Evi̇ni̇ze Ve İş Yeri̇ni̇ze Kuşların Zarar Vermesi̇ni̇ Nasıl Önlersi̇ni̇z ?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Evinize ve İş Yerinize Kuşların Zarar Vermesini Nasıl Önlersiniz ?
Ne yazık ki kuşlar evinizi veya ticari binanızı evleri olarak kullanırlarsa bir karmaşa yaratabilir ve hatta yapınıza maddi manevi zarar verebilirler. Kuşların doğal yuvalama davranışı, olukları, çatıları ve bina çıkıntılarını bir ev inşa etmek için çekici alanlar haline getirir.
Evinize ve İş Yerinize Kuşların Zarar Vermesini Nasıl Önlersiniz ?

Evinize Kuşların Zarar Vermesini Önlemenin 3 Yolu

Arabalarınızda, evlerinizin çatısında, balkonlarında ve pencere önlerinde dışkı, döküntü, tüy bırakmadıkları sürece kuşlar küçük ve zararsız görünürler. Ne yazık ki kuşlar evinizi veya ticari binanızı evleri olarak kullanırlarsa bir karmaşa yaratabilir ve hatta yapınıza maddi manevi zarar verebilirler. Kuşların doğal yuvalama davranışı, olukları, çatıları ve bina çıkıntılarını bir ev inşa etmek için çekici alanlar haline getirir. Bazen kuşlar çatı katınızın, dış mekan binalarınızın veya ticari binalarınızın içine girmenin yollarını bile ararlar. Bu kuş davranışı, evinize veya işinize ciddi ve maliyetli zararlar verebilir.

Kuşlar evinize birçok farklı şekilde zarar verebilir. Evinizin üzerinde veya yakınında tüneyen kuşlarınız varsa, muhtemelen arkalarında çirkin pislik yığınları bıraktıklarını fark etmişsinizdir. Kuş pislikleri sadece dağınık değildir. Betonu, boyayı ve metali aşındırarak evin dış cephesinde hasara ve hatta sızdıran çatılara yol açarlar. Kuşlar yuva yapmak için oluklarınızı seçtiklerinde, tüyler ve yuvalama malzemeleriyle tıkanmış bir oluk sistemiyle karşılaşabilirsiniz. Daha da kötüsü, kuşlar bazen tavan arasına erişebilir veya kurutucu havalandırma deliklerinde yuva yapabilir ve bu da evinizin içinde hasara yol açar. Neyse ki, kuşları evinizi yuvalama alanı olarak kullanmaktan caydırmanıza yardımcı olabilecek ürünler var.

1- Kuşların Yuvalanmasını Önlemek İçin Görsel Caydırıcılar Kullanın

Önleme her zaman kaldırmaktan daha kolay bir çözümdür. Kuşlar evinizin üzerinde veya çevresinde yuvalanmaya başlamadan önce kullanıldığında, görsel caydırıcılar sorunları ortaya çıkmadan önce ortadan kaldırabilir. Görsel caydırıcılar, erken kullanıldığında en iyi sonucu verir ve gıda kaynaklarının ortadan kaldırılmasıyla birleştirilmelidir.

Örneğin; sık sık hareket ettirilen yem baykuşları avcıları taklit eder. Holografik cihazlar, balonlar ve lazerler, kuşları yuvalama yerleri için alanınızı seçmekten caydıran hareketli tehditleri de taklit eder.

2- Çoklu Kuş Kovucu Ses Cihazları Kuşları Bölgeden Ayrılmaya İkna Ediyor

Optik jel, kuşları çeşitli şekillerde etkileyen bir kombinasyon caydırıcıdır. Bu kullanımı kolay caydırıcı, kuşları görme, koku alma ve hissetme duyularına saldırarak evinizin yüzeylerine inmeyi bırakmaya ikna eder. Bölgeye zaten yerleşmiş olan kuşlardan kurtulmak, yerleşmeden önce onları korkutmaktan çok daha zordur.

Optik jel kapların basitçe açılması ve kuşların tünediği yüzeylere yerleştirilmesi yeterlidir. Duman veya ateşe benzer ürkütücü bir görüntü sağlarlar, güçlü bir sitronella ve nane kokusu sağlarlar ve kuşları gerçekten inip jel ile temas ettiklerinde oradan direk uzaklaşırlar ancak plastik kuşkonmaz kadar etkili bir kuş kovma yöntemi değildir.

3- Önleme Yöntemleri Kuşları Evinizden Uzak Tutar

Kuşlar, güvenli liman ve hatta evinize giriş için güneş panelleri, klima havalandırma delikleri ve çatı baca gibi açıklıkları kullanır. Kuşları çeken alanları korumak için tasarlanmış özel ürünler kullanmak, meydana gelebilecek hasarı ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir.

Güneş paneli kuş koruması, kuşların ve diğer canlıların güneş panellerinin altına girip çatınıza veya güneş panellerinizin çalışan parçalarına zarar vermemesi için güneş panellerini korumak için tasarlanmış bir sistemdir. Havalandırma koruyucuları, yangın tehlikesi oluşturabilecek bir yuvalama alanı oluşturmak için kuşların kurutucu havalandırma deliklerinize erişmesini engeller.

" Önceliğimiz bu sevimli canlıların zarar görmeden, daha mutlu olacakları doğal yaşam alanlarına taşınmalarında yardımcı olmaktır. Kuş Kontrol Ürünlerimiz 2008 yılından bu yana göç eden kuşların elektrik telleri, fabrika atıkları, bilinçsiz insanların zarar vermeleri yüzünden çoğu zaman ölümle sonuçlanan tehlikeleri %70 azaltmış bulunuyoruz. "

İşinize Kuşların Zarar Vermesini Önlemenin 3 Yolu

Ticari bir deponun içinde güvercin problemi

Kuşlar ticari mülkünüzü evlerine dönüştürdüklerinde binanıza, ürünlerinize ve müşterilerinizin kullandığı dış mekana zarar verebilirler. Kuşları ticari bir mülkten uzaklaştırmak büyük bir girişimdir. Ticari binalar, kuşlara, yaygın yırtıcıların kolayca görülebildiği çeşitli çekici yuvalama ve tüneme noktaları sunar. Caydırıcılık ve korkutma taktiklerinin bir kombinasyonunu kullanmak, ticari mülkünüzü kuş hasarından korumanıza yardımcı olabilir.

1- Kuşların Tüneme Noktalarını Ortadan Kaldırın

Çıkıntılar, oluklar, çatılar, tabelalar ve tenteler kuşların tünemesi için çekici alanlar sağlar. Bu yüksek alanlar, mülk sahiplerinin geleneksel korkutma taktiklerini kullanmasını imkansız kılar, ancak bu noktaların üzerine inilmesini rahatsız hatta imkansız hale getirebilirsiniz.

Plastik kuşkonmaz bariyer, kuşların çabucak kaçınmayı öğrenecekleri işaretler, çatı tepeleri ve çıkıntılarda rahatsız edici bir yüzey oluşturur. Kuş kovucular, kuşların kavramasını imkansız kılan açılı bir yüzey oluşturarak çıkıntıları korur. Bu ürünler herhangi bir yüzeye yapıştırılabilir ve binanızın dış cephesine uyacak şekilde boyanabilir.

2- Kuşları Ticari Yapılardan Uzak Tutun

Kuşlar ticari binanıza girdiklerinde ciddi hasara neden olabilirler. Kuşlar, son derece yanıcı maddelerden yuva yaparlar, genellikle parazit taşırlar ve dışkıları çeşitli hastalıkları barındırabilir. Depolama binalarına veya depolara erişen kuşlar da ürünlere zarar verebilir ve depolanmış gıda ürünlerini yiyebilir veya kontamine edebilir. Ticari binanıza girdikten sonra kuşları çıkarmak son derece zor olabilir. Bu yüzden önleme teknikleri en etkili çözümlerdir.

Kuşların binanızın içinde yapabilecekleri zararı önlemenin en etkili yolu giriş noktalarının yalıtılmasıdır. Kuş ağları, kuşları denedikleri alanlardan uzak tutmak için neredeyse her yarı kapalı alanda kullanılabilir.

3- Su Olukları, Pencere Önleri, Boruları Koruma Altına Alın

Kuşlar, park yapılarının içinde ve yüksek balkonlarda tüneme yeri olarak sıklıkla korkulukları ve boruları kullanırlar. Her boyuttaki kuş, koruma faktörü ve mükemmel bakış açısı için korkuluk gibi. Ne yazık ki bu, kuş pisliklerinden binanızın dış cephesine veya müşterilerinizin araçlarına zarar verebilir.

Bu yüzeyleri korumak zor görünebilir, ancak doğru hedeflenen ürünler yardımcı olabilir. Borularınızı ve korkuluklarınızı, genellikle ticari yapıların içinde ve çevresinde tüneyen orta ve büyük kuşlardan korumak için birkaç harika seçenek vardır. En iyi kuş caydırıcı ürün olan Kuş kovucu dikenler hakkında bilmeniz gerekenler makalemize göz atabilirsiniz.

Kuş teli, kuşların çabucak uzaklaşmayı öğrenecekleri dengesiz bir iniş alanı sağlayan gizli bir seçenektir. Martı ve leylek gibi büyük kuş türleriyle uğraşıyorsanız, 3D model plastik kuşkonmaz daha etkili bir çözüm olabilir. Sadece dengesiz bir iniş yüzeyi oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda kuşlara görsel bir caydırıcılık sağlar. Sivri uçlar su oluklarında da kullanılabilir, ancak uygun bir çözüm bulurken insanların bu kuşkonmazları nasıl kullandığını düşünmek önemlidir. Plastik kuşkonmaz Bariyer Ürün Uygulaması Nasıl Yapılır makalemizden bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Önleme, kuş hasarı maliyetlerinden kaçınmanın en iyi yoludur. Kuşlar evinize veya işyerinize yerleştikten sonra onları ayrılmaya ikna etmek çok daha zordur. Kuşların evinize veya binanıza zarar vermesini önlemek her zaman kolay değildir. Ancak doğru çözümlerle bu mümkün. Sorunlu kuşları caydırmak ve kuşların zarar görmesini önlemek hakkında daha fazla bilgi edinmek için Firmamızda ki kuş kontrol uzmanlarıyla iletişime geçin. Güler yüzlü ekibimiz, soruları yanıtlamak ve benzersiz kuş sorunlarınıza çözümler bulmanıza yardımcı olmak için her zaman hazırdır.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın