Evi̇ni̇zde Veya İş Yeri̇ni̇zde Kuşların Yuva Yapmasını Nasıl Engellersi̇ni̇z ?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Evinizde veya İş Yerinizde Kuşların Yuva Yapmasını Nasıl Engellersiniz ?
Kuşların evleriniz ve ticari mülkünüze yuva yapmasını nasıl engelleyeceğinizi belirlemek zor olabilir. Ticari binalar genellikle büyüktür ve kuşlar için birçok güvenli yuvalama noktası sağlar. Ancak, sorunlu kuşları uzaklaştıracak doğru çözümlerle, yuva yapan kuşların ticari mülkünüze pahalıya mal olacak zararlar vermesini önleyebilirsiniz.
Evinizde veya İş Yerinizde Kuşların Yuva Yapmasını Nasıl Engellersiniz ?

Evinizde veya İş Yerinizde Kuşların Yuva Yapmasını Nasıl Engellersiniz?

Birçok insan için kuşlar parklara, bahçelere ve diğer açık alanlarda hoş canlılardır. Kuşlar doğal yaşam alanlarında mutlu canlılardır. Ne yazık ki, mimari gelişimlerden dolayı artık doğal yaşam alanları azalmıştır. Firmamızın ilk önceliği onları daha mutlu oldukları doğal yaşam alanlarına döndürmeye yardımcı olmaktır. Onlara zarar vermeden yaşam alanlarınızdan uzaklaştırmayı hedeflemekteyiz.

Bazı kuşların varlığının eviniz veya işiniz için tatsız ve hatta zararlı hale gelmesinin çeşitli nedenleri vardır. Kuşlar beslenirken ya da sadece uçarken onları gözlemlemek ve duymak zevklidir. Kuş gözlemcileri için yakındaki bir yuva, yavru kuşların çevrelerini ilk kez keşfettiğini görme fırsatı sağlayabilir. Ancak yuvalar kötü yerleştirildiğinde, eviniz veya işyeriniz için büyük bir sorun haline gelebilirler. Kuşların mülkünüze yuva yapmasını nasıl önleyeceğiniz hakkında bilgi için okumaya devam ediniz.

Evlerde Yaşanan Kuş Problemleri Nelerdir ?

Birçok ev sahibi, farklı kuş türlerinin varlığından hoşlanır ve hatta yerli kuşları ziyaret etmeye teşvik etmek için kuş yemleri yerleştirir. Ancak ne tür kuşların geldiğini kontrol edemezsiniz. Örneğin; Martı ve Güvercinler haşere kuşlarıdır. Yapılara ve birçok alana zarar verebilmektedirler. Martı Kovucu Ürün ve Güvercin Kovucu Ürün hakkında yazdığımız yazıları da inceleyebilirsiniz. Çoğu bölgede birçok kuş türü vardır ve her biri yuva yaparken farklı davranır. Ayrıca, kuşlar evlerini inşa etmek için güvenli bir yer aradıklarında, bu her zaman eviniz için en iyi seçenek değildir.

Kuşları Kaçırmak İçin Ne Yapmalı ?

Örneğin, bir ağaçkakan olayından evlere verilen hasarın maliyetinin onarımlar için yaklaşık 3000 TL mal olduğu tahmin ediliyor. Ne yazık ki, her tür yuva yapan kuş, evlerde pahalı hasarlara neden olabilir. Bu, hasarlı güneş panellerinin onarım maliyetlerini de içerebilir. Kuşlar, evinizin alt yüzeylerine veya çatısına verilen hasar nedeniyle çatı katınıza veya tavanlarınıza eriştiğinde yalıtımı değiştirmeniz gerekebilir.

Kuşları izlemeyi seven bir yapıya sahip olsanız dahi, kuşları evinizin etrafına tünemelerini ve yuvalamalarından kaçınmak isteyebileceğiniz birçok neden vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Evinizde veya verandanızda pislik, tüy ve yuva malzemesi bırakan dağınık yuvalar
  • Göç sırasında binanıza uzun süre konaklayabilecekleri alan yaratmaları

Göç esnasında kuş dışkıları ve tüylerinden yaşam alanlarınıza taşınabilen salgın hastalık, bakteri ve zararlı mikroplar

  • Güneş panelleri, çatı katları, su oluklarında tıkanma veya çatı saçaklarında hasar
  • Gecenin geç saatlerinde yapılan kuş gürültüsü
  • Kurutucu havalandırma delikleri, bacalar veya kedinizin en sevdikleri tüneme alanları gibi güvenli olmayan alanlara yapılmış yuvalar

Kuşların Evinizin Yakınına Yuva Yapmasını Nasıl Engellersiniz?

Yuva yapan kuşlar azimli canlılardır ve bir yapı üzerinde yüksek tüneme ve yuvalama alanları oluşturmaktadırlar. Ne de olsa, yavru yetiştirmek için güvenli bir yuva bulmak onların işi. İnsan yapımı bir yapı bu aktiviteye neden olduğunda, kuşlara yerleşik kuşlar denir. Yine de bu, yerleşik kuşların evinize verebileceği sıkıntı ve hasarlarla yaşamak zorunda kalacağınız veya daha sonra zararların bedelini ödemeniz gerektiği anlamına gelmez.

Kuşlar yuva yapmak için güvenli olduğuna inandıkları bir yer seçtikten sonra, kuş kovucu uygulanan evinizin çevresinde yuva yapan kuşların masraf ve sıkıntılarından kaçınmanın en iyi yoludur.

Kuşlardan bulaşabilecek Zoonotik Hastalıkları İncelemek İçin TIKLAYIN

Güvercinleri Kovmak İçin Ne Yapılır ?

Caydırıcılar, kuşları evinizin üzerine veya yakınına yuva kurmadan önce veya kurduktan sonra korkutup güvenli bir şekilde uzaklaştıran kuş kontrol cihazlarıdır. Örnekler şunları içerir:

Firmamız Beyazgül GROUP olarak sizleri kuş kovma yöntemlerinin en etkilisi olan dört olağanüstü kuşkonmaz bariyer seçeneği sunar. Size en uygun ürünü seçenebilirsiniz.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ( 42 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Ev ve işyeri kullanımına da uygundur. Diken sayısının en yüksek adete sahip olması nedeni ile en etkili üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 2D Model ( 28 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 28 adettir. Genellikle bina çatılarında, pencere önlerinde, balkonlarda ve su oluklarında kullanılmaktadır. Diken sayısını en düşük adete sahip olması nedeni ile ev, işyeri kullanımına daha uygun bir üründür. Siyah ve Şeffaf renklerde üretilmektedir.

Plastik Kuşkonmaz Bariyer 1D Model ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Ekonomik fiyatı ile genel olarak yüksek metrajlı havalimanı, fabrika, depolama tesisi gibi alanlarda tercih edilmektedir. Şeffaf, Siyah ve Gri renkli üretilmektedir.

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer ( 32 Dikenli ) ; Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Yüksek fiyatı ile genel olarak AVM, Otel, Elektrik Direkleri gibi alanlarda tercih edilmektedir. Polikarbon taban üzerine çelik dikenler uygulanmıştır.

Plastik Kuş Dikeni Kuşlara Zarar Verir Mi ?

" Önceliğimiz bu sevimli canlıların zarar görmeden, daha mutlu olacakları doğal yaşam alanlarına taşınmalarında yardımcı olmaktır. Kuş Kontrol Ürünlerimiz 2008 yılından bu yana göç eden kuşların elektrik telleri, fabrika atıkları, bilinçsiz insanların zarar vermeleri yüzünden çoğu zaman ölümle sonuçlanan tehlikeleri %70 azaltmış bulunuyoruz. "

İşyerlerinde Kuş Kovucu Ürün Kullanımı

Ticari alanlarda yuva yapan kuşlar, ev sahiplerinden daha fazla zorluk çıkarabilir. İşaretlere veya yüksek binaların çıkıntılarına tüneyen kuşlar küçük bir rahatsızlık gibi görünebilir. Ancak yuva yapan kuşlar, yapıyı bir üreme alanı için kullandıkları ve çok sayıda kuş tarafından istila edilmektedir bu da işletme sahipleri için birçok zorluk yaratır.

Bir işletme sahibi olarak, ticari mülkünüzü çekici ve müşterileriniz, kiracılarınız ve misafirleriniz için çekici kılmak istiyorsunuz. Mülkünüzü kullanan kişilerin güvenliğinden de siz sorumlusunuz. Yuva yapan kuşlar, kaçınmayı umduğunuz çeşitli görünüm ve güvenlik sorunları yaratabilir. Bunlar, birçok ticari mülk sahibinin kuşları yuvalamaktan kaçınmak istemesinin birkaç nedenidir.

  • Binaya ve şirketinizin marka imajına pahalıya mal olacak hasarlar.
  • Kuşların yuva yapması veya kuş pisliği ile ilgili kayma ve düşme kazaları nedeniyle yaralanan müşterilerin olası davaları
  • Kiracıların deneyimlediği olası davalar
  • Kuş pisliği ile ilgili maddi hasar
  • Kuşların kolayca yaralanabileceği kötü yuvalama alanları
  • Depolara veya depolama birimlerine giren ve envanteri yok eden kuşlar
  • Kuşlar tarafından taşınan haşerelerden kaynaklanan böcek istilası

Ticari Mülkünüze Kuşların Yuva Yapmasını Nasıl Engellersiniz?

İşletme sahipleri, kuş hasarı nedeniyle her yıl milyonlarca TL kaybediyor. İşyerlerine yuva yapan kuşlar, ticari mülk sahipleri için diğer kuşlardan daha fazla soruna neden olabilir.

Kuşların ticari mülkünüze yuva yapmasını nasıl engelleyeceğinizi belirlemek zor olabilir. Ticari binalar genellikle büyüktür ve kuşlar için birçok güvenli yuvalama noktası sağlar. Ancak, sorunlu kuşları uzaklaştıracak doğru çözümlerle, yuva yapan kuşların ticari mülkünüze pahalıya mal olacak zararlar vermesini önleyebilirsiniz.

Caydırıcıların kullanıldığı profesyonel kuş kontrolü, işletmenizi korumanıza yardımcı olabilir. Plastik kuşkonmaz kullanarak genellikle yuva yapan kuşları işletmenizden caydırmanın en etkili yoludur. Ticari binalarda sıklıkla kullanılan kuş caydırıcı maddelere örnekler:

  • Kuş Ağı veya File: Neredeyse görünmez olan kuş ağı, genellikle kuşların istila etmeden önce yapılara tamamen girmesini önlemek için kullanılır.
  • Güneş Paneli Kuş Kovucu Uygulaması : Bu önleme kiti, kuşların güneş panellerinin altına yuva yapma olasılığını ortadan kaldırır.
  • Plastik Kuşkonmaz Bariyer : Bu önleme sistemi, kuşların çıkıntılara yuva yapma veya tüneme olasılığını ortadan kaldırmak için hafif, akılda kalıcı bir çözüm sunmak için en etkili üründür.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın