyin kabaca temizliğini yaptıktan sonra uygulayabilirsiniz. Dilediğiniz boyda kesip kullanabilirsiniz. Esnektir kırılmaz. UV koruyucu hammadde ile üretilmiştir. Uzun yıllar boyunca çevre şartlarından etkilenmez.

Kuş Kovucu Ürünler Nerelerde Etkilidir ?

Kuşkonmaz dikenler, açıkta kalan, oldukça dar, yatay konumların çoğunda kullanılabilir. 15 CM’den daha geniş alanlar için birden fazla kuşkonmaz bariyer sırası yan yana yerleştirilebilir ve size maksimum koruma elde etmek için birçok seçenek sunar. Plastik sivri uçlar serttir ve tamamen yatay yüzeylerde kullanılmalıdır, ancak Paslanmaz Çelik Çiviler, 360 dereceye kadar bükülebilen esnek bir tabana monte edilmiştir ve bu da onları yumuşak bir eğriye sahip her yer için mükemmel hale getirir.

Kuş dikeni şeritleri aşağıdakileri korumak için kullanılabilir:

  • Çatılar
  • Marinalar
  • Tekne ve Gemiler
  • Korkuluklar
  • Özel mimari yapılar
  • Tabelalar
  • Elektrik Direkleri
  • Enerji Nakil Hatları
  • Antenler
  • Bacalar
  • Cam Kanopileri
  • Pencere Önleri
  • Söveler
  • Aydınlatma Direkleri
  • Borular
  • Tenteler
  • Tarımsal Alanlar
  • Fabrika İçleri
  • Havalimanları
  • Su Olukları
  • Depolama Tesisleri
  • Güneş Panelleri
  • Klima Motorları

ve çok, çok daha fazlasında kullanılabilmektedir.

Hem konut hem de ticari uygulamalar, kuş dikenli şeritlerin sunduğu uzun süreli korumadan yararlanır. Kuş kovucu dikenler profesyonel kurulum gerektirmez ve kuş sorunu yaşayan herkes için kuş tünemesi için etkili bir fiziksel engeldir. Fakat uzmak ekibimizin görüşlerine dayanarak, eğer uygulancak yüzey hayati risk taşıyan, çatı, su olukları, fabrika tavanları gibi alanlarda ise profesyonel çatı ustaları ve vinç gibi profesyonellerden yardım almanız iyi olacaktır.

Kuşkonmaz Dikenlerinin Avantajları Nelerdir ?

Kuş kovucu dikenler önemli birkaç avantaj sunmaktadır;

  • Kurulum kolaydır. Ürünler, inşaat yapıştırıcısı veya vidalar kullanılarak kalıcı olarak monte edilebilir. Ürünlerimizin, önceden vida yerleri açılmıştır. Böylece vidalamak için özel bir alet gerekmez. Ayrıca, kuş dikeni şeritlerini herkes takabilir.
  • Kalıcı kurulumlar neredeyse hiç bakım gerektirmez. Kuş dikeni şeritleri, yıllarca ve yıllarca az bakım gerektiren koruma sağlar. Kaliteli kuş kovucularımız zorlu ve değişen koşullara karşı dayanıklı olarak üretilmiştir ve uzun ürün garantileriyle birlikte sizlere ulaşır.
  • Kuş dikeni şeritleri, özellikle belli bir mesafeden minimum düzeyde görünür ve asla elektrik veya iletişim aktarımlarına müdahale etmez. Tamamen insancıl. Sivri gözüken dikenlerin uçları yuvarlatılmıştır, zararsız uçları vardır ve esnektir. Sonuç olarak asla zarar görmez veya yaralanmaz.
  • Kuş kovucu dikenler etkilidir. Uzmanlar, doğru yerleştirilmiş kuşkonmaz tellerinin, tüneyen kuşları caydırmada son derece etkili olduğu konusunda hemfikirdir.

Doğru Kuş Kovucu Bariyeri Nasıl Seçersiniz ?

Eviniz veya İşletmeniz İçin Doğru Kuş Kovucu Ürünü Kullanın

Kuşkonmaz bariyer ürünleri plastik ve paslanmaz çelik olarak mevcuttur. Her iki seçenek de UV ışınlarına dayanıklı polikarbonat plastik bir tabana sahiptir. Her sistem etkili, dayanıklı, hava koşullarına dayanıklı ve kurulumu kolaydır. Aradaki fark, paslanmaz çelik sivri uçların daha yüksek bir ön maliye sahip olmasıdır, daha uzun bir garantiye sahip olması ve plastikten daha düşük görsel etkiye sahip olmasıdır. Plastik çiviler daha kalın ve biraz daha görünür olsa da etkileri hemen hemen aynıdır. Fakat uzman ekiplerimiz plastik olanların hem daha düşük maliyetli, daha insancıl hemde aynı etkiyi sağladığı için tercih edilmesi gerektiğini önermektedir.

Doğru Diken Sayısına Sahip Ürünü Seçin

Doğru diken sayısını seçmek belki de en kritik karardır. Kuşlar akıllıdır ve yanlış yerleştirilmiş kuş kovucu ürünlerden kurtulmanın bir yolunu bulurlar. Başarılı olmak için kuşların konabileceği tüm alanların kaplanması gerekmektedir. İhtiyacınız olan kaplamayı elde etmenize yardımcı olmak için farklı diken sayılarında plastik kuşkonmaz ve paslanmaz çelik kuşkonmazlar mevcuttur ve bu ürünler gerektiğinde birden fazla sıraya kolayca yerleştirilebilir. Kuskovucular.net firmasının kuş kontrol uzmanları, alanınız için en iyi diken sayısını satın almakla ilgili tüm sorularınızda size yardımcı olabilir.

Üretimimiz de olan ürünlerde diken sayıları aşağıdaki gibidir ;

3D Model Kuşkonmaz : 50 cm’de 42 adet diken sayısı ile ( Dünya üzerinde en etkili ürün, en fazla diken sayısına sahip )

2D Model Kuşkonmaz : 50 cm’de 28 adet diken sayısı ( pencere önleri, su olukları için uygun )

1D Model Kuşkonmaz : 50 cm’de 32 adet diken sayısı ( pencere önleri, su olukları, fabrikalar, havaalanları, bina çatıları vb için uygun , standart kalite ve diken sayısında )

Uygulancak Yüzeyin Yüksekliğini Belirleyin

Standart olarak 11.5 CM yüksekliği olan sivri uçlar, ortalama büyüklükteki kuşların çoğunu engellemek için yeterli olan yüksekliktedir, ancak firmamız ayrıca daha büyük kuşları ( leylek, kartal, martı ) uzak tutmak için 25 cm yüksekliğinde plastik kuşkonmaz ürünü sunar.

Kuş Kontrol Uzmanlarımız, Tüm Kuş Sorunlarınız İçin Çözümlere Sahiptir

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın