Çatıya Tüneyen Kuşlar İçi̇n En İyi̇ Kuş Kovucu Ürün Rehberi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Çatıya Tüneyen Kuşlar İçin En İyi Kuş Kovucu Ürün Rehberi
Bu içeriğimizde, üretimimizde olan farklı Kuş Kovucu Dikenleri, bunların yaratabilecekleri olumlu etki ve korumasız bir çatı ile ilişkili temel sağlık ve mal hasarları konusunda size rehberlik ediyoruz.
Çatıya Tüneyen Kuşlar İçin En İyi Kuş Kovucu Ürün Rehberi

Çatıya Tüneyen Kuşlar İçin En İyi Kuş Kovucu Rehberi

Bu içeriğimizde, üretimimizde olan farklı Kuş Kovucu Dikenleri, bunların yaratabilecekleri olumlu etki ve korumasız bir çatı ile ilişkili temel sağlık ve mal hasarları konusunda size rehberlik ediyoruz.

Çatılar ve su olukları kuşlar için birer mıknatıs gibidir ve nedenini anlamak zor değil. Yüksekliği, net görünürlüğü, onlara yuvalama ve tüneme alışkanlığı sağlamaktadır. Çatıda periyodik olarak bir veya iki kuş sorun değildir, ancak düzenli olarak tüneyen kuşlar sizlere gürültü, su oluklarının tıkanması, bacakların tıkanması, bina kirliliği ve binanıza zamanla dışkıların asitli olması nedeni ile verdikleri maddi hasar göz önünde bulundurulmalıdır.

Çatınızdan Martı, Güvercin, Kargaları Nasıl Uzaklaştırırsınız ?

Çatınızı korumasız bırakmak doğru bir seçenek değildir. Evinizde veya işyerinizde kuş kovucu ürün kullanımı gerekmektedir. Plastik kuşkonmaz gibi basit bir ürün ile sizlerde kuş kirliliğinden kurtulabilirsiniz. Pratik çözüm olan bu ürün aşağıdaki kriterlere sahiptir.

  • Kurulumu kolay
  • Ölçeklenebilir ve farklı senaryolara uyarlanabilir
  • Hava koşullarına dayanıklı ve son derece dayanıklı
  • Çok az bakım gerektirir veya hiç bakım gerektirmez
  • Rahatsız edici kuşlara karşı uzun süreli, insancıl koruma sağlar

Beyazgül GROUP kuş dikenleri tüm bu özelliklere sahiptir. Çatıda tünemeyi engellemek için olağanüstü bir çözümdür.

Çatıya Güvercin Gelmemesi İçin Ne Yapmalı ?

Çatı kuş kovucu, kuşların çatıya tünemesini veya tünemesini önlemek için kullanılan bir kontrol cihazıdır. Tabiki de cam önüne kuş gelmemesi için ne yapmalıyız diyen müşterilerimiz içinde bu ürünü tercih etmelisiniz. Kuşları çatıdan kovduğunuzda bu sefer alışmış olan kuşlar cam önlerine gelmektedir. Balkon güvercin kovucu ürünlerinde tercihleriniz arasında olması gerekmektedir.

Bu zararsız diken sistemi, düz veya kavisli bir yüzeye geçici veya kalıcı olarak sabitlenebilen bir tabana değişik açılarda monte edilmiş çok sayıda uçları yuvarlatılmış iğne benzeri çubukları mevcuttur. Kuşların ayaklarının düz yüzeyde bir dayanağa ulaşmasını engelleyerek tünemeyi caydırmaya çalışırlar. Beyazgül GROUP kuş dikenleri, çatınızdaki kuşlar için %100 insancıl bir çözümdür.

Hangi Kuş Kovucu Diken Size Uygun ?

Hangi kuş kovucu ürünü tercih etmeliyiz diye merak ediyorsanız makalemizi okumaya devam ediniz. Doğru çatı kuş kovucu ürünler uygulaması basit ama etkisi mükemmel olan ürünlerdir. Çatınız için doğru kuş kovucuyu seçerken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

Malzeme

Plastik veya Metal kuşkonmaz hangisini tercih etmeniz gerektiği konusunda firmamızın uzman kuş kontrol ekibinden bilgi alabilirsiniz.

Genişlik

Uygulayacağınız ürünler sorun yaşadığınız alanı tamamen kaplamalıdır. Uygulama yaparken açık alan bırakırsanız kuşlar o bölgeyi istila edeceklerdir. Ürünlerimizin genişliği 15 CM olarak standart ölçülendirilmiştir.

Diken Yüksekliği

Ürünlerimizin yüksekliği taban dahil 11.5 CM olarak standart ölçülendirilmiştir. Çatılarınızda kullanıma en uygun ölçü budur.

Uzunluk

Plastik kuşkonmaz bariyerlerinin uzunlukları 50 CM olarak standartlandırılmıştır. Dilediğiniz boylarda kesip kullanabilirsiniz.

Çatılar İçin En İyi 4 Kuş Dikeni [ Uzman Önerisi ]

Aşağıda, Beyazgül GROUP firmamızın en popüler çatı kuş kovucu ürünlerinden dördüne genel bir bakış yer almaktadır:

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

+ Artıları:

Kolay kuruluma sahiptir. Plastik kuşkonmaz montaj yapıştırıcısı ile kolaylıkla uygulanabilir. 

Yüksek dayanıma sahiptir. Dikenler bükülmez, kırılmaz veya düşmez

Neredeyse görünmezdir. Göz kirliliği yaratmaz.

Polikarbon hammaddeden üretildiği için UV koruması mevcuttur.

Uzun ömürlüdür.

- Eksileri:

1D ve 2D Modelden biraz daha maliyetlidir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 2D Model ( 28 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 28 adettir. Genellikle bina çatılarında, pencere önlerinde, balkonlarda ve su oluklarında kullanılmaktadır. Diken sayısını en düşük adete sahip olması nedeni ile ev, işyeri kullanımına daha uygun bir üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

+ Artıları:

Kolay kuruluma sahiptir. Plastik kuşkonmaz montaj yapıştırıcısı ile kolaylıkla uygulanabilir. 

Yüksek dayanıma sahiptir. Dikenler bükülmez, kırılmaz veya düşmez

Neredeyse görünmezdir. Göz kirliliği yaratmaz.

Polikarbon hammaddeden üretildiği için UV koruması mevcuttur.

Uzun ömürlüdür.

- Eksileri:

1D Modelden biraz daha maliyetlidir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

+ Artıları:

Kolay kuruluma sahiptir. Plastik kuşkonmaz montaj yapıştırıcısı ile kolaylıkla uygulanabilir. 

Yüksek dayanıma sahiptir. Dikenler bükülmez, kırılmaz veya düşmez

Neredeyse görünmezdir. Göz kirliliği yaratmaz.

Polikarbon hammaddeden üretildiği için UV koruması mevcuttur.

Uzun ömürlüdür.

- Eksileri:

Dikenleri sert bir yapıdadır.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

+ Artıları:

Yapıştırıcı veya vida kullanarak kolay kuruluma sahiptir

Yüksek dayanıklıdır. Dikenler kırılmaz.

Tüm kuş türleri için etkilidir.

- Eksileri:

Plastik kuş kovucu dikenlerden daha yüksek görünürlüğe sahiptir.

Plastik kuş kovucu dikenlerden daha fazla maliyetlidir.

Çatınız için en iyi ürünün hangisi olduğu hakkında sorularınız varsa, Firmamızın uzmanlarıyla görüşmek için arayın. Durumu değerlendirmenize, doğru bir şekilde ölçmenize, alanı güvenli bir şekilde temizlemenize ve takip etmesi kolay kurulum talimatları sağlamanıza yardımcı olacağız.

Çatınızda Kuşlar Mı Var ?

Toplu tüneme, kuş popülasyonu için yaygın bir davranıştır. Tünek, kuşlara çeşitli şekillerde fayda sağlar; yiyecek aramayı kolaylaştırır, ısı düzenlemesini iyileştirir ve yırtıcılardan koruma sağlar. Ancak kuşlar için iyi olan şey, insanlar için mutlaka geçerli değildir.

Çatılarınızda ki kuşlar neden insanlar için büyük bir sorundur ?

  • Kuş Kirliliği Yaratırlar

Popüler tüneme alanları, kuş pisliklerinin tuz ve biber izlerinin göze hoş gelmeyen çizgileriyle hızla gölgelenir. Bu ortak tüneme kanıtını görmezden gelmek imkansızdır ve hatta mülk değerini yok edebilir ve işletmeye zarar verebilir.

  • Mülkünüze Maddi Hasar Verirler

Güneşte bırakılan kuş pislikleri kumaş tenteleri mahvedecek, ahşap ve boyaya zarar verecek ve beton, tuğla veya çeliği parçalayacaktır. Ama hepsi bu değil; tüneyen kuşlar, antenler, çanak antenler ve güneş panelleri gibi çatı katındaki yüksek teknolojili ekipmanlara önemli zararlar verebilir. Kuşlar üzerinde durduğunda kesinlikle ekipmana herhangi bir iyilik yapmaz ve aşındırıcı kuş pislikleri de elektrik kablolarını neredeyse hiç kısa sürede kısa devre yapabilir.

  • Yaşam Alanlarınızda Birçok Hastalık Riski Oluştururlar

Kuşlar 60'tan fazla hastalık taşır. Kuş dostlarımız histoplazmoz, kandidiyazis, kriptokokoz, salmonelloz, E. coli ve diğerleri gibi ciddi hastalıkları insanlara bulaştırabilir. Kuşlar bu hastalıkları öncelikle dışkılarıyla yayarlar. Ama pislikler çatıdaysa ve insanlar çatıya çıkmıyorsa, nasıl olur da birilerini hasta edebilirler?

Bu güzel bir soru. Cevap iki yönlüdür.

İlk olarak, çatıya tüneyen kuşlar, bölgede büyük bir kuş varlığı olduğu anlamına gelir. Bu, sadece çatıda değil, her yerde dışkı olasılığını artırır. Bu nedenle sağlık müfettişleri, çatıda bile tüneme kanıtı görürlerse gıda ile ilgili tüm tesisleri kapatabilirler.

İkincisi, güneşte kurutulmuş dışkılar bozulduğunda sporlar kırılır ve havada yüzer. Bu dışkı tozu hastalık taşır. Çatıdaki pisliklerin toz haline gelmesinin önemli bir yolu klima ( ısıtma ve soğutma ) üniteleridir. Kuş pisliği hava kanallarında ve havalandırma deliklerinde yolunu bulur, kurur, aerosol haline gelir ve ardından klima sisteminden evlere ve işyerlerine üfler. Genellikle Hasta Bina Sendromu olarak adlandırılan bu fenomen çok gerçektir. Havadaki dışkı tozu parçacıkları yiyeceklerin üzerine yerleşir ve daha sonra yenir veya doğrudan akciğerlere solunur. Her iki durumda da, hastalık genellikle sonuçtur.

Yaşam Alanlarınıza Giren Hastalıkları Öğrenin : Kuşlardan İnsanlara Bulaşabilecek Hastalık Riskleri

Sonuç olarak ; Sevimli kuşlar bir evin veya işyerinin çatısına tünemiş olsa da, davranış durdurulmalıdır. Onların yaşam alanları binalar değil, ormanlık alanlardır. Ürünlerimiz de bu konuda oldukça etkilidir. Onlara zarar vermeden doğal yaşam alanlarında daha mutlu ve sağlıklı yaşamalarına olanak sağlamaktadır.

Çatınızı Hemen Koruyun !

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın