Plastik kuşkonmaz olarak adlandırılan ürünümüz kuşları yaşam alanlarınızdan uzaklaştırıp onları doğal alanlarına döndürmekte ve bizler tarafından oluşabilecek zararlardan korumak amacı ile sıklıkla kullanılmaktadır. Ürünümüz canlılara zarar vermemekte olup onların ülkemizden zarar görmeden göç edebilmelerine yardımcı olmakla kalmayıp onları doğal yaşam alanları olan ormanlara döndürmekte rol oynamaktadır.
Plastik Kuş Kovucu Diken Kuşkonmaz Kurulumu Nasıl Yapılır ?
Plastik kuşkonmaz olarak adlandırılan ürünümüz kuşları yaşam alanlarınızdan uzaklaştırıp onları doğal alanlarına döndürmekte ve bizler tarafından oluşabilecek zararlardan korumak amacı ile sıklıkla kullanılmaktadır. Ürünümüz canlılara zarar vermemekte olup onların ülkemizden zarar görmeden göç edebilmelerine yardımcı olmakla kalmayıp onları doğal yaşam alanları olan ormanlara döndürmekte rol oynamaktadır.
Peki gelelim kuşkonmaz bariyer kurulumuna ;
Başlıca birkaç maddeden oluşmaktadır. Uygulayan kişi ve yer için önemlidir.
Güvenlik ve Kişisel Koruyucu Donanımlar Nasıl Kullanılmalıdır ?
- Kuş dışkısıyla kontamine olmuşsa, çalışma alanını daima dezenfektan ile iyice dezenfekte edin.
- Silikon veya Poliüretan mastik yapıştırıcısı uygularken Nitril Eldiven giyin, ellerinize yapışırsa çıkması zor olur.
- Yaralanmaları önlemek için sivri yerine bastırırken deri veya süetten yapılmış Ağır Hizmet Tipi Donatıcı Eldivenler kullanın.
- Kazaları önlemek için göz hizasında sivri uçlarla çalışırken Göz Koruyucu Gözlük kullanın.
- Kuş dışkısı bulunan yerlerde çalışırken Cerrahi Yüz Maskesi takın ve daha sonra ellerinizi iyice yıkayın.
- Yerden 2 metreden daha az yüzeylere sivri uçlar yerleştirmeyin, kuşların bu alçaktan yere düşmesi pek olası değildir ve birisi sivri uçlara düşerse ve düşerse ciddi yaralanmalar meydana gelebilir.
- Pencere çıkıntılarına sivri uç takacaksanız ve / veya sivri uçlardan kaynaklanan hasarlardan kaçınmak için pencere temizleme şirketinizi uyarın.
- Sivri uçlar, ağırlığı bir kilodan fazla olmayan hafif kuşları caydırmak için tasarlanmıştır. İnsanları davetsiz misafirleri, kedileri veya diğer hayvanları önlemek için kullanmayın, çünkü ciddi yaralanmalar meydana gelebilir.
Yüzey Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır ?
- Yüzey hazırlığı, başarılı bir kurulumun anahtarıdır. Kirlenmiş veya hazırlanmamış yüzeylere plastik kuşkonmaz kuşkovar koymayın.
- Hazırlamadan önce yağlı yüzeyleri hazırlamak için Dezenfektanlı Yüzey Temizleyici kullanın.
- Yapışkan uygulamadan önce metal veya plastik gibi cilalı yüzeyleri hazırlamak için Yüzey Aktivatörü kullanın.
- Yapıştırılacak yüzeyi her zaman yüzeyin bileşimine bakılmaksızın Silikon Poliüretan Mastik (DAYSON vb) kullanın. Bu, uzun ömürlü bir bağ sağlar.
- Silikon tabanının kaplayacağı alanın dışındaki bir alanı astarlamaktan kaçınmak için gerekirse maskeleme bandı kullanın. Bu, düzgün ve profesyonel bir görünüm sağlayacaktır.
- Düz olmayan yüzeylere plastik kuşkonmaz bariyer koymayın, yani boya, paslı metal veya çürümüş ahşap, sadece düşeceklerdir. Kurulumdan önce bu yüzeyleri onarmak için zaman ayırın.
- Kurulumdan sonraki 24 saat içinde şiddetli yağış bekleniyorsa plastik kuşkonmaz bariyer takmayın. Silikon Poliüretan mastik yapıştırıcısının sertleşmesi 24 saat sürecektir.
- Uzun plastik kuşkonmaz uygulamalarında, özellikle yukarıdaki pencerelerden gözden kaçanlarda, sivri uçların düzgün ve profesyonel bir son vermek için düz olarak yerleştirildiğinden emin olmak için yapıştırmadan önce her bir plastik kuşkonmaz için bir merkez çizgi oluşturduğunuzdan emin olun.
Kurulum ve Konumlandırma Nasıl Yapılmalıdır ?
Plastik kuşkonmaz, çıkıntıların, korkulukların veya eşiklerin ön kenarlarını yaklaşık 10 mm sarkmalıdır. Bu, kuşların yüzeye yaklaştıkça ilk dayanak kazanmalarını durdurmak içindir.
Paralel sivri sıralar döşenecekse, güvercin sivri uçları için bitişik sıraların dış uçları ile martı sivri uçları için 100 mm'lik bir boşluk arasında 65 mm'lik bir boşluğa izin verilebilir.
Plastik Kuşkonmazı Keserek Farklı Boylarda Uygulayabilir Miyim ?
Tüm şeritten (50 cm) daha az gerekli olduğunda, boyutun kolay bir şekilde küçültülmesi için şeridin tabanına dik olarak ayarlanmış oluklar sağlanır. İstediğiniz ölçülerde kesip kullanabilirsiniz.
Yapıştırma İşlemi Nasıl Yapılır ?
Kuşkonmaz şeridinin alt kısmı boyunca yaklaşık 8mm genişliğinde bir yapıştırıcı sürünüz ve uygulama yerine yapıştırınız.
Şeridi, tutkal perçinlerinin tabandaki deliklerden gelmesi için uygulanacağı yüzeye sıkıca bastırın. Yapıştırma işleminden sonra plastik kuşkonmaz en az 24 saat dokunmayın.
Oluklara Nasıl Uygulanır ?
Özel tasarlanmış Oluk Klipsleri kullanılarak sivri uçlar yağmur suyu oluğunun dış kenarına kolayca takılabilir
Şeridin her iki ucunda bir tane olmak üzere 33 cm'lik başak şeridi başına iki klips kullanın. Ardından sivri uç klipslerini oluğun dış kenarı üzerine kaydırın. Sivri uçlar oluk temizliğini kolaylaştırmak için kolayca çıkarılabilir ve daha sonra daha fazla klipse gerek kalmadan tekrar kullanılabilir.
Boru Üzerlerine Nasıl Uygulanmalı ?
Sivri uçlar, yatay çalışmalarda kuşların tünemesini önlemek için boru işlerine kolayca uygulanabilir. Önce Guano Sökme Kitimizi (GC088) kullanarak herhangi bir guanoyu temizleyin, ardından ekstra uzun Kablo Bağları (BS356 veya BS357) kullanarak, her bir 33 cm sivri bölümün karşıt uçlarının etrafına iki kablo bağı sabitleyin ve sıkıca çekin.
Kablo bağlarını sertleştirildikten sonra daha fazla tutuş sağlamak için kablo bağlarını sabitlemeden önce sivri altında az miktarda Silikon Spike Yapıştırıcımızı (BS328) da kullanabilirsiniz.
Pencerelerde Nasıl Kullanılır ?
- Plastik güvercin kovucu ürünler pencerelerde doğrudan pencere önlerine uygulanabilmektedir. Şeffaf olduğu için görüntü kirliliği oluşturmaz. Bunu yapmak kuşların tüneme etkinliğini azaltır.
- Plastik kuşkovar dikeni pencerelere kolayca takılabilir, burada pencere çıkıntısını tüneyen kuşlardan korumak, ancak havalandırma için pencerenin kullanımını korumak gerekir. Bu, şeritlerinin polikarbonat tabanına takılan uzman polikarbonat Pencere Klipsleri kullanılarak elde edilir. Kuşkonmazın 50 cm'lik bölümü başına iki pencere klipsi kullanın. Sivri şeridin her iki ucuna bir klips takın.
- Ahşap pencerelerde pencere klipsleri, pencere çıkıntısının yüzeyine mümkün olduğunca yakın, altta kanatlı pencereye vidalanmalıdır. İlk; pencere klipsinin her iki tarafındaki yerleşik yuvalara göre pencere çerçevesine (ahşap matkap ucu kullanarak) 3 mm çapında bir pilot delik işaretleyin ve delin. Sonra; klipsleri, dahili yuvaları kullanarak, pencere klipsinin her iki tarafındaki 8 numarasız galvanizli ahşap vida (birlikte verilmez) kullanarak vidalayın.
- UPVC veya çelik çerçeveli pencerelerde, pencere direkleri önce silikon kuşkonmaz Yapıştırıcımız kullanılarak pencere çıkıntısının yüzeyine mümkün olduğunca yakın kanat pencere çerçevesine yapıştırılmalıdır.
- Yapıştırıcı bölümünü önce pencere klipsleri takılı olarak sunduğunuzdan emin olun ve her pencere direğinin nereye gitmesi gerektiğini dikkatlice işaretleyin. Ardından pencere klipslerini açın ve en iyi yapışmayı sağlamak için klipsin düz yapıştırma yüzeyini Yüzey Aktivatörü ile temizleyin.
Plastik Kuşkonmaz Bakımı Nasıl Yapılmalıdır ?
- Plastik kuşkonmazları iyi durumda tutmak için her parçayı yılda bir hasar veya delaminasyon belirtileri açısından inceleyin.
- Bükülmüş, basık veya eksik sivri böcek hayvanlarının geri dönmesine izin verecektir. Sivri uçları gerektiği gibi değiştirin.
- Eski sivri uçlar yeniden yerleştirilmeden önce çıkarılmalı ve yüzey bu belgenin 2. bölümünde olduğu gibi uygun şekilde hazırlanmalıdır.
- ASLA tabanlarına tutkal yapıştırılmış hasar görmüş sivri uçları veya sivri uçları tekrar kullanmayın. Kirlenecek ve yapıştırıcı ile yeterli bir yapıştırma yüzeyi sağlamayacaktır.
- Kirlenmiş veya temizlenmesi zor yüzeyler nedeniyle yapışmayan belirli bir sivri alan ile tekrarlanan problemlerle karşılaşılırsa, spike mekanik olarak vida veya perçin ile sabitlemeyi düşünün.
İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı
Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Beyazgül Group Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin.
BARKODU OKUTARAK BİZLER İLE İLETİŞİME GEÇİP HIZLICA SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ