Havaalanı Kuş Kontrol Si̇stemleri̇ Nasıl Kullanılmalı ? (Kapsamlı Kılavuz)
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Havaalanı Kuş Kontrol Sistemleri Nasıl Kullanılmalı ? (Kapsamlı Kılavuz)
Havaalanı kuş kontrolü, herhangi bir havaalanının sorunsuz çalışmasının önemli bir parçasıdır. Bunun nedeni, havaalanlarının genellikle kuşların ilgisini çeke, yani su, barınak ve yiyecek sağlamasıdır. Sorun, kuşların bir havalimanının işleyişinde ciddi sorunlara neden olabilmesidir.
Havaalanı Kuş Kontrol Sistemleri Nasıl Kullanılmalı ? (Kapsamlı Kılavuz)

Havaalanı Kuş Kontrol Sistemleri Nasıl Kullanılmalı: Kapsamlı Bir Kılavuz

Havaalanı kuş kontrolü, herhangi bir havaalanının sorunsuz çalışmasının önemli bir parçasıdır. Bunun nedeni, havaalanlarının genellikle kuşların ilgisini çeke, yani su, barınak ve yiyecek sağlamasıdır. Sorun, kuşların bir havalimanının işleyişinde ciddi sorunlara neden olabilmesidir. Kuş çarpmaları, özellikle jet uçakları olanlar olmak üzere, bir havaalanındaki uçakların çalışması için önemli bir tehdit olabilir. Kuşlar motorun içine çekilip ciddi şekilde hasar görebilir. Görünürlüğü engelleme ve başka sorunlara neden olma açısından da bir sorun haline gelebilirler. Neyse ki, onları kontrol etmenin etkili yolları var. İşte size yardımcı olabilecek dört ürün ve strateji:

  1. Havalimanı Kuş Kontrolü İçin Plastik Kuşkonmaz Uygulaması

Havaalanı kuş kontrolü için bir seçenek serçe, yarasa, kırlangıç gibi küçük kuş türleri için plastik kuşkonmaz bariyer 1D ve plastik kuşkonmaz bariyer 3D ürününü önermekteyiz. Serçeler, genellikle havaalanlarının yakınında büyük sürülerde bulunan istilacı, aşırı nüfuslu bir türdür. Genellikle çok sayıda üredikleri için havaalanı sorunlarına neden olan kuşlardan biridirler.

Serçeler için özel olarak oluşturulmuş kuş kovucu ürün, onları yakalamak yerine caydırmaya olanak tanır. Çok yönlü bir stratejinin parçası olarak iyi çalışır. Buradaki avantajlardan biri, bölgenizde yiyecek olan alanlara izin verilip verilmediğine bağlı olarak, gerçek yiyecekleri yem olarak kullanabilirsiniz veya kullanamazsınız.

Kuş problemi yaşanan alanlarda plastik kuşkonmaz uygulaması sizleri kuş kirliliği ve getirdikleri 60’ı aşkın hastalık riskini tesislerinizden uzaklaştırabilirsiniz. Ürün uygulandığı alanlarda %100 koruma sağlamaktadır. Ürünümüz kuşlara zarar vermemekle birlikte onların konabilecekleri alanlarda tünemelerine ve barınmalarını engellemektedir. Bu sayede kuşlar havaalanından uzaklaşıp doğal yaşam alanlarına dönecektir.

" Önceliğimiz bu sevimli canlıların zarar görmeden, daha mutlu olacakları doğal yaşam alanlarına taşınmalarında yardımcı olmaktır. Kuş Kontrol Ürünlerimiz 2008 yılından bu yana göç eden kuşların elektrik telleri, fabrika atıkları, bilinçsiz insanların zarar vermeleri yüzünden çoğu zaman ölümle sonuçlanan tehlikeleri %70 azaltmış bulunuyoruz. Değerli müşterilerimizin de ürün kullanımları ile her geçen gün kuşların doğal yaşam alanlarına dönmelerinde ve sağlıklı bir şekilde göçlerine devam etmelerinde oldukça etkilidir. Böylelikle hayvan sever dostlarımızın da desteklerini almaktayız."

Kuşlardan bulaşabilecek Zoonotik Hastalıkları İncelemek İçin TIKLAYIN

Ürünlerimizin kullanıldığı havaalanlarında kuş popülasyonunu %95’e kadar azaltmıştır. Yurtiçi ve Yurtdışı birçok havalimanında kuş kovucu ürünlerimiz kullanılmaktadır. Ardından havalimanınızın politikalarına uygun olarak teknik şartnamelere uygun hazırlanmaktadır. TSE belgeleri alınmıştır. Havalimanlarında kuş kontrolü için en etkili ürünlerdir.

Ayrıca, kuşları korkutup geri gelmelerini engellememe gibi bir sorun her zaman vardır. Bu nedenle, kuşları belirli alanlardan korkutup kaçırırken iki yönlü bir yaklaşıma ihtiyacınız var. Aksi takdirde kaçan kuşlar hemen geri dönerler. Bunu yapmak için havaalanının kenarlarına daha fazla plastik kuşkonmaz uygulamanız gerekmektedir.

Gerçekten eksiksiz bir strateji için her bir parçanın diğerlerini desteklemesi için birden fazla parçadan oluşan bir plan oluşturmanız gerekir.

  1. Havaalanları İçin Kuş Kovucu Ses Cihazları Kullanımı ( Kuş Korkutucu )

Bir havaalanının üzerinde uçan bir kuş sürüsü birçok tehdit oluşturmaktadır. Havaalanı kuş kontrolü için bir başka etkili strateji, kuşları ışık ve gürültü ile korkutmaktır. Korkutucu silahlar, kuşları sesle korkutur. Yerel vahşi yaşamı korkutup kaçıran gök gürültüsü oluşturmak için genellikle propan kullanırlar. İstediğiniz aralığa göre ne sıklıkta patlayacaklarını ayarlayabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, birkaç dakikada bir ateş edebilirler, hatta her yarım saatte bir patlayabilirler.

Bu cihazı tuzakları koyduğunuz yerden uzakta bir yere kurmalısınız, çünkü bu ikisi birbirine zıt, biri çeken diğeri iten yaklaşımlara sahiptir. Silahın, havalimanı operasyonlarını engelleyen, ancak kuşlardan arınmış olması gereken herhangi bir alanı etkileyebilecek bir yerde olmayacağından emin olmak da önemlidir. Silahlar doğrudan yere monte edilebilir ve bunları havalimanınızda geniş, geniş bir alanda kullanmalısınız.

  1. Havalimanı Kuş Kontrolü İçin Optik Jel Kullanımı

Optik jel kaplarla ilgili yararlı olan şey, kuşları birçok farklı şekilde uzaklaştırabilmeleridir. Aşağıdan görünmez. Ancak yukarıdan bakıldığında kuşlar onları ciddi bir tehdit olarak görür. Bir şey yanıyor veya sigara içiyor gibi görünüyorlar. Ayrıca, malzeme yapışkan görünecek ve bu nedenle kuşlar onun yanına yaklaşmak istemeyeceklerdir.

Bu tür jel ayrıca nane veya sitronella gibi kuşları caydıran bir kokuya sahiptir. Bunun olumlu yanı, bu kokuların, kuşlar onlara dayanamasa da aslında insanlara güzel kokmasıdır.

Bu jeli kuşları uzak tutmak istediğiniz her yere koyun. Özellikle hangarlarınızın ve diğer binalarınızın kuleleri veya çatı kaplama alanları gibi yüksek alanlarda kullanışlıdır. Metallere daha etkili bir şekilde yapışmalarını sağlamak için bunları tutkalla bağlayabilir veya mıknatıs kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, onları istediğiniz yere götürmek için fermuar gibi bir şey kullanabilirsiniz.

  1. Havaalanı Kuş Kontrolü İçin Ağlar ve Diğer Kuş Kovucu Ürünlerin Kullanımı

Ağ uzun zamandır kuşları kritik sistemlerden uzak tutmak ve havaalanlarına çok yakın alanlarda tünemekten korumak için etkili bir yöntem olmuştur. Kuşların havaalanlarındaki hangarlara, depolama alanlarına, çıkıntılara, balkonlara ve daha fazlasına girmesini uygun şekilde caydırmak için ağların dayanıklı ve güçlü olması gerekir.

İlk olarak, ne tür kuşların size sorun çıkardığını belirlemeniz gerekir. Ardından, bu tür kuşlar için doğru boyutta ağ seçin. Örneğin, martı gibi bir şey için 2.5 mm bir ağa ihtiyacınız olacak. Güvercin ve sığırcıklar için daha küçük bir şeye ve kırlangıçlar veya serçeler gibi en küçük kuşlar için daha küçük bir şeye ihtiyacınız olacak.

Uzmanlarımızın önerisi olan plastik kuşkonmaz bariyer ürünü ise havalimanı kuş kontrolü için en etkili ve en basit çözümdür. Kuşların konabilecekleri tüm alanlarda bu ürün kullanılmalıdır. Kuşların uçaklara ve havaalanı binalarına verdikleri maddi zarardan da öte sağlık risklerini de göz ardı etmemek gerekmektedir.

Havaalanı Kuş Kontrolüne Başlayın

Havaalanınızın çevresinde her türlü caydırıcı ve tuzak içeren tam bir stratejinin tam olarak nasıl oluşturulacağı hakkında daha fazla bilgi için, lütfen bugün bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Bizimle ne kadar hızlı iletişime geçerseniz, stratejinizin kuşları uzak tutmak için olabilecek en iyi şey olduğundan emin olmak için o kadar hızlı başlayabiliriz.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın