Kuşların Pencerelere Konmasını Nasıl Engellersi̇ni̇z (Basi̇t Etki̇li̇ Çözümler)
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Mart 2022, Pazartesi
Kuşların Pencerelere Konmasını Nasıl Engellersiniz (Basit Etkili Çözümler)
Pencereye konan bir kuş görmek, tanık olmak için korkunç bir şeydir, genellikle kuşların bu eylemi neden tekrarladığını ve kondukları alandan kolay kolay uzaklaşmadıklarını, hızlı bir kuş kovucu ürün aramasına yönlendirir. Bu yazımızda kuşların pencere saldırılarıyla ilgili aşağıdaki konuları uzman ekibimizle hazırladık.
Kuşların Pencerelere Konmasını Nasıl Engellersiniz (Basit Etkili Çözümler)

Kuşların Pencerelere Konmasını Nasıl Engellersiniz ? [Basit ve En Etkili Çözümler]

Pencereye konan bir kuş görmek, tanık olmak için korkunç bir şeydir, genellikle kuşların bu eylemi neden tekrarladığını ve kondukları alandan kolay kolay uzaklaşmadıklarını, hızlı bir kuş kovucu ürün aramasına yönlendirir.

Bu Yazımızda Kuşların Pencere Saldırılarıyla İlgili Aşağıdaki Konuları Uzman Ekibimizle Hazırladık.

Öncelikle makale başlıklarına bakalım;

  • Kuşlar Neden Pencerelere Konar ?
  • Pencerelere Konan Kuşlar Nasıl Durdurulur?
  • Kuşlar Pencerelere Neden Zarar Verir ?
  • Yaşam Alanlarımıza Gelen Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır ?

Bize güvenin, kuş kontrol uzmanlarından oluşan ekibimiz, kuşların göç mevsimi boyunca her gün buna benzer telefonlar alır ve çözüm üretir. Öncelikle haşere kuşlarını tanıyalım.

Kuşlar keyifli ve narin canlılardır. Fakat bir o kadar da riskli canlılardır. Kuş kontrolünün önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Evinizi veya iş yerinizi evleri için kullandıklarında gürültü yaparak, dışkı, tüy ve taşıdıkları çöpler ile tam bir baş belası olabilirler. Burada dikkate almamız gereken en önemli husus HİJYEN ve SAĞLIK olmalıdır. Kuşlar gerek dışkıları ile gerekse göç durumunda iken bakteri ve mikropları birçok salgın hastalık riskini vücudunda yaşam alanlarımızda kadar taşıyabilirler. Önceliğimiz insan sağlığı ve onlara zarar vermeden doğal yaşam alanı olan ormanlara dönmelerine yardımcı olmaktır.


" Önceliğimiz bu sevimli canlıların zarar görmeden, daha mutlu olacakları doğal yaşam alanlarına taşınmalarında yardımcı olmaktır. Kuş Kontrol Ürünlerimiz 2008 yılından bu yana göç eden kuşların elektrik telleri, fabrika atıkları, bilinçsiz insanların zarar vermeleri yüzünden çoğu zaman ölümle sonuçlanan tehlikeleri %70 azaltmış bulunuyoruz. Değerli müşterilerimizin de ürün kullanımları ile her geçen gün kuşların doğal yaşam alanlarına dönmelerinde ve sağlıklı bir şekilde göçlerine devam etmelerinde oldukça etkilidir. Böylelikle hayvan sever dostlarımızın da desteklerini almaktayız."

Kuşlardan bulaşabilecek Zoonotik Hastalıkları İncelemek İçin TIKLAYIN


Kuşlar Neden Pencerelere Konar ?

Kuşların pencerelere konmasının birkaç nedeni vardır, ancak en büyük ve en yaygın olanı, vurdukları camı görmemeleridir. Uzun göç yollarından gelen kuşlar pencerelere tüneyerek orada kendilerine yeni yaşam alanı kurarlar, güvercin türü kuşlar alıştıkları yerden kolay kolay gitmezler. Öncelikle bu gözümüze hoş gelir daha sonra tüy dökmeleri, dışkıları, dışkılarından size bulaşacak hastalık ve sağlık problemlerini göz önüne alınca onları doğal yaşam alanlarına döndürmeye yardımcı olup sizin yaşam alanlarınızdan uzaklaştırmak en iyi seçenek olacaktır.

Kuşlar son derece keskin bir görüşe sahiptir ve tehlikeli yırtıcıları hızlı ve uzaktan tespit etmelerini sağlar. Daha büyük hayvanlar tarafından avlanan daha küçük kuş türleri için bu evrimsel özellik belirli bir amaca hizmet eder. Savaş ya da kaç arasında bir karar verildiğinde, küçük kuşlar uçmayı seçer ve bölgeden kaçar.

Pencere ve Camlar Çoğu Kanatlı Canlılara Uzak Bir Kavramdır

Merak ediyor olabilirsiniz, "Kuşlar keskin bir görüşe sahipse, neden hala pencerelerime çarpıyorlar?" Cevap basit, cam pencerelerin ne olduğunu bilmiyorlar. Pencere kavramı, içinden geçemeyeceğiniz berrak, katı bir nesne, çoğu hayvan için yabancı bir kavramdır.

Kuşlar bunun bir istisnası değildir. Pencereler doğal dünyada doğal bir oluşum değildir, insan yapımıdır. Ve insan yapımının vahşi hayvanlar tarafından öğrenilmesi gerekir. Bir kuş, uçuş yolunu kapatan görünmez bir şey olduğunu bilmiyorsa, ne yazık ki yanlışlıkla ona uçacaktır.

Evlerinizde Kuşları Çekebilecek Artıkların Olması

Pencerenin içinde onları çeken bir şey olabilir. Yiyecek, su, barınak, kuşların evinizin içine çekilmesinin üç ana nedenidir. Bu nedenle, pencerelerinizi temiz tutarsanız ve içeride yiyecek ve su varsa, istemeden kuşları doğrudan kaçınmaları gereken pencerelere uçmaya teşvik ediyor olabilirsiniz.

Neyse ki, bu sorunların çözümleri bütçenize zarar vermeyecek ve kendiniz rahatlıkla uygulayabileceksiniz. Aşağıdaki çözümler yalnızca konut kullanıcıları için ideal olmakla kalmaz, aynı zamanda gerektiğinde ticari uygulamalara da kolayca dahil edilebilir.

Pencerelere Konan Kuşlar Nasıl Durdurulur?

Kuşların pencerelere neden konduğu konusunu ele aldık, şimdi kuşların çok temiz tuttuğunuz pencerelere tünemesini ve kirletmesini nasıl engelleyebileceğinizi açıklayalım. Basit cevap, camı görünür kılmak olacaktır. Bunu yapmanın birkaç yolu var ama en kolay yol görsel kuş caydırıcıları ve kovucuları kurmaktır.

Fiziksel Kuş Uzaklaştırıcılarla Kuşların Pencerelere Gelmesini Önleyin

Görsel bir caydırıcılık yerleştirmek, kuşların uçuş modellerini engelleyen bir şeyi tanımasını sağlayacaktır. Bu, kuşun durmasını, yön değiştirmesini ve pencerelerin ve diğer cam benzeri yapıların tehlikelerinden kaçınmasını işaret eder. Kuşları bu alanlardan caydırmaya yardımcı olabilecek çok sayıda görsel kuş caydırıcı ürün üretiyoruz. Bazıları, kuşun pencereye çarpmadan önce onu tanımasına yardımcı olacak ve diğerleri, kuşları bölgeden uzaklaştırmaya yardımcı olacaktır.

Pencere Önüne Güvercin Kovucu Ürün Uygulaması

Pencere için kuş kovucu ürünler kullanarak kuşların konamayacakları alanlar inşa edebilirsiniz. Şeffaf ve neredeyse görünmez oldukları için göz kirliliği yaratmayacaktır. Fakat aldığınız etkiyi görünce şaşıracaksınız. En etkili kuş kovucu ürün olan plastik kuşkonmaz tercih ederek çok kısa süreler içerisinde pencere önüne konan kuş probleminizi tamamen ortadan kaldırabilirisiniz.

Yaşadığınız problem kuşların cam önlerine konması olduğunda kullanılan en popüler pencere önü kuş kovucu üründür. ( Kuş Kovucu Ürünler Hakkında Bilmeniz Gerekenler makalemizi inceleyebilirsiniz. ) Bu plastik kuşkonmaz olarak adlandırdığımız kuş kovar ürünler, kuşların konamayacakları alanlar yaratarak çalışır ve kuşlara bir uyarı işareti görevi görür. Daha önce, kuşların insanlardan çok daha güçlü olan keskin bir görme duyusuna sahip olduklarını ele almıştık. Bu, ürünleri çok uzaktan görmelerini sağlar ve oradan hemen uzaklaşırlar.

Cam önüne kuş kovucu ürün kadar basit bir şey yerleştirmek, gelecekteki kuşların doğrudan pencerelerinize uçmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Ürün şeffaf yapıda olduğu için insan gözünü rahatsız etmez, ancak kuşlar tarafından oldukça görünür. Kuş kovucu ürünler, pencere önlerine yapıştırmak için satışa sunduğumuz plastik kuşkonmaz yapıştırıcısı kullanır ve gerektiğinde çıkarılmasını kolaylaştırır. Yapıştırıcı uzun ömürlüdür. Ürünler de 50 CM boyunda olduğu için dilediğiniz boylarda kesip kullanabilirsiniz. Ortalama bir pencere için yaklaşık 3 ürün yeterli olacaktır.

Pencere Önlerine Kuş Gelmemesi İçin Kullanılan Ürün Çeşitleri

3D Model Plastik Kuşkonmaz Bariyer; Ürün 50 CM uzunluğunda 15 CM genişliğinde ve 11.5 CM yüksekliğindedir. En yüksek diken sayısına ( 42 adet ) sahip olduğu için büyük kuşlarda oldukça etkilidir. Ürünü incelemek için TIKLAYINIZ

1D Model Plastik Kuşkonmaz Bariyer; Maliyet önemli ise daha ekonomik olan 1D model ürünü de tercih edebilirsiniz. Ürün teknik özellikleri aynı olup sadece diken sayısı farkı mevcuttur. 1D modelde 32 adet diken bulunmaktadır. Daha ekonomik bir çözüm üretmektedir. Geniş alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Ürünü incelemek için TIKLAYINIZ

Paslanmaz Çelik Kuşkonmaz Bariyer; Ürün polikarbon tabana monte edilmiş paslanmaz çelik dikenlerden oluşmaktadır. Boyutları diğer ürünler ile aynıdır, fakat maliyet önemsenmediği durumlarda kullanılmaktadır. Ürün maliyeti plastiklere göre daha fazladır. Bu ürünümüzde %100 etki sağlamaktadır. Ürünü incelemek için TIKLAYINIZ

" Pencerenin tüm yüzeyini kaplayacak kadar ürün kullanımı önemlidir. Plastik kuşkonmazların en avantajlı yanlarından biri de, ucuz ve kurulumu kolay olmasıdır. "

Kuşlar Pencerelere Neden Zarar Verir ?

Bazı müşterilerimizden duyduğumuz diğer bir kuş sorunu da kuşların pencerelere zarar vermesidir. Dikkat edin, ara sıra pencerenizi kuş gagalıyor olabilir. Yatak odanızın penceresini gagalayan kuşlar, doğrudan pencereye konan bir kuş kadar az problemli olmasa da, sürekli gürültü rahatsız edici olabilir. Özellikle bu her gün oluyorsa. Kuş aktivitesi, kuşların doğal çiftleşme mevsimi ile bağlantılı olarak ilkbahar ve yaz aylarında artma eğilimindedir. Bu aylarda küçük kuşlar bölgelerini korumayı sever. Ve eğer eviniz son derece yaygın olan bu bölgelerden birine girerse, pencerenizi bir veya iki kuş gagalayabilir.

Problem yaşadığınız kuş türü nedir ? Bu orta ve küçük büyüklükte ki kuşlar, kendi bölgelerindeki başka bir kuş olduğunu düşünerek yansımalarını görürler. Pencere pervazlarına tünediklerini, zıpladıklarını ve pencereye saldırdıklarını fark edeceksiniz. Bu durumda, bazı ürünler diğerlerinden daha iyi çalışır. ( Bknz : 3D Model Plastik Kuşkonmaz Bariyer )

Yaşam Alanlarımıza Gelen Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır ?

Kuşlar pencereleri gagalarken ilk yapacağınız şey yansımalarını engellemektir. Buda plastik kuşkonmaz bariyer ile onların konabilecekleri alanları ortadan kaldırarak mümkündür. Bu ürün kuşları korkutup kaçırmaya ve pencereyi görmelerini engellemeye yardımcı olabilir. Pencere pervazının dibine uzanacak kadar plastik kuşkonmaz uyguladığınızdan emin olun. Amaç, kuşun yansımasını engellemek ve mümkünse çıkıntıya tünemelerini engellemektir.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 

BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın